Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, η πρώτη πολιτική ομιλία του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Αθήνα


Την πρώτη ομιλία του στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει αύριο, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ράντσο Κιλκίς: Η καλή επιλογή διασκέδασης για τα Σαββατόβραδα του χειμώνα


Συνεδριάζει την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 19 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Μια βόλτα στο παζάρι του Κιλκίς, στις 11 Ιουνίου 2011



Απ' αυτά έφαγε η Μενεγάκη και έκανε το αγοράκι!
Από δω και μπρος, φτηνά να τρώει ο Λαός!
Για φρέσκα λέμε!
Ορίστε, λέμε!
Βάλε, βάλε, βάλε, βάλε, λέμε!


Νέο Ίσωμα ν. Κιλκίς: Στις παρυφές του παλιού

Ημέρα Μνήμης Μακεδονικού Αγώνα στο Ίσωμα Κιλκίς, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015


Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

H 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του, στην ελληνική κοινωνία.

Σιδηρόκαστρο: Τον πλάκωσε το τρακτέρ του και τον σκότωσε

Χθες (17-10-2015) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, 65χρονος ημεδαπός κατά την διάρκεια αγροτικών εργασιών σε χωράφι ιδιοκτησίας του, καταπλακώθηκε από τον γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) που οδηγούσε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.


Ο ΠΑΟΚ Κεντρικού, ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του



Πόσο χαμηλά είναι τελικά αυτός ο πάτος;

Της Βίκυς Μαυρογονάτου
Εδώ και μερικά χρόνια κάθε 6 μήνες περίπου μετράμε τις πληγές μας. Πληγές οικονομικές και όχι μόνο. Εδώ και 5 χρόνια βλέπουμε τους μισθούς και τις συντάξεις να παίρνουν την κάτω βόλτα και σταματημό δεν έχει. Έφτασαν τα επίπεδα των μισθών στο χαμηλότερο σημείο της νεότερης ιστορίας. Τα ποσοστά μειώσεων έφτασαν μέχρι και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις. Για τον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα ακόμη χειρότερα, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση μισθών σε σημείο πείνας και εξαθλίωσης. 

Η θεατρική παράσταση "Ταρζάν" στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο

ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ - ΚΙΛΚΙΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ώρες 12.00 & 17.30
(Σε Συνεργασία Με Την Αντιδημαρχία Πολιτισμού)
ΠΡΟΠ : ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΗΛΙΑΔΗΣ
τηλ 23410 75307
Πληροφορίες - 6974797109 - Είσοδος 9€
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
2 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ώρες 17.15 & 19.15
Πληροφορίες - 6974797109 - Είσοδος 9€

Εκδήλωση από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Κιλκίς
Εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά του ανθρώπου με απώτερο σκοπό το κοινωνικό όφελος. Ο εθελοντισμός βασίζεται στην ιδέα της ανθρώπινης βοήθειας και αλληλεγγύης σύμφωνα με την οποία ο άνθρωπος προσφέρει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία του πάσχοντας συνανθρώπου του. Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ έχει ως σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος, της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών καθώς και την διοργάνωση αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Μαθήματα Εθελοντισμού για μαθητές Γυμνασίου

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς διά του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Ίδρυμα Λαμπράκη πιστοποιημένες ενημερωτικές δράσεις Μαθήματα Εθελοντισμού (Φ.13.1/149606/Δ2/24-09-2015/Υ.Π.ΠΕ.Θ./Διεύθυνση Σπουδών) από το Ίδρυμα Λαμπράκη – Δεσμός με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές Γυμνασίου σε θέματα Εθελοντισμού.

Αναδρομική έκθεση Ζωγραφικής της Κιλκισιώτισσας Αθηνάς Λατινοπούλου, στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στις 7.30μ.μ. στην αίθουσα "Κούρος Ευρωπού" της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης Ζωγραφικής της Αθηνάς Λατινοπούλου, που έλκει την καταγωγή της από το Κιλκίς και είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών, σήμερα.
Η Αθηνά Λατινοπούλου μεγάλωσε στο Κιλκίς, όπου έκανε και τα πρώτα της βήματα στον χώρο των εικαστικών.

Κιλκίς: Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα

Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την 18η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Κυριακή.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

«Πρόγραμμα Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας. Οκτώβριος – Ιανουάριος 2015-2016»

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, συνδιοργανώνουν τις Επιμορφωτικές Εσπερίδες-Συναντήσεις που θα υλοποιηθούν στον Δήμο Κιλκίς και στον Δήμο Παιονίας αντίστοιχα.

Δράσεις αγωγής υγείας για μαθητές, από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κιλκίς

Ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μέσω   του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΙ.Δ.Ε. Κιλκίς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02, Δρ. φιλ. Γεώργιος Μανωλίδης προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας πιστοποιημένες ενημερωτικές δράσεις Αγωγής Υγείας (Φ.20.1/151273/Δ2/28-09-2015/Υ.Π.ΠΕ.Θ./Διεύθυνση Σπουδών) από γιατρούς – συμβούλους του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές σε θέματα υγείας στους κάτωθι τομείς: 

Κιλκίς: Διεξαγωγή επιμορφωτικής ημερίδας για τις Βιωματικές Δράσεις στο Γυμνάσιο

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι του Νομού Κιλκίς διοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση για τις Βιωματικές Δράσεις με θέμα «Οι Βιωματικές Δράσεις στο τρίτο έτος υλοποίησης 2015 – 2016».

Κιλκίς: «Πρόσκληση σε ομάδα ψυχικής ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών»

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών του Νομού Κιλκίς και το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω σχετικό, σας ενημερώνουν ότι συνδιοργανώνουν Ομάδα Εκπαιδευτικών με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και των τεχνικών επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων, την οριοθέτηση και την ανταλλαγή εμπειριών.

Genius Loci - Το πνεύμα του τόπου - Έκθεση στο Goethe-Institut Thessaloniki

Η ταυτότητα ενός κτιρίου είναι το σύνολο των ενεργητικών ατομικών ή συλλογικών εντυπώσεων, απόψεων και συναισθημάτων για τον τόπο αυτό. Το περιεχόμενο αυτής της ταυτότητας είναι το αντικείμενο που πυροδότησε την εικαστική αναζήτηση από τους καλλιτέχνες καθώς υπήρξανε και οι δύο μαθήτριες στο συγκεκριμένο κτίριο της οδού Βασιλίσσης Όλγας 66 – η µία της Γερμανικής Σχολής και η άλλη του Goethe-Institut Thessaloniki.

Προγράμματα ενημέρωσης και αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους γιατρούς του έχει εκπονήσει προγράμματα ενημέρωσης και αγωγής υγείας, τα οποία εφαρμόζει σε ετήσια βάση σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2011, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.