Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ελπίδα για το πιο απειλούμενο υδρόβιο πουλί της Ευρώπης: αριθμός ρεκόρ Νανοχηνών

Με πρωτόγνωρη επιτυχία ολοκληρώθηκε φέτος η αναπαραγωγική περίοδος της Νανόχηνας, του πιο απειλούμενου υδρόβιου πουλιού της Ευρώπης. Στις 24 Αυγούστου, στα έλη Βαλντάκ στη Βόρεια Νορβηγία, καταμετρήθηκαν από τη Νορβηγική Ορνιθολογική Εταιρεία 126 άτομα, εκ των οποίων τα 70 νεαρά που ανήκαν σε 22 οικογένειες.

Γερμανικός τύπος για την Ελλάδα: «Η νέα ασάφεια της ελληνικής αριστεράς»

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στις εξελίξεις στην Ελλάδα, παρατηρώντας τις ευρείες ανακατατάξεις και τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού, εκτιμώντας παράλληλα την προεκλογική δυναμική των κομμάτων.

Ο Σύλλογος Ανάσα Ευαισθησἰας στην Εμποροπανήγυρη Κιλκίς

Στην φετινή εμποροπανἡγυρη, η οποἰα θα λειτουργήσει στην πὁλη του Κιλκἰς από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρἱου έως και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρἱου, ο Σύλλογος Ανάσα Ευαισθησἰας θα συγκεντρώνει είδη διατροφὴς, ρούχα, χαρτικά, απορρυπαντικά για τον δύσκολο χειμὡνο που ὲρχεται. Πορὁλληλα θα υπάρχει και λαχειοφόρος αγορά με κλήρωση την Κυριοκὴ στις 9:00 το βρὁδυ στο περίπτερο του συλλὁγου.

Παρέμβαση Γεωργαντά για την μεταφορά μαθητών στο νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς έκανε σήμερα παρέμβαση στον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Αντώνη Μανιτάκη για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών στην Π.Ε. Κιλκίς. 

Το «σίριαλ Μπαλτά - Κουράκη» στην Παιδεία…

Του Γιάννη Λιναρδάκη* Η σχολική χρονιά αρχίζει… οι μαθητές της χώρας είναι έτοιμοι να πάνε στις τάξεις τους αλλά δυστυχώς πολλοί από αυτούς δε θα βρουν εκεί εκπαιδευτικούς, δε θα βρουν νηπιαγωγούς, δε θα βρουν δασκάλους, δε θα βρουν καθηγητές.

Περιοδεία ΚΚΕ στους Παιδικούς Σταθμούς του Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Σήμερα 2 Σεπτέμβρη 2015 κλιμάκιο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ με επικεφαλής τα στελέχη του Κόμματος, Νικολαΐδου Σταυρούλα, Τσαουσίδη Κώστα και Χατζή Ειρήνη επισκέφτηκαν τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης του Κιλκίς και συζήτησαν με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του χώρου. 

Εγκρίθηκε η συνέχιση λειτουργίας βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στην Κεντρική Μακεδονία

Δυο προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ ενέκρινε για το νέο σχολικό έτος 2015-2016 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με ισάριθμες αποφάσεις ένταξής τους στον άξονα 9Β για την «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας (νέο ΕΣΠΑ).

Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε φέτα που διακινεί το Lidl

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση τυριού «ΦΕΤΑ» στην οποία διαπιστώθηκε ανάπτυξη μούχλας πρασινωπής χροιάς.

Κιλκίς: Τον τσάκωσαν για μια δίμετρη καναβουριά

Συνελήφθη χθες (1-9-2015) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 44χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε στην αυλή του σπιτιού του να καλλιεργεί ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 220 εκατοστών, ενώ επιπλέον στον χώρο της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 12 φυσίγγια και μικροποσότητα κάνναβης.

Νεκρός σε τροχαίο 41χρονος μοτοσικλετιστής στη Βυρώνεια Σερρών

Χθες (1-9-2015) το βράδυ στη Βυρώνεια Σερρών, 78χρονος ημεδαπός παρασύρθηκε από δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 78χρονου και τον τραυματισμό του 41χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου.

Αλλαγές δηλώσεων προτιμήσεων μαθημάτων από τους μαθητές Λυκείου

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Οι μαθητές της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου έχουν δικαίωμα να αλλάξουν: 
➢ την προτίμησή τους για την ξένη γλώσσα έως και την 25η Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους και
➢ το μάθημα επιλογής έως και την 30ή Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Επιστρέφουμε για να φτιάξουμε την Ελλάδα-Καμιά συναίνεση με το παλιό που εκφράζει η Ν .Δ.·Ιδιωτική εκπαίδευση- Το πάγωμα του 23% στον ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ·ΕΣΠΑ- Πακέτο Γιούνκερ σε μικρά έργα της Αυτοδιοίκησης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ψέμα και αλήθεια- Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απελεί τη «Δημοκρατία» για λογαριασμό του συζύγου της (η εφημερίδα παρουσιάζει το έγγραφο)·Επιστρέφει η συνυπευθυνότητα για τις αποδείξεις-Προτείνεται μείωση των υπέρογκων ποσών για τις επιχειρήσεις!·Όλοι πήγαν στη Ρηγίλλης- Καραμανλής., Σαμαρά, Ρουσόπουλος, Ψωμιάδης, αλλά και Βουλγαράκης στην ομιλία Μεϊμαράκη