Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Δείτε και κατεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες από την εκδήλωση «Μύθου λόγια της γης και τ’ ουρανού»


Δείτε και κατεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες από την εκδήλωση 
«Μύθου λόγια της γης και τ’ ουρανού»,
στην οποία ελαβε μέρος και το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

"Ω, τι κόσμος μπαμπά"

Στα 37α Αξιουπολίτικα την Τρίτη 25 Αυγούστου είχε σειρά το θέατρο. Στην αυλή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, δόθηκε η παράσταση του Κ. Μουρσελά με το διαχρονικό όπως αποδεικνύεται "Ω τι κόσμος μπαμπά".

Πώς έγινε η πρόταση στην Πρωτοψάλτη για το υπουργείο Τουρισμού

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι η νέα υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού, και έτσι σήμερα, μια σειρά από δημοσιεύματα έρχονται για να ρίξουν φως στον τρόπο με τον οποίο της έγινε η πρόταση.

Πέντε πέντε …δέκα δέκα…. ανεβαίνουν τα κενά εκπαιδευτικών…!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση διορίστηκαν πέρυσι 12.061 αναπληρωτές. Οι αποχωρήσεις από την υπηρεσία (λόγω συνταξιοδοτήσεων) την χρονιά αυτή είναι 1.159. 
Σύνολο κενών εκπαιδευτικών Π.Ε.: 13.220.

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Κατατέθηκε και θυροκολλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, σήμερα στις 17.25, το υπ’ αριθμ. 66 Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αποφασίζεται η διάλυση της Βουλής της ΙΣΤ΄ Βουλευτικής Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας.

Το Μικρασιατικό ζήτημα από την πυρπόληση της Σμύρνης και το μαρτύριο του Χρυσόστομου, μέχρι την ύβρη και την διεκδίκηση.

Γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης
Ο Δ. Αιγίδης στο σημαντικότατο βιβλίο που έγραψε για το προσφυγικό ζήτημα του 1922, τονίζει ότι «1.200.000 ψυχές αποτελούν τον τραγικόν εις ανθρώπινας απώλειας απολογισμόν του αγώνος. …».

Ξεκίνησε το Βαλκανικό Φεστιβάλ Ιππασίας 2015

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε το Βαλκανικό Φεστιβάλ Ιππασίας 2015, που διεξάγεται στο Porto Carras Grand Resort της Χαλκιδικής.
Σήμερα έγινε η έναρξη του πρώτου διεθνή αγώνα υπερπήδησης εμποδίων ΙΚΕΜ CSI, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα, το τετραήμερο 3 – 6 Σεπτεμβρίου 2015 θα ακολουθήσει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κιλκίς για την ανάπτυξη εθελοντικού επιστημονικού δικτύου

Η νεοσυσταθείσα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Κιλκίς προγραμματίζει μια σειρά δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων που έχει θέσει και αφορούν μεταξύ άλλων: α) την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε ζητήματα της ισότητας με διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων β) την ανάληψη δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών για την καταπολέμηση των κοινωνικών στερεοτύπων με βάση το φύλο, γ) την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην απασχόληση κ.α.

Τατίδης: "Οι ΑΝ.ΕΛ και οι συνιστώσες τους, βγάζουν βουλευτή στο Κιλκίς"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
"Διαβάζω στό τοπικό τύπο, συγκεκριμένα στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 σελίδα 19, πως έχουν βγάλει τους βουλευτές του Κιλκίς.  Μήπως να μην πάμε να ψηφίσουμε; Και ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα θα βγάλουν έναν βουλευτή η Ν.Δ και συγκεκριμένα τον Γιώργο Γεωργαντά, έναν το ΣΥΡΙΖΑ τον Θόδωρο Παραστατίδη, ενώ αφήνουν επιλογή για τόν τρίτο βουλευτή μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΛΑΦΑΖΑΝΗ, και αφήνουν έξω τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ χωρίς καμία πιθανότητα, άρα τελειωμένο αποτέλεσμα.


Ενημερωτικό για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Υπογράφει ο Πεππές Δημήτρης*
"Συνάδελφοι 
Είναι γνωστό ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και διαμαρτυρίες για το χρονοδιάγραμμα με το οποίο διενεργούνται οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, για μια ακόμη χρονιά, υπήρξε καθυστέρηση στην πραγματοποίηση τόσο των μεταθέσεων όσο και των απαιτούμενων ενεργειών για τις προβλεπόμενες μετακινήσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ξεκινούν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, τα μαθήματα τένις στο Κιλκίς

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Κιλκίς σας ενημερώνει, ότι τα μαθήματα τένις ξεκινούν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου - δρόμος προς Προφήτη Ηλία στο Κιλκίς. Για πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 23410 20520 (μετά τις 18:00) και 697 2607898.

Ζωοπάζαρο Κιλκίς: Πάρκο για παιδιά;

Υπογράφει η Ομάδα Πολιτών «Φροντίζουμε το πάρκο μας»
Δύο κούνιες για παιδιά προσχολικής ηλικίας, δύο κούνιες για μεγαλύτερα παιδιά και μία μικρή τσουλήθρα έτοιμη να σπάσει… Κατά τ’ άλλα λακούβες γεμάτες λάσπες και νερά, όταν βρέχει, αλλά και για αρκετές μέρες μετά, χόρτο ξεραμένο πια, αφού περιμένει καρτερικά το φαινόμενο της βροχής, για να μεγαλώσει, ενώ μέχρι πέρυσι ποτιζόταν τακτικά, σπασμένα παγκάκια και ένα συντριβάνι της κακιάς ώρας στο κέντρο!

Τελικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Εμποροπανήγυρης Κιλκίς 2015

Θέσεις εργασίας στην Kleemann, Κιλκίς - 28/8/2015

Ο όμιλος εταιριών Kleemann Λόγω της συνεχούς ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του στην διεθνή αγορά επιθυμεί να προσλάβει, στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Υπογράφει ο Ξενέλλης Γεώργιος, 
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς 
"Με την ανακοίνωση των βάσεων των Ανώτερων και Ανώτατων Σχολών παίρνει τέλος η αγωνία μαθητών και γονιών, και έρχεται να επιβραβεύσει τους κόπους και τις θυσίες τους.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΑΥΓΗ ·Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην «Α» με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου:- «Μόνο μπροστά»·Ορκίζεται σήμερα-Εγγύηση ομαλότητας η κυβέρνηση Θάνου·Νέα τιμολογιακή πολιτική-«Δώρα» στους καλοπληρωτές από τη ΔΕΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Τα πρώτα δάκρυα από το Μνημόνιο 3- Από σήμερα οι μειώσεις (2%+6%) σε κύριες και επικουρικές συντάξεις·Ομολογία- βόμβα- Χαϊκάλης: «Ναι, έχω OFFSHORE»·Παραλήρημα ΣΕΒ υπέρ δανειστών!- «Πρέπει να υλοποιηθούν όλοι οι όροι του Μνημονίου»

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: «Μύθου λόγια της γης και τ’ ουρανού» - Video