Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Όταν το «εγώ » γίνεται «εμείς»: 20 χρόνια προσφοράς της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς

Υπογράφει η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών
Ο κοινός στόχος των μελών μιας ομάδας τα υποχρεώνει να συνειδητοποιήσουν ότι φεύγουν από το «ΕΓΩ» και πάνε στο «ΕΜΕΙΣ», ώστε να «δέσουν» ως ομάδα.Έτσι εκμηδενίζεται το προσωπικό στοιχείο και τα μέλη της γνωρίζονται και επικοινωνούν μεταξύ τους, αποδέχονται, βοηθούν και σέβονται ο ένας τον άλλο, συναισθάνονται ότι δουλεύουν όλοι μαζί για κάτι καλό. 


Και όταν μάλιστα περάσουν 20 χρόνια δημιουργικής συνεύρεσης και προσφοράς αποφασίζουν να το γιορτάσουν μαζί με όλους όσοι τους στήριξαν και συνεχίζουν να τους στηρίζουν.

Έτσι λοιπόν την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015 στις 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου μοιραστήκαμε μαζί σας πολλές και έντονα συγκινησιακά φορτισμένες νοσταλγικές στιγμές!

Στην εικοσάχρονη πορεία της η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών έχει να επιδείξει ποικίλες δράσεις, όπως:
Κουκλοθεατρικές παραστάσεις, θέατρο με παιδιά, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, εκπόνηση μουσειο-παιδαγωγικού προγράμματος, μουσικο-λογοτεχνικά αφιερώματα, λέσχη ανάγνωσης, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικό παιχνίδι, συνδιοργανώσεις.

Η κυρία Εύη Παναγοπούλου προλογίζοντας την εκδήλωση κατάφερε να μας συγκινήσει με την θύμηση γεγονότων μακρινών αλλά κρυμμένων καλά μέσα στη ψυχή των πρωτεργατών του συλλόγου.

Επιχειρήσαμε μετά να κάνουμε ένα φευγαλέο πέρασμα σε ατάκες και μουσικά ακούσματα από τις θεατρικές και κουκλοθεατρικές μας παραστάσεις. Σε αυτό μας βοήθησαν με την μουσική τους η Νατάσα Καββαδία και ο Βαγγέλης Καράμπαγλης, με το τραγούδι τους ο Χρήστος Αλεβιζάκης, η Μικέτ Καλφοπούλου και η Φωφώ Μπάπκα και με την ευρηματική τους παρουσίαση η Άννα Γουνιτσιώτου, η Άννα-Λήδα Κατσαβάκη και η Παρέσα Πολυχρονίδου με κείμενα που επιμελήθηκαν η Άννα Γουνιτσιώτου, η Θεοδοσία Σβολάκη και η Εύη Παναγοπούλου.

Τιμήσαμε για την προσφορά τους τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου: Τον Χρήστο Αλεβιζάκη, την Άννα Γουνιτσιώτου, την Εύη Παναγοπούλου, την Μαρία Παπαδοπούλου, την Παρέσα Πολυχρονίδου, τον Κωνσταντίνο Ραμπίδη και την Βάσω Ρουμελιώτη. Καθώς και για την σημαντική στήριξή τους την Λέλα Αβτζίδου, την Θεοδοσία Σβολάκη και την Χρήστο Σπίγγο.

Το Μουσικό Τμήμα του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «Η ΠΟΛΙΣ» υπό την διεύθυνση του Νίκου Σπυρλιάδη κατάφερε να μας ψυχαγωγήσει με μουσικά ακούσματα από τον ελληνικό κινηματογράφο, όπως μοναδικά αυτό γνωρίζει. Απολαύσαμε στο τραγούδι την Νατάσα Καββαδία, τον Λάζαρο Μαυρόπουλο, την Έφη Ναβροζίδου και την Γιάννα Παγλαρίδου. Έπαιξαν μπουζούκι ο Χρήστος Αποστολίδης ,κρουστά ο Κώστας Λαφτσίδης, κιθάρα ο Νίκος Σπυρλιάδης, ακορντεόν ο Κώστας Χαραλαμπίδης και πιάνο Αχιλλέας Σπυρλιάδης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα μέλη του τωρινού Δ.Σ. του συλλόγου, οι: Γιάννης Αθανασιάδης, Χρήστος Αλεβιζάκης, Φανή Δημητριάδου, Στέλλα Δουδούμη, Μικέτ Καλφοπούλου, Χρυσούλα Μόσχου, Φωφώ Μπάπκ , Πολυχρονίδου Παρέσα και Ντίνα Τρίγκα.

Ευχαριστούμε το Μουσικό Τμήμα του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «Η ΠΟΛΙΣ», τον Γιάννη Ιωσηφίδη από το «Εργαστήρι Ψηφιακής Φωτογραφίας» για τη φωτογράφιση της εκδήλωσης και τον Χρήστο Ιωαννίδη για την βιντεοσκόπηση αυτής.

Σας υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να προσφέρουμε στον τόπο μας και για τα επόμενα 20 χρόνια!

Γιατί για μας «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΦΩΣ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.