Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τριήμερη εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στην Αδριανούπολη

Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Κιλκίς 
“Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και αυτοί που δεν έχουν ταξιδέψει έχουν διαβάσει μόνο μία σελίδα του”
Αυγουστίνος της Ιππώνος
Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 η τριήμερη επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στην Θράκη. Οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος “Ήθη και Έθιμα της Ανατολικής Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας” είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Θράκη, να πάρουν μια γεύση από το παρόν της αλλά και να αντιληφθούν καποια στοχεία του παρελθόντος της.

Εκδήλωση στο Κιλκίς με ομιλητή τον Βλάση Αγτζίδη


Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς και ο Όμιλος για την ιστορία και τον πολιτισμό του Ν. Κιλκίς συνδιοργάνωσαν το Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του εντευκτηρίου της (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος) εκδήλωση με θέμα: «Ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός, το όραμα του Ρήγα και η δημιουργία του έθνους κράτους» με ομιλητές τον Δημήτρη Παπασταματίου, Ιστορικό και Λέκτορα Α.Π.Θ. και τον Βλάση Αγτζίδη, δρ Σύγχρονης ιστορίας Α.Π.Θ.

Συμμετοχή Κιλκισιακής αντιπροσωπείας στις εκδηλώσεις της εθνικής παλιγγενεσίας του Δήμου Λατσιών

Αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννη Τσογγίδη αναχωρεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου για την Κύπρο προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του αδελφοποιημένου με το Δήμο Κιλκίς Δήμου Λατσιών οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και παράλληλα της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

Κλείνουν τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης σε ολόκληρη τη χώρα;

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Τίτλοι τέλους για τη Δωρεάν, Δημόσια Επιμόρφωση στην Ελλάδα. Μετά από δύο χρόνια επιτυχούς λειτουργίας και προσφοράς και πριν προλάβει να εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, ο θεσμός της Δια Βίου Μάθησης στην Ελλάδα ‘κατεβάζει τα ρολά’.

Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +


Στο νέο πρόγραμμα (Erasmus +) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014 – 2020 που στοχεύει στην ανάδειξη δεξιοτήτων και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης και στηρίζει παράλληλα τις εθνικές προσπάθειες για εποικοδομητικό διάλογο για την επίλυση ζητημάτων στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, συμμετέχει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Με Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη η Σχολή Ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Την Κυριακή η ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Τα τμήματα των Προπαίδων, Τζούνιορ, Προτζούνιορ και Μπαμπίνι έδωσαν φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα των Ολυμπιακού, Ελπίδων και Τρίγλιας.

Κατεδάφιση επικίνδυνων κτηρίων στην πόλη του Κιλκίς


Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Με συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς κατεδαφίστηκαν πριν από λίγες ημέρες δύο ετοιμόρροπα κτήρια, επί της οδού Καπέτα στο κέντρο της πόλης.

Παράταση του χρόνου νομιμοποίησης σταβλικών εγκαταστάσεων


Από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία παρατείνεται η προθεσμία νομιμοποίησης των σταβλικών και εν γένει κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για 18 μήνες από τη λήξη της, δηλαδή μέχρι τις 12 - 09 - 2016.

Συνάντηση Εργασίας στη Βουλγαρία για τον Ασπροπάρη

Από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου 2015, θα διεξαχθεί Συνάντηση Εργασίας για τη διατήρηση του παγκοσμίως απειλούμενου Ασπροπάρη (Neophron percnopterus) στη Βουλγαρία. Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη ενός Διεθνούς Σχεδίου Δράσης για τη Μετανάστευση του Ασπροπάρη, με σκοπό τη διασφάλιση της επιβίωσης των πληθυσμών των Βαλκανίων, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, συμπεριλαμβανόμενων των περιοχών μετανάστευσης και διαχείμασης.

Τομεάρχης Εσωτερικών εκλέχτηκε ο Γ. Γεωργαντάς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Μαρτίου 2015 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας η διαδικασία για την εκλογή των Συντονιστών και των Τομεαρχών του Κοινοβουλευτικού έργου.

