Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ελεύθεροι εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη



Ειδομένη, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015.

Προτάσεις για την Αντισταθμιστική Εκπαίδευση και τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης

Υπογράφει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσε τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», η οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στην “Αντισταθμιστική Εκπαίδευση” και στην “Επιλογή και τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”.

Τι λέει, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς για τις δηλώσεις Φίλη περί γενοκτονίας των Ποντίων και

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω δελτίο τύπου με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας:

Θέμα απεργίας

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Η ΓΣΕΕ έβγαλε απεργία για τις 03 Δεκεμβρίου 2015 και νομίζω ότι η ΑΔΕΔΥ θα ακολουθήσει στην ημερομηνία αυτή.  Μετά την εξέλιξη αυτή οι Γενικές Συνελεύσεις θα πάρουν χαρακτήρα ενημέρωσης και οργάνωσης του αγώνα, καθώς δεν θα υπάρχει και εισήγηση από τις παρατάξεις που τις αποφάσισαν. 

Εκδήλωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα συμμετέχει ενεργά, στις ολοήμερες εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν την 1η Δεκεμβρίου 2015 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους, καθώς, και στον φωτισμό του Λευκού Πύργου.

Συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Δελτίο τύπου δήμου Νεάπολης - Συκεών
Στην εκ νέου συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ενισχύοντας τις δομές και τις προϋποθέσεις που αποσκοπούν στην ομαλή ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, στη βάση του σεβασμού και αναγνώρισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αρχής της ισότητας.

"Μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στην Ειδομένη"

Μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες στην Ειδομένη, έστειλε το προσωπικό των στεγαζόμενων υπηρεσιών στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

"Να μην ξεπαγιάσει κανένας πρόσφυγας στην προσπάθεια του να ξεφύγει από το θάνατο"

Υπογράφει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης 
Η τραγωδία των προσφύγων και των μεταναστών κορυφώνεται μέρα με τη μέρα. Πάνω από χίλιοι πρόσφυγες, ανάμεσά τους κάποιοι από ιδιαίτερα επικίνδυνες περιοχές, όπως από τη Σομαλία και τη Γάζα, έχουν καθηλωθεί στη μεθόριο των συνόρων στην Ειδομένη και Ιρανοί πρόσφυγες διεκδικούν να περάσουν ξεκινώντας απεργία πείνας με ραμμένα στόματα. 

"Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι κατηγορίες σε βάρος του εκπαιδευτικού Κόμπου Κωνσταντίνου"

Ψήφισμα Συμπαράστασης Ευλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Κόμπο Κωνσταντίνο, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσσαλονίκης «Ο Πλάτων», ο οποίος παραπέμπεται σε πειθαρχικό, μετά από καταγγελίες γονέων ότι έλυσε τα θέματα στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρίας.

Χ. Χατζησάββας: Ο αγροτικός κόσμος στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών



Δελτίο τύπου Χρυσής Αυγής Κιλκίς
Ο βουλευτής Κιλκίς, Χρήστος Χατζησάββας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια σχετικά με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Εκπαίδευση για την οικολογική ανάπτυξη και τον αγρο-διατροφικό τομέα στην Αυστρία

Το ΚΕΚ- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ υλοποιεί την πρώτη (εκ των τεσσάρων) κινητικότητα εκπαίδευσης στην Αυστρία την τρέχουσα εβδομάδα, για τις ανάγκες του σχεδίου με τίτλο «Οικολογική ανάπτυξη και διαχείριση του αγρο-διατροφικού τομέα». Η κινητικότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ μετά την έγκριση και επιχορήγηση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, στις 13:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Έκτακτη ενίσχυση ιδιωτικής αποθεματοποίησης για τυριά

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι με βάση τον υπ’ αριθμ 1852/2015 Κανονισμό της (Ε.Ε) της Επιτροπής χορηγείται έκτακτη ενίσχυση ιδιωτικής αποθεματοποίησης για τυριά με κωδικό ΣΟ 0406 πλήρους ωρίμανσης.
Η ενίσχυση είναι: 

Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 30 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων έως και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 36/2015) και ισχύει από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, μέχρι και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα ξεκινήσουν από αργά το βράδυ και κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και θα εξασθενήσουν σταδιακά αργά το Σάββατο.

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Μαμά πότε θα στολίσουμε;

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Μαμά πότε θα στολίσουμε; Πότε; Στου Γιαννάκη και στης Σταυρούλας στόλισαν και στης Μαρίας… μόνο εμείς μείναμε. Το τελευταίο με έμφαση σα να λένε… άσπλαχνη αδιάφορη μάνα… οι άλλες οι μαμάδες φρόντισαν να διασκεδάσουν τα παιδιά τους… εσύ στον κόσμο σου! Δεν ξέρω για σας αλλά στο δικό μας σπίτι δεν υπάρχει πλέον εποχή…

Δραστηριότητες της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2015

Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο γλάρος» του Τσέχωφ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κάθοδος του συλλόγου στη Θεσ/νίκη την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου με σκοπό την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο γλάρος» του Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Γ. Βούρου στο θέατρο της «Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών». Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι μας ακολούθησαν στη μαγεία αυτού του κλασικού έργου του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου.

Επιστροφή στις νίκες με το ευρύ 3-0 για τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου

Ενας δυνατός και συνάμα αποφασισμένος για τη νίκη Εθνικός πήρε το πολυπόθητο βαθμολογικό τρίποντο το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής κατηγορίας με αντίπαλο τον Φ.Σ. Κοζάνης με σκορ 3 -0.