Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Έξαλλοι οι «Καραμανλικοί» με τον Θ. Ρουσόπουλο!

«Τέτοιες μέρες, καλά θα έκανε ένας… περαστικός να αποφεύγει να εμπλέκει τον πρώην πρωθυπουργό στα δρώμενα της παράταξης και του τόπου…»
Πολλά στελέχη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κυρίως της «Καραμανλικής πτέρυγας» φέρονται έντονα δυσαρεστημένα με όσα ο κ.Ρουσόπουλος, είπε ή άφησε να εννοηθούν για τις εσωκομματικές εκλογές και την υποστήριξη ενός εκ των τεσσάρων υποψηφίων «στο όνομα του Κ. Καραμανλή»

Ανάμεσα σ΄αυτά τα στελέχη είναι ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης ο οποίος σε σχετική ερώτηση του karfitsa.gr σχολίασε σχετικά: «Ένας περαστικός στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα ήταν προτιμότερο, τέτοιες μέρες (βλ εσωκομματικές εκλογές και διαρροές για συναντήσεις, επαφές και… συμμαχίες) να απέφευγε να εμπλέκει με οποιονδήποτε τρόπο τον Κώστα Καραμανλή στα δρώμενα της παράταξης και του τόπου»

Να θυμίσουμε ότι ο κ Ρουσόπουλος μίλησε για υποστήριξη του Β. Μειμαράκη ενώ εκτίμησε ότι η αλλαγή εκλογικού νόμου που επιχειρεί η κυβέρνηση μπορεί να ενισχύσει τις τάσεις… διάσπασης στη ΝΔ. Ταυτόχρονα απέδωσε χαρακτηριστικά μεγάλου ηγέτη στον Τσίπρα (τον συνέκρινε με Ανδρέα Παπανδρέου) υποστηρίζοντας ότι «η έλλειψη του Καραμανλή είναι εμφανής από την πολιτική ζωή και τη Νέα Δημοκρατία».

Αρκετοί πρώην συνεργάτες του πρ. πρωθυπουργού αλλά και άλλων τάσεων και «στρατοπέδων» στο κόμμα κάνουν λόγο για προσπάθεια επιστροφής του κ Ρουσόπουλου στην πολιτική ζωή του τόπου, μέσω του Κ. Καραμανλή ο οποίος διατηρεί υψηλά, αν όχι τα υψηλότερα, ποσοστά αποδοχής ανάμεσα στους ΝΔκρατες…

Μελ. Καρ.
Τι ακριβώς είχε δηλώσει ο Θ. Ρουσόπουλος
Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με τον Ανδρέα Παπανδρέου «τουλάχιστον ως προς το μπαλκόνι και το δημόσιο λόγο του, χωρίς τη βαρύτητα την πολιτική και την επιστημονική βαρύτητα που είχε ο Ανδρέας» διατύπωσε μιλώντας στο Βήμα FM ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που έχουν Τσίπρας-Καραμανλής: «Ξέρω ότι έχουν υπάρξει – είναι, άλλωστε, γνωστά και δεν λέω κάτι καινούργιο – στο παρελθόν μία-δύο επικοινωνίες και έχουν δημοσιοποιηθεί. Αυτές ξέρω. Οι όποιες επαφές έχουν κάποια πολιτικά πρόσωπα τέτοιας πολιτικής κατάταξης ή πολιτικού βεληνεκούς, για το καλό της χώρας, μόνο θετικές είναι».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της Ν.Δ. και το μέλλον της είπε «ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνυπάρξουμε. Φάνηκε, άλλωστε, από τη μέρα της ατυχούς εκείνης εκλογικής διαδικασίας. Ο ένας άρχισε να στρέφεται εναντίον του άλλου και ξαφνικά ένα τεχνικό πρόβλημα μετατράπηκε σε βασικό πολιτικό πρόβλημα για τη Ν.Δ.». Και συνέχισε: «Παραιτήθηκε ο Μεϊμαράκης και υπήρξε από όλους μια εικόνα όχι ψύχραιμης αντιμετώπισης ενός προβλήματος και αυτό είναι που σε βάζει και σε διαδικασίες να αναρωτηθείς εάν έχουμε μια σημαντική κρίση όχι μόνο στη Ν.Δ., αλλά και στο κράτος. 

Διότι είτε στο Προεδρικό Μέγαρο ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είτε ως πρωθυπουργός αύριο-μεθαύριο – διότι αυτός που επιλέγεται για αρχηγός της Ν.Δ. είναι πιθανό να είναι πρωθυπουργός – είναι απογοητευτικό. Όχι ότι μπορεί να διασπαστεί από μόνη της η Ν.Δ… Το έχει κάνει, άλλωστε, και στο παρελθόν πολλές φορές, από μόνη της. Το έχουν κάνει και τα υπόλοιπα κόμματα. Αλλά επειδή νομίζω ότι εδώ και ένα χρόνο το παιχνίδι το ορίζει στο πολιτικό πεδίο με απόλυτο τρόπο ο σημερινός πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, το επόμενο βήμα που ενδεχομένως θα προωθούσε τάσεις διάσπασης στη Ν.Δ. και δημιουργίας νέων κομμάτων θα είναι από τον κ. Τσίπρα και όχι από το ποιος θα βγει αρχηγός.

Εάν φέρει δηλαδή, όπως έχει υποσχεθεί η Αριστερά, την απλή αναλογική, αυτό είναι πιθανό να δημιουργήσει συνθήκες σε κάποιους εκ των υποψηφίων αρχηγών ή σε κάποιους άλλους που δεν φαίνονται τώρα, φιλοδοξίες, να φτιαχτεί ένα κόμμα – γιατί το 3% για την είσοδο στη Βουλή δεν θα το καταργήσει για εθνικούς και άλλους λόγους, γνωστούς – που με 3% βγάζει 10, 12 ή 15 βουλευτές. Είναι πιθανό αυτό να οδηγήσει λοιπόν σε διασπάσεις. 

Άλλο λάθος είναι ότι πάμε στη μία εκλογή στις 20 Δεκεμβρίου και στην άλλη στις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά από 20 μέρες. Δεν είμαστε δυτική Ευρώπη που μπορεί να κάνει σε βάθος χρόνου διαδικασίες χωρίς να έχει τρωθεί εσωτερικά. Η Ν.Δ. έχει τρωθεί εσωτερικά πάρα πολύ. Ποιος μπορεί να πείσει σήμερα ότι η Ν.Δ., που δεν οργάνωσε μια εκλογική διαδικασία, μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο αύριο; Πιστεύω και το έχω πει και δημοσίως και το επαναλαμβάνω ότι ο Μεϊμαράκης κράτησε τη Ν.Δ. και την ανέβασε. Με άλλη ηγεσία, θα ήταν πιο χαμηλά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.