Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τα μισόλογα, τα ημίμετρα και η ισχύς του αντισημιτισμού

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης*
Η φετινή εκδήλωση (συγκέντρωση-πορεία-τελετή -15 Μαρτίου), όπως και οι αντίστοιχες των τελευταίων ετών, για την επέτειο της αναχώρησης των πρώτων τρένων προς τα στρατόπεδα του θανάτου στο Άουσβιτς δημιουργεί ελπίδες ότι θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα, μαζί με τις αναφορές για τα δεινά που υπέστη από τους χιτλερικούς εισβολείς στο σύνολό του ο ελληνικός λαός , η εξειδικευμένη συζήτηση για τη σημασία του Ολοκαυτώματος στη σύγχρονη ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία.

Στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου ο δικός μας Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης

Συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που αναδείχθηκε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 8 Μαρτίου 2015 και συγκροτήθηκε με την κάτωθι σύνθεση:
Πρόεδρος: ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ
Α΄Αντιπρόεδρος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Β' Αντιπρόεδρος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Γενικός Γραμματέας: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
Ταμίας: ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Βασίλης Λεβέντης, από το Κιλκίς: "Τον Ιούνιο 2015 έχουμε εκλογές"



Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Habitat στο Κιλκίς, την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Πως θα καταλάβετε, αν το παιδί είναι θύμα Σχολικού Εκφοβισμού

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Είναι γύρω στη δεκαετία του 1970 που στις Σκανδιναβικές κι απ’ τις Σκανδιναβικές χώρες γεννιέται και διαδίδεται το ενδιαφέρον για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού, που αποτυπώνεται με τον όρο mobbing (Νορβηγία και Δανία) ή mobbning (Ελβετία και Φινλανδία).

Σούλης: "Μπράβο στον δήμο Πειραιά για την εγκατάσταση μνημείου ποντιακού ελληνισμού"

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Την ευαρέσκειά του για την εγκατάσταση μνημείου γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στο ιστορικό λιμάνι του Πειραιά εξέφρασε ο πολιτευτής της ΝΔ ν. Κιλκίς και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντίων Εκπαιδευτικών Σούλης Καζαντζίδης.

Πιστώνονται αύριο Τρίτη οι λογαριασμοί των βαμβακοπαραγωγών για την συνδεδεμένη ενίσχυση

Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της Τράπεζας Πειραιώς, αύριο Τρίτη θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών με τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης.
Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει τα εξής:

Από χειρουργείο χωρίς αναισθητικό ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Από χειρουργείο χωρίς αναισθητικό πέρασε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην Κυριακάτικη αναμέτρηση του με την Αναγέννηση Πλαγιάς με τελικό σκορ 1-3. Σεβασμό στον ιστορικότερο εν ενεργεία σύλλογο του νομού Κιλκίς.

Στο πρώην μεθοριακό στρατιωτικό φυλάκιο Δοϊράνης η ακολουθία των τέταρτων Χαιρετισμών

Ἐκ του Γραφείου Τύπου τῆς Ἱεράς Μητροπόλεως Κιλκίς
Ανακοινώνεται στους ευσεβείς Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 θα τελεσθεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο πρώην μεθοριακό στρατιωτικό φυλάκιο Δοϊράνης η ακολουθία των τέταρτων Χαιρετισμών στις 4:30 η ώρα το απόγευμα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ και την συμμετοχή των Ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πολυανής.

"Τα Δασικά Οικοσυστήματα Κιλκίς – Ο ρόλος και η σημασία τους στη ζωή μας"

Σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, θα πραγματοποιήσει στις 21 Μαρτίου 2015 , ημέρα Σάββατο και ώρα 06:00 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του Επιμελητηρίου Κιλκίς (οδός Στενημάχου 2), Εκδήλωση- Συζήτηση με θέμα:  "Τα Δασικά Οικοσυστήματα Κιλκίς – Ο ρόλος και η σημασία τους στη ζωή μας"

Σκοτώθηκαν σε τροχαίο ένας 27χρονος και μία 21χρονη

Χθες (15-03-2015) τα ξημερώματα, στο 3ο χλμ. Επ. Οδού Αδάμ - Δουμπιών Χαλκιδικής, ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν 5 άτομα, εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε γκρεμό ύψους 20 μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 27χρονου και μίας 21χρονης και τον τραυματισμό ενός 23χρονου και δύο 28χρονων.

Τραγωδία στο Πολύκαστρο: Σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία 15χρονος

Χθες (15-03-2015) το μεσημέρι, πλησίον του Σιδηροδρομικού σταθμού Πολυκάστρου, σε σιδηροδρομική γραμμή που δεν χρησιμοποιείται, 15χρονος αναρριχήθηκε στην οροφή μηχανής-βαγονιού του Ο.Σ.Ε., που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να πλησιάσει υπερκείμενα καλώδια υψηλής τάσης του σιδηροδρομικού δικτύου και να προκληθεί ο θανάσιμος τραυματισμός του, λόγω ηλεκτροπληξίας.

"Όταν σπάει η σιωπή"

Ουσίες, Αλκοόλ, Τζόγος, Διαδίκτυο. Θέματα γνωστά και πολυσυζητημένα, αλλά για πρώτη φορά μέσα από τα μάτια των ίδιων των χρηστών. Το Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων ΟΑΣΙΣ με τρόπο βιωματικό ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία του Κιλκίς σε μια συνάντηση που έκοψε την ανάσα των παρισταμένων.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Σχέδιο τρόμου!- Το Βερολίνο κλιμακώνει τους εκβιασμούς και σφίγγει περισσότερο τη θηλιά της ρευστότητας·Και νέο ηλεκτροσόκ στα τιμολόγια της ΔΕΗ-Η απόφαση για αύξηση του πράσινου τέλους από τον Δεκέμβρη του 2014 έγινε γνωστή μόλις την περασμένη Παρασκευή·Ο εισαγγελέας «ξεσκονίζει» Τουρκολιά και Χριστοδουλου
ΕΘΝΟΣ ·Ούτε βήμα πίσω σε όσα έχουμε εξαγγείλει- Αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο «Έθνος»·Δραματικό φινάλε κοντά στον τόπο του «εγκλήματος» -Πανελλήνια συγκίνηση για τον Βαγγέλη·Μεταποίηση-Επιδοτήσεις για επτά αγροτικά προϊόντα