Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γιατί είναι έτσι το Κιλκίς και οι Κιλκισιώτες;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Πριν χρόνια, όποιος επισκεπτόταν το Κιλκίς και ήθελε να αγοράσει ένα αναμνηστικό από την πόλη, υπήρχε μόνο μια καρτ-ποστάλ στο Μίτα με φωτογραφία το Νοσοκομείο του Κιλκίς ! Ναι, το αξιοθέατό μας ήταν η περίφημη και ξακουστή Ορθοπεδική κλινική του Κιλκίς ! Φωτογράφος ο αείμνηστος Λάμπης Γαβριηλίδης.

Mέρκελ -Tσίπρας με στόχο μια συζήτηση σε βάθος

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα αλλά και η επίσκεψη του υπ. Εξ. Νίκου Κοτζιά μία ημέρα πριν στη γερμανική πρωτεύουσα απασχόλησαν την συνέντευξη τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.

"Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα"

Εισήγηση Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας στην ετήσια Γ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 
"Οι δραματικές ημέρες που διέρχεται η χώρα μας έχουν επιφέρει απίστευτα δύσκολες καταστάσεις στην Ελληνική κοινωνία. Για τις τραγικές στιγμές που βιώνουμε και στον Αθλητισμό, από την κρίση, την λιτότητα και τις περικοπές, έχουν ακουστεί σημαντικές φωνές στο παρελθόν, συνεπώς τα γνωρίζαμε και δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζουν.

​1+1=1

1+1=1 
Δυο μήνες για νέα μέλη ή δυο νέα μέλη
για ένα μήνα ο κάθε ένας ΜΟΝΟ 40,0€
μόνο για την αίθουσα και τα ομαδικά προγράμματα της
Cross Training Hall (παιδικά τμήματα καράτε,
fitness kick boxing, kick boxing muay thai, MMA,
γυναικεία αυτοάμυνα και CrossFit)
Μόνο έως τις 27/4/15

Με αφορμή το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Υπογράφουν οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις
Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αποτελεί στίγμα για τον πολιτισμό μας το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος, με όνειρα και φιλοδοξίες για τη ζωή του, εξωθήθηκε σε αυτή την ακραία επιλογή εξαιτίας του συστηματικού εκφοβισμού και των εξευτελισμών που υπέστη.

Πως η Coca Cola εξόντωσε τις ελληνικές επιχειρήσεις;

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης 
Οι απολυμένοι απεργοί της Coca Cola 3 Ε προσέφυγαν στη δικαιοσύνη θεωρώντας τις απολύσεις τους παράνομες και καταχρηστικές: η υπόθεση εκδικάστηκε πριν πέντε μήνες και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου (!).

"Παλεύουμε για την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας"

Ανακοίνωση ΠΑΣΕΒΕ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και επαγγελματίες. Στις 26 Φλεβάρη 2015 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης από δεκάδες ενώσεις και σωματεία αυτοαπασχολούμενων, από κοινού με τα αντίστοιχα σωματεία εργαζόμενων στο εμπόριο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και αίτημα την κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων 8 Κυριακές το χρόνο και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

5η Μάζωξη του Ρεμπέτικου Φόρουμ

Βήμα διαλόγου στο …..internet, χαλαρή ανταλλαγή απόψεων στο…. Internet, εκκολαπτήριο δημιουργικών ιδεών στο…. κινητό, τόπος συνάντησης στον Κοπανό.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον δήμο Παιονίας σε 100 δόσεις

Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στο κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», το οποίο προβλέπει την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε 100 δόσεις, προστέθηκε παράγραφος 4 (άρθρο 1) σύμφωνα με την οποία «στην παραπάνω ρύθμιση υπάγεται και το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26-05-2015 προς τους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού».

Η θητεία των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Διευθυντή του Γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κ. Χρήστου Πιλάλη και του κ. συμβούλου του Δημήτρη Σκλάβου: Τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση θητείας των στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών Εκπαίδευσης, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Σχολικών Μονάδων).

Ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και πληρωμή αγροτικών ενισχύσεων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ
Η αλλαγή που αποφάσισε η Κυβέρνηση δεν έχει και δεν θα έχει καμία αρνητική συνέπεια στη διαδικασία και στους χρόνους πληρωμής των κάθε είδους ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες. Αντίθετα, μόνον οφέλη μπορεί να δημιουργήσει, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα θα αξιοποιηθούν κατά τρόπο αποδοτικότερο, με μεγαλύτερα δηλαδή επιτόκια, σε σχέση με σήμερα.

Άνοιξε η εφαρμογή για τη ρύθμιση “εξπρές” των ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις – Η προθεσμία και οι διαδικασίες

Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου έως και την επόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 περισσότεροι από 4.000.000 ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα καταβάλουν οποιοδήποτε βασικό ποσό οφειλής (μη ρυθμισμένο) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό.

Ευχές για γρήγορη ανάρρωση


Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΙΛΚΙΣ εύχεται στην πρόεδρο του συλλόγου ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΟΥΡΑ περαστικά και καλή ανάρρωση.

"Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα Ειρήνη"

Φίλη και συντοπίτισσα Ειρήνη Αγαθοπούλου
Με την ευκαιρία ανάληψης των νέων σου καθηκόντων στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας δέξου τις ολόθερμες ευχές μου για επιτυχία στο έργο σου.

Έρευνα για τα ιδιαίτερα μαθήματα

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
280 εκ. ευρώ για ιδιαίτερα μαθήματα - τα παρακολουθούν 121.000 μαθητές. Περισσότεροι από 40.000 επιλέγουν πρόσωπα χωρίς εμπειρία, επαρκείς γνώσεις, τεχνογνωσία, αλλά και πιστοποίηση των προσόντων τους.

Οι αρκούδες ξύπνησαν! Εμείς;

Το βιολογικό ρολόι των αρκούδων που ζουν στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συγχρονίστηκε με την επίσημη έναρξη της Άνοιξης αφού οι περισσότερες άρχισαν να ξυπνούν από το χειμέριο ύπνο τους.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Η κατάρα του Σημίτη!-350.000.000 και στο ΔΝΤ!-Την ώρα που η πατρίδα μετράει ευρώ- ευρώ για να δώσει μισθούς και συντάξεις-Σήμερα πληρώνονται τουλάχιστον 168.000.000 για το αμαρτωλό swap της Goldman Sachs·Ρουκέτα Βαρουφάκη κατά Χαρδούβελη- «Λείπουν από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα κρίσιμα έγγραφα»·Σύνοδος Κορυφής-«Ρεσιτάλ» εκβιασμών –Στις Βρυξέλλες

Εγκαίνια της έκθεσης ακουαρέλας "Άνοιξης φως, χρώμα" της Μάγδας Αγαλιώτη, στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Πιλοτικά για ένα χρόνο η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων

Ξενέλλης Γεώργιος
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. ΚΙΛΚΙΣ
Πιλοτικά για ένα χρόνο( σχολική χρονιά 2015-16 ) η επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου Παιδείας.