Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Εντυπωσίασαν οι μικροί του Αλέξανδρου Κιλκίς στα φιλικά παιχνίδια της Κυριακής

Πολλές και καλές οι εμπειρίες που συνέλεξαν οι προτζούνιορς και τζούνιορς του Αλέξανδρου την Κυριακή το πρωί. Η αρχή έγινε από τους προτζούνιορς (MILAN) όπου επεβλήθησαν της Ακαδημίας CALCIO και του τζούνιορ (BARCA) που έχασαν παρά την πολύ καλή τους εμφάνιση από την ίδια Ακαδημία.

Καθόλου ευχάριστο θέμα, αλλά κάποιος πρέπει να τα πει

Ας μιλήσουμε για το τσιγάρο στο Δημόσιο! 
Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Όχι για τις επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία των ανθρώπων γενικά, ούτε για την νεκραναστημένη διαταγή απαγόρευσης του σε δημόσιους χώρους, αλλά για την εφαρμογή της απαγόρευσης του στις δημόσιες υπηρεσίες.  Αυτή πραγματικά….. δεν υπάρχει. Και δεν είναι σχήμα λόγου, είναι η πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Μεταξύ αυτών και οι δημόσιοι υπάλληλοι – συναλλασσόμενοι με τις «άλλες Υπηρεσίες». Γιατί στο χώρο δουλειάς μας, λίγο ως πολύ έχουμε βρει (!!!!) τις ισορροπίες μας. Παρακαλέσαμε, διαμαρτυρηθήκαμε, μαλώσαμε, καταγγείλαμε και στο τέλος …… όποιος είχε το μεγαλύτερο τσαμπουκά, επέβαλε τη θέση του!

Σκοτώθηκε 50χρονος σε τροχαίο στις Σέρρες

Χθες (28-03-2015) το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Γεφυρουδίου – Καμαρωτού στις Σέρρες, ΙΧΕ όχημα στο οποίο επέβαιναν 3 αλλοδαποί (δύο άντρες και μία γυναίκα), εξετράπη της πορείας του, έπεσε σε παρακείμενο κανάλι με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 50χρονου επιβάτη και τον σοβαρό τραυματισμό του 56χρονου οδηγού και της συνοδηγού. Οι τραυματίες με σταθμό του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Σερρών όπου και νοσηλεύονται.

Ο Άθλος Κιλκίς με την elite του ελληνικού kick boxing

Ο Άθλος Κιλκίς με την elite του ελληνικού kick boxing στην Αθήνα και στην σχολή προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Γράψε... λάθος! Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Η ιστορία των τονικών σημαδιών
Είχαμε πει στο προηγούμενο σημείωμα ότι για την αρχαία ελληνική γλώσσα ήταν απαραίτητα τα τρία τονικά σημάδια (η οξεία, η βαρεία και η περισπωμένη), γιατί με το καθένα απ’ αυτά υποδηλωνόταν ένας διαφορετικός τρόπος προφοράς της τονισμένης συλλαβής. Είχαμε πει επίσης ότι χρειάστηκε να επινοηθούν δύο ακόμη σημάδια, τα πνεύματα (η δασεία και η ψιλή), για να δηλώνονται με αυτά ποιες από τις λέξεις που άρχιζαν με φωνήεν είχαν δασύ πνεύμα και ποιες στερούνταν δασέος πνεύματος.

Πασχαλινές δράσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Πασχαλινές δράσεις με ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές και χειροτεχνίες για παιδιά από 6 έως 12 ετών, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.

Ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με την Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική

Στα πλαίσια των ενημερώσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την Νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς σας καλεί στις ενημερωτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νομό μας.
Συγκεκριμένα:
1) Στον δήμο Πολυκάστρου την Τρίτη 31/3/2015 στις Ι0.30 π.μ στο συνεδριακό κέντρο του Πολυκάστρου.
2) Στον δήμο Κιλκίς την Τετάρτη Ι/4/2015 στις Ι0.30 π.μ στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς.

Το ντοκιμαντέρ «ΣτΑΓΩΝΕΣ» τη Δευτέρα 30/3/2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Τη Δευτέρα 30/3/2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, στις 18.30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «ΣτΑΓΩΝΕΣ» της Νέλλυ Ψαρρού. Η δημιουργός του ντοκιμαντέρ θα μας κάνει την τιμή να είναι παρούσα στην προβολή και να συμμετέχει στην συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Ημερίδα στο Γυμνάσιο Νέου Γυναικόκαστρου με θέμα «Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία"

Σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ Κιλκίς στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικόκαστρου Κιλκίς στο πλαίσιο των δράσεων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας «Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία  - Τα καπάκια μας πάνε παντού». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 02 Απριλίου 2015 και ώρες 8.30 – 12.30 μ.μ. στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικόκαστρου και δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Ημερίδα όλα τα μέλη του Δικτύου.
Το πρόγραμμα της συνάντησης είναι το παρακάτω:

Βραδιά λυρικού τραγουδιού, με την Βάσω Βαϊούλη και την Άννα Χατζημητάκου


Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς και το Πολυάνειο Ωδείο Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς συνδιοργάνωσαν το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος) τη βραδιά λυρικού τραγουδιού: «Η ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ …ΤΡΑΓΟΥΔΙ».
Τραγουύδησαν η σοπράνο Βάσω Βαϊούλη και οι μαθητές της με τη συνοδεία της Άννας Χατζημητάκου στο πιάνο.