Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του γυναικείου Δικτύου «Ελένη Σκούρα»

Δελτίο τύπου Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χτες Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στην Αθήνα, η 4η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του γυναικείου Δικτύου «Ελένη Σκούρα». Στην ατζέντα της Ολομέλειας, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής», ήταν δύο θεματικοί κύκλοι: ένας για τη συμμετοχή των μακροχρόνια άνεργων γυναικών στην πολιτική ζωή και ένας για τη σχέση των ΜΜΕ και της γυναικείας πολιτικής συμμετοχής.

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Η ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο της δράσης Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2015 - 2016 «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑΔ ΔΒΜ) καθώς και στα 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2014-2020, προσκαλεί για υποβολή αιτήσεων τους Φορείς/Δομές παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων ΜΕΑ, που διαθέτουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, καθώς και τους Ωφελούμενους.

Ξεκινά την Δευτέρα η λειτουργία των Γραφείων Κτηματογράφησης στο Κιλκίς και στην Γουμένισσα.




Ξεκινά την  Δευτέρα η λειτουργία των Γραφείων Κτηματογράφησης στο Κιλκίς και στην Γουμένισσα.
Η σύνταξη του κτηματολογίου ("κτηματογράφηση") μιας περιοχής ορίζεται ως η διαδικασία καταγραφής των εμπράγματων ή άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων (π.χ. πλήρης ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία, προσημείωση ή άλλο εμπράγματο βάρος, κ.λπ.) που έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ακίνητα μιας συγκεκριμένης περιοχής της χώρας και η σύνδεση των δικαιωμάτων αυτών με συγκεκριμένο(α) ακίνητο(α), όπως αυτά ορίζονται και απεικονίζονται κατόπιν διαδικασιών ελέγχου και τεχνικής επεξεργασίας στα κτηματολογικά διαγράμματα.

48χρονος Βούλγαρος μετέφερε παράνομα 4 αλλοδαπούς

Συνελήφθη χθες (15-07-2015) το μεσημέρι στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου, 48χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Σισμανίδης συγχαίρει Βεργίδη

"Φίλε Ανδρέα
Δέξου τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σου ως νέου Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς. Είμαι βέβαιος ότι η εργατικότητά σου, η συνέπεια αλλά και η εμπειρία που έχεις αποκτήσει στις αυτοδιοικητικές υποθέσεις θα σταθούν πολύτιμα εφόδια στη θεσμική σου θέση.

Νέος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς ο Ανδρέας Βεργίδης

Ο Ανδρέας Βεργίδης εξελέγη ομόφωνα νέος Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στη θέση του αποθανόντος Περικλή Κολότσιου, μετά τις σημερινές αρχαιρεσίες ανάμεσα στα μέλη της Περιφερειακής Παράταξης «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Αντιμετώπισε το άγχος με την γυμναστική

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη
Η καθημερινότητα σου γίνεται ολοένα και πιο απαιτητική και το στρες πλέον σου έχει γίνει τρόπος ζωής; Δυστυχώς όμως, όταν το στρες φτάνει σε ανθυγιεινά επίπεδα μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο το μυαλό σου, αλλά και το σώμα σου. Είναι σημαντικό λοιπόν, να μειώσεις τα επίπεδα του στρες όπου είναι δυνατόν και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να ζήσεις μια υγιέστερη ζωή.

Όλες οι ανατροπές στο συνταξιοδοτικό

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Με βάση το νομοσχέδιο αρχίζει σταδιακά από την 1η Ιουλίου η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης όσων βγαίνουν στη σύνταξη πριν από το 67ο έτος ή το 62ο με 40 έτη ασφάλισης. Η αύξηση είναι ένα εξάμηνο ανά έτος.
Αναλυτικά:

Βουλή: 229 NAI στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα – “Ανταρσία” από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (λίστα)

Με ψήφους 229 υπέρ 64 κατά και 6 παρών υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους εταίρους. Ωστόσο 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΟΧΙ, 6 δήλωσαν ΠΑΡΩΝ, ενώ είχαμε και μία απουσία. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπερ ψήφισαν 110 από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 76 βουλευτές της ΝΔ, οι 17 του Ποταμιού, οι 13 των ΑΝΕΛ και οι 13 του ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτός από τους 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν οι 17 βουλευτές της ΧΑ και οι 15 του ΚΚΕ.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΑΥΓΗ ·Προχωράμε…-Ρήγμα στην Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: 32 «όχι», 6 «παρών»·Κοινό πόρισμα με ΕΚΤ ΔΝΤ-Η Κομισιόν αναγνωρίζει το πρόβλημα του χρέους·Πρώτο «ναι» Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Με 412 υπέρ-69 κατά, η Γαλλία ψήφισε τη συμφωνία
ΕΘΝΟΣ ·Οι κινήσεις Τσίπρα μετά το ρήγμα-Μένει και συνεχίζει η κυβέρνηση παρά τις βαριές απώλειες ·Ζωή Κωνσταντοπούλου-Σόου και μανιφέστο υπέρ του «όχι»·Μεϊμαράκης-Στηρίζουμε την κυβέρνηση μόνο για την Ευρώπη