Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, για τον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016, Γενικού Λυκείου.

Η Επιμορφωτική Κιλκίς στοχεύει στο να εισάγει τα κινητά τηλέφωνα στην εκπαιδευτική διαδικασία

Η Επιμορφωτική Κιλκίς συμμετέχει σε ένα πολλά υποσχόμενο project που ανοίγει νέες προοπτικές στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση. Το πρόγραμμα με τίτλο MOBILE-TECH «Τεχνολογική Ενδυνάμωση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι για την εκπαίδευση εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο σχεδιασμό και τη χρήση εκπαιδευτικών μεθοδολογιών μέσω κινητών (m-learning)» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις.

Πανελλήνιοι διαγωνισμοί δημιουργίας αφίσας

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνει δύο Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δημιουργίας αφίσας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων αγοριών και κοριτσιών σε θέματα ισότητας.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Κλιματική Αλλαγή – Δράσε τοπικά»

Η Οικολογία Αλληλεγγύη Νεάπολης-Συκεών σας προσκαλεί στην εκδήλωση-συζήτηση «Κλιματική Αλλαγή – Δράσε τοπικά» την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, ωρα 7μμ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Συκεών.

Η Ισότητα των Φύλων ξεκινά από τη γλώσσα μας!

Χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βερναρδάκη, με θέμα: “Ένταξη της διάστασης του Φύλου στα δημόσια έγγραφα”, στο πλαίσιο του έργου “Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης” (“Παρατηρητήριο”), το οποίο σύντομα θα μπει σε εφαρμογή από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ο Άθλος Κιλκίς στην διασυλλογική φιλική συνάντηση ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ, Παμπαίδων - Πανκορασίδων, Παίδων -Κορασίδων

Στις 06 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε η Διασυλλογική φιλική συνάντηση ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ για τις ηλικίες Παμπαίδων - Πανκορασίδων, Παίδων -Κορασίδων. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη στο ΔΑΚ Πολίχνης.

Σέρρες: Έπιασαν δύο ποντικάκια μετά από 18 κλοπές και απόπειρες κλοπής

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά 11 κλοπών και 7 απόπειρες κλοπών από καταστήματα και οικία στις Σέρρες.

Εκπαίδευση για την πολιτική προστασία στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς

Την Παρασκευή στις 4 Δεκεμβρίου 2015, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Θέρμης Νομού Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων επισκέφτηκε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς.

Δείτε πως σχολιάζει το ΚΚΕ την απομάκρυνση των προσφύγων από την Ειδομένη

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
«Ο εγκλωβισμός των απελπισμένων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας δεν αντιμετωπίζεται με απαράδεκτα μέτρα καταστολής, όπως έγινε στην Ειδομένη. Πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση στήριξε και υλοποιεί τις αποφάσεις της ΕΕ, σύμφωνα με τις οποίες οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, που δε θα θεωρούνται χρήσιμοι για το κεφάλαιο, είτε θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, στα λεγόμενα hot-spots, είτε θα αντιμετωπίζουν την καταστολή και του Frontex, στον οποίο η κυβέρνηση ουσιαστικά αναθέτει τη "φύλαξη" των συνόρων».

Στην Ξάνθη πήγε εκδρομή ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς

"Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδρομή από το τοπικό τμήμα Ε.Ε.Σ. Κιλκίς στην Ξάνθη από εθελοντές και φίλους του τμήματος. Εκεί μας υποδέχτηκαν μέσα σε κλίμα ευφορίας η Πρόεδρος και εθελοντές του αντίστοιχου τμήματος της Ξάνθης και αφού μας ξενάγησαν στους χώρους του τμήματος ακολούθησε περιήγηση και ξενάγηση στην παλαιά πόλη και κατόπιν ελεύθερος χρόνος για όλους. 

Ξεκινά τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 το «Παιχνιδοχωριό» του Ράντσου Κιλκίς

Χριστουγεννιάτικα, παραμυθένια και τραγουδιστά, λοιπόν, ξεκινάει το θεματικό «Παιχνιδοχωριό» του Ράντσου Κιλκίς για 1η χρονιά φέτος και σας προσκαλεί να το επισκεφτείτε τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6 το απόγευμα!!!

Νέες ελλείψεις σε φάρμακα και εμβόλια καταγγέλλει ο ΠΦΣ. Ποιούς "δείχνει" ως υπαίτιους

Σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα και εμβόλια παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά, αναγκάζοντας εκατοντάδες πολίτες, όπως καταγγέλλει ο ΠΦΣ, να περιφέρονται από φαρμακείο σε φαρμακείο προκειμένου να πάρουν τη θεραπεία τους.

"Σας ευχαριστούμε που δεν πίνετε Coca Cola"

Δελτίο τύπου Ένωσης Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας-Θράκης
Η Ένωση Γυναικών Εμφιαλωμένων Ποτών Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες της προς το καταναλωτικό κοινό όλης της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Μακεδονίας, της Θράκης αλλά και της Θεσσαλονίκης για την ενεργή συμμετοχή τους στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της coca cola.

Κιλκίς: Δώρισαν τα μαλλιά τους

Δελτίο Τύπου 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Στα πλαίσια του προγράμματος του σχολείου μας «Αλληλεγγύη-Φιλία-Προσφορά», χθες 9 Δεκεμβρίου, εθελοντές μαθητές , γονείς αλλά και απλοί πολίτες πήραν μέρος στο πρόγραμμα «ΔΩΡΙΖΩ ΜΑΛΛΙΑ, ΔΩΡΙΖΩ ΑΓΑΠΗ».

Όλο και περισσότερες γυναίκες στον Κιλκισιακό

Κάθε φορά και περισσότερες οι κοπέλες της Γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού. Τη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου πραγματοποίησαν την τρίτη τους προπόνηση, πάντα υπό τη τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Πελίδη.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Το καραβάνι προχωρά ο Σόιμπλε…ουρλιάζει ·Κόκκινα δάνεια- Ανυποχώρητες και οι δύο πλευρές·Χωρίς αποδείξεις το αφορολόγητο του 2015- «Πλαστικό χρήμα» το 2016
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ρέει το αίμα για τις συντάξεις- Σήμερα η κρίσιμη διαπραγμάτευση·Ο Πυρσός θα επανέλθει στη Ν. Δ.- Ο Μεϊμαράκης ανοίγει τα χαρτιά του: Δεν θα γίνω δεκανίκι του Τσίπρα·Μυστικό ραντεβού με τον Σαμαρά αποκάλυψε ο Λεβέντης