Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάριο Ιστορίας: Οι εθελοντές Κωνσταντινουπολίτες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Του Βλάση Αγτζίδη
Η συμμετοχή της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης στην αντιφασιστική ελληνική προσπάθεια των ετών 1944-1945, παραμένει ένα από τα πλέον άγνωστα θέματα στη μελέτη εκείνης της περιόδου.

Ούτε γουλιά Coca Cola, Amita, Fanta… μέχρι να ξανανοίξει το εργοστάσιο

Υπογράφει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε Θεσσαλονίκης
Εμείς οι απεργοί-εργαζόμενοι της Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης εκφράζουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας προς την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων για την άρνησή τους να αποδεχθούν χορηγία της πολυεθνικής Coca Cola σε ένδειξη «έμπρακτης συμπαράστασης» στον πολύμηνο αγώνα μας για να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
"Οδηγία" που προτρέπει τους γονείς και τους υποψήφιους να κάνουν "ρεαλιστικούς" υπολογισμούς!
"Ζητώ και από τους γονείς και τους μαθητές, όταν βάζουν στις επιλογές τους πανεπιστήμια που είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, να φροντίσουν να έχουν κατ' αρχήν τη δυνατότητα να φοιτήσουν τα παιδιά τους εκεί".
Αυτό είπε ο κ. Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Συνεργασία Αντιδημαρχίας Καθαριότητας Κιλκίς με Τοπικές Κοινότητες για θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης

Συναντήσεις εργασίας με Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων ανά Δημοτική Ενότητα του Δήμου Κιλκίς ξεκίνησε να πραγματοποιεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος Αντώνης Μανουσαρίδης με αντικείμενο την καταγραφή και επίλυση ζητημάτων που αφορούν τον τομέα ευθύνης του.

H δικιά μας ANATOMIK XEΛΠ στην ARAB HEALTH 2015!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ στη διεθνή έκθεση ARAB HEALTH 2015 στο Ντουμπάι. H έκθεση αυτή αποτελεί τη σπουδαιότερη διεθνή έκθεση ιατρικών ειδών στoν κόσμο και προσελκύει πλήθος επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Τους ευχαριστούμε γιατί έτσι κατάλαβαν οι μικροί μαθητές μας έμπρακτα «το τσίκνισμα»

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές,-τριες του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Γονέων και Μαθητών του Σχολείου, που ικανοποίησε το αίτημα εκπαιδευτικών και μαθητών, ψήνοντας σουβλάκια για τους μαθητές στην αυλή του Σχολείου την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ευχαριστεί τον Σούλη

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Μαθητών του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, εκφράζουν τις ολόθερμες ευχαριστίες τους στον κ. Καζαντζίδη Αναστάσιο, εκπαιδευτικό και γονέα μαθητριών του Σχολείου μας, για την προσφορά αθλητικών μπαλών στη σχολική μας μονάδα .

Κούλουμα στη Γρίβα, 23 Φεβρουαρίου 2015


Πρόγραμμα «Μαθαίνουμε Παρέα»από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Στις αρχές της σχολικής χρονιάς το 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς ενημερώθηκε από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ότι το Ίδρυμα Λάτση χρηματοδοτεί δραστηριότητες μαθητών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα». Το σχολείο κατέθεσε πρόταση, η οποία αξιολογήθηκε θετικά και ήταν μια από τις 17 που επιλέχθηκαν να χρηματοδοτηθούν από 171 προτάσεις που κατατέθηκαν από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

«ΒηματίΖΟΥΜΕ καλλιεργώντας τροφή για άλογα. Η δική μας συμμετοχή στην Θεραπευτική Ιππασία»

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» με χαρά ανακοινώνει πως ολοκληρώθηκε η δράση με τίτλο «ΒηματίΖΟΥΜΕ καλλιεργώντας τροφή για άλογα. Η δική μας συμμετοχή στην Θεραπευτική Ιππασία» που υλοποιούσε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νέα Γένια Σε Δράση», σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Κιλκίς, κατά τη διάρκεια του οποίου οι νέοι με αναπηρία είχαν την ευκαιρία να συνεκπαιδευτούν με νέους της τυπικής ανάπτυξης, στην καλλιέργεια ενός κτηνοτροφικού φυτού και στην ιπποκομία. Τα οφέλη που αποκόμισαν από την υλοποίηση του προγράμματος ήταν πολλά.

Προσκυνηματική εκδρομή στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών για την Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015. Αναχώρηση 15:30 από την πλατεία Ειρήνης.
Δηλώσεις συμμετοχής : 6972214186 & 6949714213.

Κιλκίς: 33χρονη έκλεψε την πιστωτική 38χρονης και έκανε ανάληψη 580 ευρώ

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς σε βάρος 33χρονης ημεδαπής για κλοπή στο Κιλκίς. Συγκεκριμένα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι η προαναφερόμενη αφαίρεσε την κάρτα αναλήψεων χρημάτων από οικία 38χρονης ημεδαπής και την 13-01-2015, πραγματοποίησε ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 580 ευρώ.

Τελικά, ήταν μια καλή ιδέα, το Καραόκε Μασκέ Πάρτυ στο Derby Κιλκίς (Video)


Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Η απάντηση Τσίπρα στον Σόιμπλε και σε όσους αξιώνουν την υποταγή της χώρας- Πάμε για συμφωνία με το κεφάλι ψηλά·Από αύριο τα πρώτα νομοσχέδια κοινωνικής σωτηρίας-Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας-Ρύθμιση με 100 δόσεις στην εφορία για όλους-Τέλος στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας·Εκλέγεται σήμερα- Πρόεδρος ευρύτατης αποδοχής
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Σκιά του Καραμανλή- Πρόεδρος Δημοκρατίας – Προκόπης Παυλόπουλος·Παράταση της δανειακής θα ζητήσει η κυβέρνηση-Ώρες αγωνίας·Νέα βόμβα Ρωμανιά για τα Ταμεία- «Τα αποθεματικά έχουν σχεδόν μηδενιστεί», είπε ο γ. γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Κιλκίς: Αδέσποτων ζώων το ανάγνωσμα

Δελτίο τύπου Πρωτοβουλίας ΑλλάΖΩ
Στην τελευταία συνεδρίαση του έτους 2014, του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς που έγινε στις 29/12, πρώτο θέμα στην λίστα ήταν «υφιστάμενη κατάσταση-υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων στα όρια του Δήμου Κιλκίς». Για το θέμα είχαν παρευρεθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου εκπρόσωποι του φιλοζωικού συλλόγου Κιλκίς, καθώς και πλήθος συμπολιτών μας που έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία. Ακολούθησε συζήτηση περίπου δύο ωρών, έγιναν μακροσκελείς αναλύσεις, τέθηκαν προτάσεις και από πλευράς της διοίκησης του δήμου υπήρξαν δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.