Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Goethe-Institut : Τέχνη και Εξέγερση (BASELITZ – IMMENDORFF – LÜPERTZ - PENCK)

Έκθεση
10.11.2015 – 21.12.2015
Εγκαίνια: Τρίτη, 10.11.2015, ώρα 20.00
Goethe-Institut Thessaloniki, Βασ. Όλγας 66
Γκαλερί
Είσοδος ελεύθερη

Προβολή Ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας

Μετά από ενάμιση χρόνο προετοιμασίας και «γυρισμάτων» σε αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας, παραδόθηκε στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας το ντοκιμαντέρ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ - οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας», που αποτελεί συμπαραγωγή της ΠΕΔΚΜ και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Τι ζητάει η Παμποντιακή Ομοσπονδία με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Επιστολή Παμποντιακής Ομοσπονδίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, δευτεροβάθμιος φορέας 433 σωματείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, απευθύνεται Ενώπιόν Σας προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία και την αποστροφή σύσσωμου του Ποντιακού Ελληνισμού, εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης στα κάτωθι φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον Ελληνισμό, την Ιστορική Μνήμη αλλά και την Ανθρωπότητα, αφού η Γενοκτονία εμπίπτει στα εγκλήματα εναντίον της. 

Ένστασεις συνταξιούχων του Δημοσίου Κιλκίς για τις περικοπές στις συντάξεις

Δελτίο τύπου Συνταξιούχων Δημοσίου Κιλκίς
Ενημερώνουμε όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους που υπέβαλαν ένσταση προς το Γενικό Λογιστήριο σχετικά με τις περικοπές και πήραν αρνητική απάντηση, ότι υπάρχει στο Γραφείο του Συλλόγου ειδικό έντυπο ένστασης αιτιολόγησης προς την Γενική Δ/νσή χορήγησης συντάξεων δια του Α΄ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Στον Βόλο ταξίδεψαν οι Συνταξιούχοι του Δημοσίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συνταξιούχων Δημοσίου Κιλκίς
Διήμερη εξόρμηση πραγματοποίησαν οι Συνταξιούχοι του Δημοσίου στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2015 στον Βόλο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό φτάσαμε στον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου πέντε χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Βόλου, όπου μας ενημέρωσε ο φύλακας για τον καλά οργανωμένο προϊστορικό οικισμό.

Δράσεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+

Την Παρασκευή στις 30 Οκτωβρίου του 2015, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς με πρωτοβουλία της διευθύντριας κας Ελένης Τεχλικίδου και με αφορμή τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ERASMUS+, Δράση ΚΑ2-Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, με τίτλο "Together Better - Join Us", επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και τον Διευθυντή κ. Άρη Παπαδόπουλου, το Δημαρχείο Κιλκίς όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημητρίου Σισμανίδη και τον Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτισμού κ. Δημήτριο Τσαντάκη και το γραφείο του Aναπληρωτή Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κου Δημητρίου Ιωακειμίδη, μαζί με τους εκπροσώπους των συμμετεχουσών χωρών στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

Ερώτηση "Λαϊκής Συσπείρωσης" για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα

Δελτίο τύπου  "Λαϊκής Συσπείρωσης"
Ο λαός μας καθημερινά βιώνει το δράμα δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες τους, σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α., που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να φτάσουν την Ευρώπη.

Βιωματικό Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς A/θμιας Εκπαίδευσης

Ολοκληρώνεται την προσεχή εβδομάδα το Βιωματικό Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς A/θμιας Εκπ/σης για το «Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς σε Δημοτικά Σχολεία, βασισμένη στη φιλοσοφία των ομότιμων».

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο δάσκαλος που αποπλάνησε 10 ανήλικες μαθήτριες!

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 51χρονος δάσκαλος, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε μαθήτριές του.

Το “Cyber Alert” απέτρεψε απόπειρα αυτοκτονίας 23χρονης

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert» απέτρεψε άλλη μία περίπτωση αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, από 23χρονη ημεδαπή.

"Η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη"

Ανακοίνωση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος 
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συνεχίζει δυναμικά και καλεί όλους τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής και μη, σε μια μεγάλη δυνατή κινητοποίηση προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό την

Ενημέρωση κατόχων αιγοπροπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων


Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να προβείτε άμεσα στη σύναψη συμβάσεων έργου με τους ιδιώτες κτηνιάτρους που έχουν εγκριθεί ως κτηνίατροι εκτροφής προκειμένου να καταστεί δυνατή από αυτούς η εφαρμογή του προγράμματος μελιταίου πυρετού για το έτος 2016.

Ενίσχυση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ σε μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς

Με το συνολικό ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ ενισχύονται 29 Μελισσοκομικοί Συνεταιρισμοί που λειτουργούν σε μικρά νησιά του Αιγαίου, για το έτος 2015, με απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκος Στουπής σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.

Φτάνει πια! Παρίστανε τον λογιστή και αποσπούσε λεφτά από ηλικιωμένους

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, απάτες σε βάρος 2 ηλικιωμένων γυναικών στην Νάουσα Ημαθίας, με το πρόσχημα οφειλής συγγενικού τους προσώπου.

Σε ΦΕΚ ο «Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης»

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2364/4.11.2015, η Υπουργική Απόφαση για την επιλογή των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προχωρώντας το Υπουργείο Εσωτερικών και με τυπικό πλέον τρόπο, προς την υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης του, που ξεκίνησε στην προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, από τον πρώην Υπουργό ΕΣ.Δ.Α., Νίκο Βούτση και συνεχίζεται σήμερα, από τον νυν κ. Π. Κουρουμπλή.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Ακροδεξιά βουτιά για τη Ν. Δ.-Αθωώνει τη Χρυσή Αυγή για τον προπηλακισμό Κουμουτσάκου·Σε οριακό σημείο για κόκκινα δάνεια – ΦΠΑ-Σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη·Αυτοψία στην Λέσβο των προσφύγων – Αλ. Τσίπρας: Στην Τουρκία είναι η λύση
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Όλα στο.. πόδι!- Βυθίζεται χωρίς σχέδιο η Ελλάδα·Η τρόικα ζητεί νέα μέτρα 2 δις σε 55 ημέρες! – Τι αναφέρεται στην «περίφημη» σελίδα 7 του καταστροφικού Μνημονίου 3, που έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» από τις 4 Σεπτεμβρίου 2015 και τώρα τίθεται προς συζήτηση·Η οργή των Ποντίων – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες για τις ανιστόρητες δηλώσεις (περί μη γενοκτονίας) του υπ. Παιδείας