Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ξεχειλίζει το ποτήρι η φορολόγηση των επιδοτήσεων

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Η Κυβέρνηση επιφυλάσσει ακόμη έναν φορολογικό μποναμά στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Η ιστοσελίδα agronews, χρήσιμο εργαλείο των αγροτών, αναφέρεται στο θέμα της φορολόγησης των κοινοτικών ενισχύσεων και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ που ετοίμασε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η προκήρυξη όμως των εκλογών διέκοψε το δυσμενές πλάνο της Κυβέρνησης και ενώ όλα ήταν έτοιμα, δεν πρόλαβε να εκδοθεί η διευκρινιστική εγκύκλιος.

Βραδυά κατάνυξης και μνήμης στην μνήμη των Θυμάτων του Εβραικού Ολοκαυτώματος

Μία βραδιά κατάνυξης και μνήμης απήλαυσαν όσοι γέμισαν τον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου. Τιμώντας την επέτειο του Ολοκαυτώματος, η Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με την Ορχήστρα Μόμπιλε και την Χορωδία των Μολδαβών στην Αθήνα υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη, παρουσίασε μία υπέροχη Ανθολογία από τα ομορφότερα τραγούδια της Εβραϊκής Μουσικής, τραγουδισμένα σε τρεις γλώσσες - Εβραϊκά, Σεφαραδίτικα και Γίντις.

Περιοδεία των υποψηφίων του ΚΚΕ σε εργασιακούς χώρους και χωριά

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Με περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και σε χωριά ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, για τους υποψήφιους του ΚΚΕ.
Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου το απόγευμα ο Κυριάκος Τατίδης και ο Κώστας Τσαουσίδης επισκέφτηκαν τα χωριά Γερακαριό, Βάθη, Φύσκα, Θεοδωράκια, Κοιλάδι και Χειμαδιό.

Πουλούσαν σπορέλαιο για παρθένο ελαιόλαδο

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελαιόλαδα με τις εξής ενδείξεις:

Αυτά είπε η Ειρήνη στο Συνεδριακό Κιλκίς



Ομιλία Σούλη στο Συνεδριακό Κιλκίς


Δήμος Κιλκίς: Ανάθεση εργασιών συντήρησης πρασίνου σε ιδιωτικό συνεργείο

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας του δημότη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος της νέας Δημοτικής Αρχής Κιλκίς. Μία παράμετρος αυτής είναι η συντήρηση του πρασίνου κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες στην πόλη του Κιλκίς αλλά και στους οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων.

Ανασύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.)

Νέα Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) στη θέση της παραιτηθείσας δημοτικής συμβούλου Παρασκευής Αλεξανδρίδου – Ποζίδου, ορίστηκε με απόφαση Δημάρχου η Χρυσή Σοφού, Αντιπρόεδρος μέχρι πρότινος του εν λόγω Ν.Π.Ι.Δ.

Οι γυναίκες με μεγάλη περιφέρεια κάνουν πιο έξυπνα παιδιά

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι το λίπος στα οπίσθια είναι ζωτικής σημασίας για τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών που θα γεννήσουν. Ίσως αυτή η ανακάλυψη να εξηγεί τόσο το γιατί οι γυναίκες έχουν αναλογικά πολύ περισσότερο λίπος από ό,τι οι άνδρες όσο και το γιατί δυσκολεύονται να χάσουν λίπος από κάποιες συγκεκριμένες περιοχές όπως η περιφέρεια ή τα οπίσθιά τους, που λειτουργούν ως αποθήκες λίπους.

Στο Euro Channel σήμερα στις 9 το βράδυ η Ε. Αγαθοπούλου

Σήμερα, Τρίτη 20/1, η Ειρήνη Αγαθοπούλου,
υποψήφια βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί ως καλεσμένη
στην εκπομπή του κ. Πορτοκάλη
στο Euro Channel στις 21:00 το βράδυ.

Επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας, εν όψει των εκλογών

Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από αύριο (21.01.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

"Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά θα νικήσουμε!"

Χαιρετισμός Ειρήνης Αγαθοπούλου στην κεντρική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
"Πριν από 2,5 χρόνια το Κιλκίς έστειλε στη Βουλή την πρώτη γυναίκα βουλευτή του νομού, την πρώτη Αριστερή γυναίκα βουλευτή. Έχοντας γνώση της μεγάλης ευθύνης αλλά και τιμής που μου έκαναν οι συμπατριώτες μου, αγωνίστηκα για το νομό μας αυτά τα δυόμισι χρόνια. Αποδέχτηκα την τιμή να είμαι η φωνή των συμπολιτών μου στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, να μεταφέρω τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, να διεκδικώ μαζί τους και με το ΣΥΡΙΖΑ τις λύσεις στα δίκαια αιτήματά ους. Πάντα με όρους διαφάνειας, πάντα ανοιχτά και μακριά από λογικές και πρακτικές συναλλαγών πίσω από κλειστές πόρτες.

