Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Για τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου μιλά στη Γνώμη, ο Δημήτρης Νατσιός



Προετοιμασίες Αποστράτων Κιλκίς για το ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς

Δελτίο τύπου Ένωσης Αποστράτων Αξκών Στρατού 
Το Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Κιλκίς της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Στρατού γνωστοποιεί τα παρακάτω για την ενημέρωση των μελών του Παραρτήματός μας τα παρακάτω:

Συνάντηση προσυνεδριακού διαλόγου Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου σας καλεί σε συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου στις 18:30 μ.μ στο Κέντρο Νεότητας Γουμένισσας .

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Θεσσαλονίκη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει στην εκδήλωση – συνεστίαση, που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το Σάββατο 4 Απρίλη, στις 21:00 στο κέντρο FOCUS (περιοχή αεροδρομίου), στη Θεσσαλονίκη. Θα ξεκινήσουν λεωφορεία για τον χώρο της εκδήλωσης από το Άγαλμα Βενιζέλου στις 20:00

Όλες οι ανοικτές προκηρύξεις στο Δημόσιο – Σε ποιες θέσεις εργασίας μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις

Μία πλήρη λίστα με όλες τις προκηρύξεις που ανοικτές για την υποβολή αιτήσεων στο Δημόσιο, επικαιροποιημένη κατά την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, δημοσιοποίησε του υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης Δήμου Κιλκίς – κατόχου κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σχετικά με τα ανεπιτήρητα ζώα

Από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Κιλκίς προτίθεται να συνάψει σύμβαση με απευθείας ανάθεση, με ιδιοκτήτη κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου με αντικείμενο τη διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (άρθρο 17). Σημειώνεται ότι οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις πρέπει να πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές, όπως αυτές ορίζονται στο Ν. 4056/12 ο οποίος τροποποιήθηκε από το Ν. 4235/14.

Εκδήλωση με θέμα, Αριστερά και Ιστορία


Ενημέρωση μαθητών & γονέων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στα Σχολεία της 2ης Εκπ/κής Περιφέρειας Κιλκίς, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Πάρης Παπαδόπουλος επισκέφτηκε και το Σχολείο μας το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς , την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 για να ενημερώσει τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων για το σημαντικό και πολύ επίκαιρο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο, στα πλαίσια των δράσεων του Θεματικού Δικτύου « Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», στο οποίο συμμετέχει και η σχολική μας μονάδα.

Άδειες και στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Το Yπουργείο Παιδείας με έγγραφο καλεί τους κ. Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να χορηγούν άδειες μικρής χρονικής διάρκειας για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους και στους προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενόψει θεσμοθέτησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας θα ληφθούν κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, σε όλη τη χώρα

- Παράλληλα εντατικοποιούνται οι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ., που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινης ζωής
-Στόχος των μέτρων είναι η προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας, καθώς και η αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται ή κρίνεται αναγκαίο

Ξενάγηση της Γνώμης έξω και μέσα στο Οχυρό Ρούπελ


Παραχώρηση αγροτικής γης από την Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών.

Με την από 13-01-2015 ανακοίνωση της Επιτροπή Θεμάτων Γης που αναρτήθηκε στη σελίδα της Περιφέρειας, ζητήθηκε από τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

"Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Κιλκίς για τη λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων"

Δελτίο τύπου της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ 
Την Τετάρτη 1 Απρίλη το πρωί η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το κτίριο του ΟΑΕΔ Κιλκίς διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

"Πως έγιναν οι κρίσεις των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης το 2012"

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
Στον καιρό των Μνημονίων, των εντολών ΕΕ – ΔΝΤ και της τρικομματικής αντιλαϊκής συγκυβέρνησης οι διαδικασίες κρίσεις Περιφερειακών Διευθυντών το 2012 απλουστεύτηκαν από μια «μίνι-τρόικα» (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που κατάρτισε τον τελικό αξιολογικό(!) πίνακα, μοιράζοντας τις θέσεις με αυστηρά κομματικά κριτήρια , 7 ΝΔ – 4 ΠΑΣΟΚ – 2 ΔΗΜΑΡ. Με ποσόστωση αναλογικά με τη δύναμη του κάθε κόμματος, διόρισαν τους «ημετέρους»

Το Πρωταπριλιάτικο ψέμα της «Γνώμης»

Πιστοί στο έθιμο της Πρωταπριλιάς, σκεφτήκαμε να σας «κοροϊδέψουμε» με ένα ψέμα, το οποίο αφορούσε την έλευση 10.000 Ρώσων τουριστών στο Κιλκίς. (Αποκλειστικό! Μεγάλη συμφωνία του Δήμου Κιλκίς για 10.000 Ρώσους τουρίστες, μέσα το 2016!)

Δυστυχώς για το Κιλκίς και του Κιλκισιώτες, αυτό το υποτιθέμενο ψέμα θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει πραγματικότητα, και να «σωζόμασταν» όλοι μας μια για πάντα.

Το νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Εντός της εβδομάδας πιθανότατα θα δημοσιοποιηθεί το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα-μπαλαντέρ, διευρύνοντας τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο με σχολές και από το 2ο επιστημονικό πεδίο.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΑΥΓΗ ·Βασανιστική πρόοδος- Ελλάδα και δανειστές σπεύδουν βραδέως σε συμφωνία-«πακέτο»·Στη ρύθμιση των 100 δόσεων και 350.000 επαγγελματίες-Από σήμερα και στον ΟΑΕΕ·Προαναγγελία Βαρουφάκη: Ενδελεχής έλεγχος των δανείων σε υπερχρεωμένα ΜΜΕ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αίσχος! –«Έπεσε» η Βουλή!-Αντιεξουσιαστές (!!!) μπήκαν αιφνιδιάζοντας τη φρουρά στο προαύλιο και σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας στο περιστύλιο·Μέτρα 6,1 δις στη «βελτιωμένη» λίστα Βαρουφάκη-1,4 δις επιπλέον φόροι!·Να προσέλθει ο Κ. Σημίτης!-Στη δίκη του Άκη για τις μίζες