Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αποστολή Omorfa Taxidia στο Ισραήλ: Η Ελληνική σημαία παντού!


Αποστολή Omorfa Taxidia στο Ισραήλ: Πάνος Γεωργιάδης
Έχει γεμίσει η Ελλάδα με ελληνικές σημαίες λόγω της αυριανής εθνικής επετείου. Τις βλέπεις παντού. Σε δημόσια κτίρια, σε πλατείες, σε μπαλκόνια. Η παρουσία τους είναι σχεδόν αυτονόητη. Ωστόσο η ελληνική σημαία κυματίζει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές του πλανήτη όπου μάλιστα η παρουσία της μόνο αυτονόητη δεν είναι. Και κυματίζουν εκεί γιατί κάποιοι Έλληνες όνομα και πράμα, επιβάλουν την παρουσία της φυλάτοντας Θερμοπύλες.

13χρονος από Γερμανία: "Μη μας στερείτε το κουκλοθέατρο μας"

Γράμμα ενός δεκατριάχρονου από την Γερμανία
Γεια σας,
Είμαι ο Ορέστης, 13 ετών και ζω στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η μητέρα μου είναι Ελληνίδα και ο πατέρας μου Γερμανός, ερχόμαστε στην Ελλάδα τρεις φορές το χρόνο, για να δούμε τους συγγενείς και φίλους μας που μας λείπουν εδώ στην Γερμανία.

Εκδήλωση για το Θεματικό Τουρισμό στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για το Θεματικό Τουρισμό, στο πλαίσιο του έργου «MEDROUTE - Mediterranean Route for Tourism and Culture» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ENPI CBC MED», που χρηματοδοτείται από πόρους της Ε.Ε., διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΚΜ.

Εργαζόμενοι COCA COLA: "Όχι στις πολυεθνικές και τις άνομες πρακτικές τους"

"Εμείς οι απεργοί της Coca Cola 3 E βρισκόμαστε εδώ και πολλούς μήνες σε κινητοποιήσεις με αποκλειστικό αίτημά μας την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη.

Αφήστε ανοικτή την αυλαία του κουκλοθέατρου

Γράφει η Θεοδοσία Σβολάκη-Μπάντζου 
Όταν το 1995 μετέφερα από την Θεσσαλονίκη την κουκλοθεατρική μου παράσταση «Το παιδί του Ψαρά» και τη δίδαξα στα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπ/κών Ν. Κιλκίς, δεν περίμενα την επιτυχία του, ούτε καν την εισπρακτική ( μόνο με 5 δρχ. εισιτήριο έβγαλε δύο εκατομμύρια δραχμές…. Ναι.. 2.000.000 δρχ.), ούτε την αποδοχή και τον ενθουσιασμό όλων των παιδιών, δασκάλων αλλά και των γονέων του νομού μας.

Ερώτηση ΚΚΕ θέμα: "Στην εξαθλίωση έχουν οδηγηθεί χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ΄"

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 
Τα βάσανα που επεφύλαξαν όλες διαχρονικά οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις στους παλιννοστούντες ομογενείς που έψαξαν αποκούμπι στην Ελλάδα μετά τις ανατροπές στην ΕΣΣΔ δεν έχουν τελειωμό.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την 25η Μαρτίου

Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι η πάλη των λαών, οι λαϊκές εξεγέρσεις κι επαναστάσεις ενάντια στις ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις αποτελούν τη δύναμη που κινεί την ιστορία προς τα μπρος και μπορούν να νικήσουν αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι.

Επιμόρφωση Εξεταστών Υποψηφίων Οδηγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ημερίδα με θέμα «Τακτική Περιοδική και Διαρκής Επιμόρφωση Υπαλλήλων Εξεταστών Υποψηφίων Οδηγών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΚΜ.

Επιστολή υπ. Παιδείας προς τους μαθητές για την 25η Μαρτίου: "Εμείς ο λαός"

«Η ελληνική επανάσταση υπήρξε «τέκνο» του Διαφωτισμού, του κινήματος που συνεπήρε τους ανθρώπους όπου Γης, καθώς συνειδητοποιούσαν ότι η καθεστηκυία τάξη δεν είναι γραμμένη στην πέτρα, δια άπαντος καθαγιασμένη και ακλόνητη. Ο κόσμος μπορούσε πλέον να γίνει μέσα από τοςυ αγώνες των ανθρώπων, κόσμος ισότητας, αδελφότητας και ελευθερίας», αναφέρει μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

Συμμετοχή Δημάρχου Κιλκίς στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ''Πόντος''

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης παρέστη στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ''Πόντος'' που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου ''Καμπάνης'' παρουσία και του Διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστρατήγου Αντώνη Νομικού.

