Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Απολογισμός δράσεων και ενεργειών της Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας της Ειδομένης

Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας της Ειδομένης, όπως κάθε έτος, κάνει και φέτος έναν απολογισμό δράσεων και ενεργειών.

Κατά το έτος 2015 συνεχίστηκε η δράση μας αναφορικά με την «ανακύκλωση επίπλων», κατά την οποία προβαίνουμε σε επιδιορθώσεις και τελικά χαρίζουμε (φυσικά δωρεάν) τα έπιπλα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας, ενώ παράλληλα προστατεύουμε το περιβάλλον από τη δημιουργία απορριμμάτων.

Καλύψαμε με τη δέουσα προσεχτική ματιά (των αυτοπτών) το θέμα των μεταναστών-προσφύγων στην Ειδομένη και μάλιστα προτείναμε λύσεις ουσίας που τελικά υλοποιήθηκαν, αφού ασχολήθηκαν με το θέμα οι αρμόδιοι και ταυτίστηκαν με τις προτεινόμενες λύσεις μας.

Στο θέμα του ανθρωπισμού οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που βοήθησαν τους πρόσφυγες-συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Κάποιοι ήμασταν από την αρχή εκεί, κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν και ενσωματώθηκαν αργότερα. Σε όλους αυτούς μπορούμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που είναι άνθρωποι και φροντίζουν για τον πλησίον τους.

Εξέχουσα θέση στον απολογισμό του 2015 κατέχει μια ομάδα καθώς και ένα πρόσωπο. Η ομάδα είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου υγείας Πολυκάστρου, που χωρίς πολλά υλικά στη διάθεσή τους ήταν πάντα κοντά στον κάθε πρόσφυγα ασθενή. 

Μάλιστα οι οδηγίες από πλευράς τους και η πληρο-φόρησή μας για την ραβδομυόλυση (οξεία και μερικές φορές θανατηφόρος ασθένεια, κατά την οποία τα υποπροϊόντα της λύσης των μυϊκών κυττάρων συσσωρεύονται στα νεφρικά σωληνάρια και οδηγούν σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια) και τις συνέπειες στην υγεία των μετακινούμενων μεταναστών βοήθησαν πολύ ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Το πρόσωπο είναι ο Βασίλης Τσαρτσάνης, που με σθένος αγωνίστηκε και αγωνίζεται να γνωστοποιηθεί σε πανελλαδικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το δράμα αυτών των ανθρώπων και να βρεθεί λύση, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει να σταματήσει την εκμετάλ-λευσή τους από επιτήδειους. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.