Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα, παραμυθένια και τραγουδιστά στο "Παιχνιδοχωριό" του Ράντσου Κιλκίς

Με αφήγηση παραμυθιού, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια κάνουμε γελαστές τις γιορτές και δημιουργούμε χαρούμενη συντροφιά με όσους μας ακολουθήσουν, στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων για το «Χριστουγεννιάτικο Παιχνιδοχωριό» που διοργανώνει για 1η χρονιά το Ράντσο Κιλκίς, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.00 στις εγκαταστάσεις του (5ο χλμ Κιλκίς-Θεσσαλονίκη).

Στην γιορτινή βραδιά, κατά την οποία θα ακουστούν το μουσικό παραμύθι των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» αλλά και τα ωραιότερα κάλαντα της Ελλάδας, μαζί με τους μουσικούς: Δρόσο Κουτσοκώστα (τραγούδι, λαούτο) και Κυριάκο Πετρά (βιολί), συμπράττουν τα μέλη της Χορωδίας του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Χ.Ο.Θ) και η ομάδα «ΑγαΚου».

Αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού από την ομάδα «ΑγαΚου»: Ζωή Αγαθοπούλου, Μαρία Κουτσοκώστα και Εβίνα Κουτσοκώστα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσικός συντονισμός της εκδήλωσης: Δρόσος Κουτσοκώστας.

Ενημερωτικά
Το παραμύθι «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» γράφτηκε τα Χριστούγεννα του 1978 στο Μονπελιέ της Γαλλίας από τους αδελφούς Κατσιμίχα. Μελοποιήθηκε από τους ίδιους στο Βερολίνο και το 1983, εικονογραφημένο από τον σκιτσογράφο Νίκο Μαρουλάκη, παρουσιάστηκε ως βιβλίο, ενώ σαν μεμονωμένος δίσκος κυκλοφόρησε στη χώρα μας το 1996. Έργο εμποτισμένο με το χαρακτηριστικό χιούμορ των δημιουργών του καθιστώντας το ιδιαίτερα αγαπητό σε παιδιά και ενήλικες.

Τα κάλαντα, που θα αποδώσουν οι μουσικοί και τα μέλη της χορωδίας του Χ.Ο.Θ, προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και αναδεικνύουν το μουσικό ύφος των τόπων καλαντίζοντας τόσο το γεγονός της γέννησης του Χριστού όσο και την κοινωνική διάσταση του στο πέρας των χρόνων στις τοπικές κοινωνίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.