Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για την Ενίσχυση του Προγράμματος Σίτισης και Προαγωγής Υγιεινής Διατροφής

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 21/12/2015, Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την Ενίσχυση του Προγράμματος Σίτισης και Προαγωγής Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Ελληνικής Επικράτειας ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον κ. Αθανάσιο Βασιλέκα πρόεδρο της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν Ελλάδας, τον κ. Ηλία Βελιώτη από τη ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ και τον κ. Δημήτριο Λινό από το Ινστιτούτο Πρόληψη.

Ο Μάρκος Μπόλαρης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών – κτηνοτρόφων, από τη Μακεδονία και τη Θράκη, τους οποίους το ΥΠΑΑΤ στηρίζει στην προσπάθεια τους για την ποιοτική παραγωγή φρέσκου γάλακτος.

Οι γαλακτοπαραγωγοί κάνουν δωρεά 100 τόνους φρέσκο γάλα για να διανεμηθεί σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στηρίζοντας μαθητές σχολείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από κρίση. Η περιοχή αυτή της Θεσσαλονίκης εμφανίζει υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικά μετά το κλείσιμο αρκετών βιομηχανικών μονάδων.

Το γάλα θα συσκευάσει δωρεάν η Μακεδονική Γαλακτοβιομηχανία, προσφέροντας 312.000 συσκευασίες. Η διανομή θα γίνει από το Ινστιτούτο «Πρόληψη». Η αρχική προσφορά από τους γαλακτοπαραγωγούς-κτηνοτρόφους, τη ΜΕΒΓΑΛ και την Πρόληψη αποτιμάται σε 119.000 ευρώ.

Η δωρεά αυτή διπλασιάζεται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο είναι και ο Μέγας Δωρητής του Προγράμματος από το 2012, επομένως η συνολική προσφορά ανέρχεται σε 238.000 ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι να προστίθενται 25 επιπλέον σχολεία στο Πρόγραμμα, να επωφελούνται 2.358 μαθητές για τη σχολική χρονιά 2015 – 2016, μεταξύ αυτών που έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και έχει εκτιμηθεί η αναγκαιότητα στήριξής τους.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Πρόληψη», το οποίο επέλεξε τα σχολεία με βάση τις εμπεριστατωμένες έρευνες που έχει διεξάγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.