Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Μονόδρομος η αυτόματη ενημέρωση των Windows 10 στο σπίτι

Έντονη συζήτηση διεξάγεται στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, μετά την προσεκτική ανάγνωση των όρων τους οποίους θα κληθούν να υπογράψουν στις 29 Ιουλίου οι χρήστες που θα αναβαθμίσουν τα συστήματά τους στα Windows 10. Ο λόγος για την υποχρεωτική και αυτοματοποιημένη λήψη και εγκατάσταση όλων των ενημερώσεων για τα Windows 10 Home εφεξής, χωρίς επιλογή άρνησης.

Δοκίμασαν την αντοχή τους και έφτασαν στα όρια τους στο Kinesis Kilkis



Capital controls or Mass controls? (Έλεγχος κεφαλαίων ή Έλεγχος μαζών;)

Της Βίκυς Μαυρογονάτου
Εδώ και 3 εβδομάδες περίπου, οι Έλληνες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα καινούργιο οικονομικό φαινόμενο τα capital controls. Δεν θεωρώ πως θέλει ειδική επεξήγηση του τι σημαίνει, αφού καθημερινά το ζούμε. Εν ολίγοις τα capital controls συμβαίνουν για να ελέγξουν την οικονομική σταθερότητα και την αποφυγή έλλειψης ρευστότητας. 

Δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς τον Ιούνιο- Ιούλιο 2015.

Μεγάλη συμμετοχή παιδιών είχε και φέτος η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικής απασχόλησης στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, με τίτλο “Με τη φαντασία μου μπορώ και αυτό το καλοκαίρι να κάνω μαγικό”! 

Άνοιγμα των εξαγωγών φρούτων στην Κίνα

Με στόχο το άνοιγμα νέων αγορών για εξαγωγές ελληνικών φρούτων σε αγορές Τρίτων Χωρών, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες των αρμόδιων Υπηρεσιών του, απέστειλε μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών (Γραφείο Εμπορικού Ακόλουθου στο Πεκίνο) στην Αρμόδια Κινεζική Αρχή AQSIQ (General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine) τους τεχνικούς φακέλους που αφορούν στην έναρξη διαδικασίας για την εξασφάλιση δυνατότητας εξαγωγής τεσσάρων ειδών ελληνικών φρούτων στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Τα φρούτα αυτά είναι τα επιτραπέζια σταφύλια, τα δαμάσκηνα, τα κεράσια και τα πορτοκάλια.

Εφορία: Μέχρι και τη Τετάρτη οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 84/18-7-2015) σύμφωνα με την οποία, από την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 λήγει η τραπεζική αργία η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 65), όπως ισχύει και παρατάθηκε για τελευταία φορά με την αριθ. ΓΔΟΠ 0000989 ΕΞ 2015/ΧΠ2314/16.7.2015 (Β'1482) απόφαση του Υπουργού Οικονομικών έως 19 Ιουλίου 2015, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες / επιχειρήσεις ότι:

Κάθε γουλιά Coca Cola “βοηθάει” να γίνει η χώρα μπανανία!

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης 
Το κείμενο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Isidoro Gil Λατινοαμερικάνου συνδικαλιστή που δολοφόνησαν οι συνεργάτες της Coca Cola.
[βλεπ. The Coca Cola Case, A documentary film by German Guttierez and Carmen Garcia about Coke and labour rights in Latin America – www.thecoca-cola.org/ )]

Ψωμιάδης προς Βεργίδη: "Είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσεις το έργο του αείμνηστου Περικλή Κολότσιου"

Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη απέστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙΔΑ Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης εκφράζει τη βεβαιότητα του πως ο κ. Βεργίδης θα σταθεί αντάξιος των προσδοκιών των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που τον εξέλεξαν και πως θα συνεχίσει το έργο του αείμνηστου προκατόχου του Περικλή Κολότσιου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Εις μνήμην Περικλή Κολότσιου - Αποχαιρετώντας έναν άνθρωπό μας για την αιώνια Λαμπρή

Υπογράφει συλλυπούμενος
†ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
"Έστω κι αν ψυχολογημένα κι αψυχολόγητα μας συμπιέζει διαρκώς και θα συνεχίσει επί μακρόν το φοβικό σύνδρομο του “Τιτανικού”, στο μεθόριο της καθολικής αγωνίας φευγαλέων ―αν μη και απολεσμένων― ελπίδων, έρχεται και μας αφυπνίζει προσώραν η αξεπέραστη οδύνη του θανάτου ενός ανθρώπου (όπως και όλων των άλλων συνανθρώπων μας, ενυποστάτων αντικρισμάτων του δημιουργού και αναδημιουργού μας Σωτήρος Θεού).

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν ούτε ανεύθυνοι, ούτε προδότες"

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς συναισθανόμενη την κρισιμότητα των περιστάσεων για το κόμμα, την Αριστερά γενικότερα και το σύνολο του Ελληνικού λαού κατέληξε κατά πλειοψηφία στα παρακάτω :

«Σκάνδαλο ΑΤΕ»: 5 δις Ευρώ η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο!

5 δις Ευρώ ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, 1.300 "αγύριστα" δάνεια, κι όλα αυτά «μόνο η κορυφή του παγόβουνου», όπως επισημαίνει ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, αναφερόμενος σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, αυτό της «Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας».

70χρονη έπεσε με το αμάξι της σε γκρεμό και σκοτώθηκε

Χθες (20-07-2015) το μεσημέρι, σε αγροτικό δρόμο εντός του χωριού Βάβδου στη Χαλκιδική, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 70χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας της και κατέπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της. Τα ακριβή αίτια και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΑΥΓΗ ·Σημαδιακή Τετάρτη για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ-Η στάση των βουλευτών στην ψηφοφορία της Βουλής βαρόμετρο για τον βίο της κυβέρνησης και τις εσωκομματικές εξελίξεις·ΤΑΙΠΕΔ: Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος·Ν. Βούτσης: Δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες απολύσεις
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Διατάξεις- σοκ! –«Κούρεμα» καταθέσεων και πλειστηριασμοί αλά Ισπανικά·Απαλλάχτηκε με βούλευμα ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του χρέους·Πνίγεται το επιχειρείν! Όλοι ζητούν να δοθεί παράταση για τις επιταγές