Το ευρώ ή η παγκοσμιοποίηση;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ
To δίλημμα ευρώ ή δραχμή επανέρχεται σε διάφορους χρόνους που θεωρούνται περίοδοι καμπής για την Ελληνική οικονομία. Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες για τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών προϊόντων στο ευρώ, οπότε θεωρούν ότι η επιστροφή στη δραχμή θα μας χαρίσει το χαμένο έδαφος.

Στον Antenna μιλά αύριο η Ειρήνη

Την Τετάρτη 21 Γενάρη 2015
η Ειρήνη Αγαθοπούλου,
βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ,
είναι καλεσμένη
στο δελτίο ειδήσεων
του Antenna στις 13:00.

Η νύχτα του θλιμμένου θριάμβου​

Γράφει η Μαριγώ Δημουλά
Η νύχτα του θλιμμένου θριάμβου, σιγά σιγά πέφτει στην
Ειδομένη, εκατοντάδες πρόσφυγες. Ανάμεσα τους ο Ρεζβάν, ο Αντνάν, με τον Μεμέτ έχουν φτάσει πια στην γη του Αλέξανδρου, κοιτάζονται βαθιά στα μάτια για μια στιγμή που φτάνει κιόλας για να λαμπυρίσει στα μάτια τους η εικόνα της όασης της Παλμύρας. Η στιγμή έγινε αιωνιότητα.

Έσωσε την τιμή του πολιτικού κόσμου

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Και μεσούσης της δήθεν κρίσης των θεσμών, ο επίτιμος της ΝΔ, αποφάσισε να μας διασκεδάσει, μαζί με όοολα τα ανεξάρτητα κανάλια της TV, και της δήθεν ενημέρωσης .  “Αφού του ευχήθηκε για τις γιορτές ο Κων. Μητσοτάκης είπε στον Μανώλη Γλέζο: «Μανώλη συγχαρητήρια για τη δήλωσή σου, έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου».”

Συλλυπητήρια ΕΛΜΕ Κιλκίς για τον θάνατο της Αφροδίτης Βουλτσίδου

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κιλκίς εκφράζει τη λύπη του για τον αιφνίδιο θάνατο της συναδέλφου Βουλτσίδου Αφροδίτης που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Κιλκίς. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 20-1-2014 στη Μητρόπολη Κιλκίς ώρα 12.00

Επισκέψεις Σούλη Καζαντζίδη σε Ευρωπό, Άγιο Πέτρο και οικισμούς της Δ.Ε. Κρουσσών

Δελτίο τύπου Σ. Καζαντζίδη
Σε Ευρωπό και Άγιο Πέτρο περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ ν. Κιλκίς Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης και είχε γόνιμο διάλογο με τους κατοίκους της περιοχής για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση αλλά και για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Πώς να ξεχάσω;

Γράφει ο Νικόλας Μεμής
Ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, κατά το διάστημα δηλαδή που μας ‘‘έσωζαν’’ οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπαδήμος, Σαμαράς, Στουρνάρας και Χαρδούβελης:
- Το δημόσιο χρέος από 299 δισ. ή 129% του ΑΕΠ το 2009 ανήλθε το 2014 πάνω από τα 315 δισ. ή 175% του ΑΕΠ!

Εκλογές προ των πυλών

Γράφει η Δέσποινα Μοσχούτα
Δημοσιογράφος
Παρακολουθούμε μπερδεμένοι, εξοργισμένοι αμήχανοι πολλές φορές τις συζητήσεις των αρχηγών και των υποψηφίων στην τηλεόραση, στις εφημερίδες και στο Internet. Tραγέλαφος, κωμωδία και αρχαία τραγωδία σμίγουν σ' ένα συνδυασμό μοναδικό ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά spots.

Καθυστέρηση στον διορισμό των 800 αναπληρωτών

Του Γιάννη Λιναρδάκη
Εκνευρισμός επικρατεί στο επιτελείο του Yπουργού Παιδείας κ. Α. Λοβέρδου σχετικά με την καθυστέρηση έγκρισης πρόσληψης 800 αναπληρωτών κατ εξαίρεση, λόγω των απαγορευτικών διατάξεων σε προεκλογική περίοδο.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΓΗ ·Δέσμευση Τσίπρα λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές –Φοροελάφρυνση για χαμηλά- μεσαία στρώματα·Περιμένοντας την ΕΚΤ την Πέμπτη- Οι αγορές αναμένουν πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης·Ο Ομπάμα φορολογεί τους υπερπλούσιους
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Οι όμηροι του Ελβετικού φράγκου-τι λένε η ΕΚΠΟΙΖΩ αλλά και εξειδικευμένοι δικηγόροι για τους 65.000 δανειολήπτες·Μπουρλότο από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή λογική-Τώρα διακηρύσσουν ότι θα καταργήσουν τον ΑΣΕΠ και τις συμφωνίες για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου·Τα πλοκάμια του συνδικάτου- Ο Βλαστός, η Λίτσα και οι… άλλες