Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 σε τακτική του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και, μεταξύ άλλων:

(α) εξέφρασε την ανησυχία και την αγωνία των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας για την ροή απόδοσης των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και δεσμεύσεις των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, εξακολουθεί να παρουσιάζει καθυστερήσεις, οι οποίες, ενόψει και της επικείμενης λήξης του έτους, θέτουν εν αμφιβόλω την ομαλή ολοκλήρωση των δημοτικών προϋπολογισμών του 2015, με ορατό πλέον τον κίνδυνο της υπαγωγής των Δήμων, που δεν μπορέσουν να κλείσουν προϋπολογισμούς, στην κηδεμονία του «Παρατηρητηρίου της Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» (το οποίο, παρά τις προ έτους εξαγγελίες για την κατάργησή του, εξακολουθεί να λειτουργεί στο πλαίσιο του ΥΠΕΣΔΑ).

(β) διατύπωσε την πρόταση για δυνητική ισχύ της ενεργοποίησης των προσλήψεων οκτάμηνης διάρκειας στους Δήμους, μετά από την χορηγηθείσα υποχρεωτική παράταση (μέχρι 31-12-2016) της ισχύος των προηγούμενων συμβάσεων, ώστε να μην υποχρεώνονται οι Δήμοι στην εκ παραλλήλου λειτουργία τόσο των παραταθεισών συμβάσεων, όσο και των υπό εξέλιξη διαδικασιών πρόσληψης νέου προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις, αλλά να μπορούν, ανάλογα με τις ανάγκες τους, να ενεργοποιούν τις νέες διαδικασίες.

(γ)διατράνωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη και επανέλαβε την πρόταση για την εκπόνηση εθνικού σχεδιασμού χειρισμού του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Σχεδιασμού συνολικού και μακρόπνοου, που θα πρέπει, επιτέλους, να ανακοινωθεί από τους αρμοδίους Υπουργούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία, από την πρώτη στιγμή έθεσε και θέτει διαρκώς όλες τις δυνάμεις της για την εξυπηρέτηση κάθε παρουσιαζόμενης ανάγκης.

Επίσης, το Δ.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για διάφορα άλλα τρέχοντα ζητήματα της ΠΕΔΚΜ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.