Η Αρμενία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων.

Του Θεοφάνη Μαλκίδη*
Η πρόσκληση του προέδρου της Αρμενίας το 2010 για να μιλήσω στο διεθνές συνέδριο στο Ερεβάν, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την επικύρωση της σύμβασης του ΟΗΕ για τη Γενοκτονία, ήταν μία από τις σημαντικές στιγμές που έζησα στη διαδρομή για την αναγνώριση του μαζικού εγκλήματος ενάντια στους προγόνους μας.

Μύθοι και αλήθειες για τις εξαρτήσεις

Η πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων μέσα από την επιστημονική οπτική αλλά υπό το πρίσμα των κοινωνικών σχέσεων που αναπτύσσονται στη σύγχρονη εποχή αναδείχθηκαν κατά την ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμος Κιλκίς και η ΚΔΕΚ με τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης εξαρτησιογόνων ουσιών και προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας ''Νηρέας'' και του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ – ΙΘΑΚΗ τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Γαλλία με 150 επιβαίνοντες -Δεν υπάρχουν επιζώντες

Ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου Airbus A-320 της Germanwings έπεσε στις Άλπεις, στη Νότια Γαλλία. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροσκάφος επέβαιναν 144 επιβάτες, 2 πιλότοι και 4 μέλη πληρώματος. Oι 45 εκ των επιβατών εκτιμάται ότι ήταν Ισπανοί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ισπανίας. Επίσης, πληροφορίες, θέλουν μεταξύ των Ισπανών επιβατών να συγκαταλέγονται και δύο μωρά. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο η πλειοψηφία των επιβατών είναι Γερμανοί, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να επέβαιναν και Τούρκοι.

Απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων στο Κιλκίς

H Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος απευθύνει σύσταση στους κατόχους οχημάτων που δε φέρουν κρατικές πινακίδες και τα έχουν εγκαταλείψει σε οδούς της πόλης του Κιλκίς να μεριμνήσουν για την άμεση απομάκρυνσή τους.

Η Περιφέρεια στηρίζει τον λαϊκό αγώνα δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ακρίτες Επταλόφου» Νομού Κιλκίς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των Ποντίων (19 Μαΐου κάθε έτους) διοργανώνει και προκηρύσσει τον 4ο λαϊκό αγώνα δρόμου Επταλόφου Κιλκίς, με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον» (17.000 μ.), που σημαίνει «επάνω στο λόφο» και αποτελεί τον μοναδικό λαϊκό αγώνα δρόμου που έχει όνομα ποντιακό.

Ημερίδα για τους τρόπους ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων στο Κιλκίς

Ημερίδα για τους τρόπους ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε χθές στο Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με την Π.Κ.Μ. και την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Τον τσάκωσαν με έναν τορβά χασίσι

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες (23-03-2015) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, 61χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών και να εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Έφυγε ο Νίκος Χιονής και ήρθε ο Πέτρος Δεμέστιχας στην 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ» (Video)


Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΑΥΓΗ ·Πρώτο βήμα-Αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης στη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ·Από την Παρασκευή στο TAXISNET-160.000 έσπευσα ήδη για τη ρύθμιση -εξπρές·Επίσημα στοιχεία- Μέχρι 700 ευρώ παίρνει το 60% των Ελλήνων συνταξιούχων
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Η λίστα της Μέρκελ-Πολιτική στήριξη από το Βερολίνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η Ελλάδα πείσει το Eurogroup για τις μεταρρυθμίσεις –Τσίπρας: «Δεν φταίνε για όλα οι Γερμανοί (!!) έχουμε κι εμείς ευθύνες·Ομοβροντία για τις εργολαβίες Κατρούγκαλου- Και νέες υποθέσεις στο φως·Από Πέμπτη οι αιτήσεις για τις 100 δόσεις στα Ταμεία