Ερώτηση ΚΚΕ με θέμα: "Περίφραξη και φύλαξη του κλειστού σιδηροδρομικού σταθμού στο Πολύκαστρο

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Μαθητής Γυμνασίου κάηκε ζωντανός από ηλεκτροπληξία στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας στην ΠΕ Κιλκίς, το μεσημέρι της Κυριακής 15.03.2015, όταν πλησίασε καλώδια της ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, υπερυψηλής τάσης, που φτάνουν τα 25.000 volt.

Εκδήλωση για τη δυσλεξία και τη διάσπαση προσοχής


"Τυπική και μη τυπική εκπαίδευση σε βιωματικές δράσεις"

Με βιωματικές δράσεις και εργαστηριακές κατασκευές πραγματοποιήθηκε στο Ράντσο Κιλκίς την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 η συνάντηση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΚΔΑΠ, του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και του ΓΕΛ Πολυκάστρου Κιλκίς σε μια προσπάθεια ενημέρωσης σχετικά με αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως είναι το σαπούνι και τα αρωματικά έλαια καθώς επίσης το μέλι και οι κηραλοιφές.

Δεν το έκανα εγώ κύριε Καθηγητά ... ο Αντωνάκης και ο Κωστάκης πήραν τους φακέλους!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Οι φάκελοι για τους Περιφερειακούς βρίσκονται αυτή την ώρα στο Γραφείο του Κ. Υπουργού Παιδείας. Ζήτησαν τους φακέλους από το Γραφείο του κ. Αναπληρωτή, όπου βρίσκονταν, γιατί δεν τους άρεσε που το «παιχνίδι» το είχε πάρει όλο πάνω του!

Στο 1ο προκριματικό πρωτάθλημα Taekwondo WTF, ο Α.Σ. ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς

Το 1ο προκριματικό πρωτάθλημα Taekwondo WTF της Ένωσης Βορείου Ελλάδος όλων των ηλικιακών κατηγοριών διεξήχθη στο PAOK SPORTS ARENA στην Θεσσαλονίκη, 7-8 Μαρτίου 2015. Η συμμετοχή ανερχόταν σύμφωνα με την Ε.ΤΑ.Β.Ε. στους 960 αθλητές – ριες που ανήκουν στην Ένωση.

7ος στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Ναυπλίου ο Γιάννης Πολυμένης του Αίαντα Κιλκίς

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου ο 2ος Διεθνής Μαραθώνιος Ναυπλίου «Nafplio Marathon» ο οποίος πλέον περιλαμβάνεται στο διεθνές καλεντάρι και η διαδρομή του αγώνα είναι πιστοποιημένη από την AIMS.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΑΥΓΗ ·Στο κενό ο εκβιασμός-Ιταμή πρόκληση: Επιχείρησαν να μπλοκάρουν ακόμη και το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση·Επαναφορά απολυμένων, πιλοτικά η κάρτα του Πολίτη- (Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης) ·Υπουργείο Δικαιοσύνης- Αποσυμφόρηση φυλακών και ανθρώπινες συνθήκες κράτησης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ο Λέων της Αμφίπολης χιμάει στο Βερολίνο-Ο δήμος ετοιμάζεται να διεκδικήσει τις αποζημίωση για τις θηριωδίες των ναζί επί κατοχής·Βέτο για 100 δόσεις και ανθρωπιστική κρίση-Στη Βουλή και τα δύο νομοσχέδια-Η Κομισιόν μιλάει για μονομερείς ενέργειες·Απειλεί (πάλι) με σενάριο Κύπρου ο Ντάισελμπλουμ

Μυστήρια γενικώς

Της Μαριγώς Δημουλά 
Εγώ της γαίας είμαι παιδί και του έναστρου ουρανού. Το γένος μου είναι ουράνιο, αυτό το ξέρετε και εσείς. Έχω στεγνώσει από την δίψα. Διψάω για το νερό που κυλάει από την πηγή της μνημοσύνης. Εγώ ο ταξιδευτής που έρχομαι βαθιά μέσα από τον χρόνο, είμαι πια ο χρόνος. Έρχομαι τις νύχτες, που τα μάτια της θεάς, λάμπουν σαν φεγγαρόπετρες περιδιαβαίνω τους δρόμους, αγκαλιά με το ασημένιο φως της.