Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τ.Ε.Ι. Κιλκίς: "Έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Ένα θαυμάσιο κτίριο που έχει παραδοθεί για χρήση εδώ και δύο χρόνια, ένα έργο που στοίχισε πάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια με συμμετοχή και του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης όπου ανήκε. 


Μετά από τις συγχωνεύσεις των εκπαιδευτηρίων, σχέδιο Αθηνά, έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα, το κτίριο χτίστηκε ως παράρτημα του Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, βρέθηκε να είναι υπό το Τ.Ε.Ι Σερρών (κεντρικής Μακεδονίας), σε περιοχή του Κιλκίς. 

Οι σπουδαστές σαν φτερό στον άνεμο, είναι από το παράρτημα Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σπουδάζουν στο ΤΕΙ Κιλκίς το οποίο ανήκει στις Σέρρες, σε τέτοια γραφειοκρατικά τερτίπια είμαστε πάντα πρώτοι, Χάνουμε πάντα την ουσία του θέματος που είναι, "γιατί οι φοιτητές δεν στεγάζονται στο νέο κτίριο";

Έχουμε μπλέξει στην γραφειοκρατία μέχρις ότου ξεκαθαρίσει σε ποιόν ανήκει το κτίριο και σε ποιόν οι φοιτητές. Οι φοιτητές του Τ.Ε.Ι Κιλκίς στεγάζονται σε κτίριο του ΟΑΕΔ Κιλκίς, ένα μεγάλο μέρος των μηχανημάτων βρίσκονται στο νέο κτίριο όπου δεν έχουν πρόσβαση οι φοιτητές, μέχρις ότου και αυτά αχρηστευτούν λόγω παλαιότητας και όχι λόγω χρήσης. 

Τα προβλήματα πολλά και διάφορα, από αίθουσες, από θέρμανση, από κυλικείο κ.λπ. για αυτό εξ άλλου υπήρξε η ανάγκη νέου κτιρίου. Πολλές οι προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών στο νέο κτίριο από όλες τις αρχές, από βουλευτές, μέχρι και ερωτήσεις στην βουλή αλλά ακόμα να λυθεί αυτό το γραφειοκρατικό πρόβλημα. Δεν δικαιολογούν τα έξοδα λειτουργίας του κτιρίου, το οποίο φωταγωγείτε χωρίς να λειτουργεί, συντηρείται χωρίς να λειτουργεί. Τι θα εμπόδιζε να γίνονται αυτά και να λειτουργεί;

ΠΡΟΤΑΣΗ: 
Με Υπουργική Απόφαση ή με Προεδρικό Διάταγμα να στεγαστούν οι φοιτητές στο νέο κτίριο από το νέο εξάμηνο αρχές του 2016 και στην συνέχεια να λυθεί το γραφειοκρατικό πρόβλημα περί ιδιοκτησίας του κτιρίου και των φοιτητών. Κάποτε πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί, κάποτε πρέπει να ξεφύγουμε από την γραφειοκρατία, να λύνουμε τα προβλήματα στην πραγματική τους διάσταση, σε πραγματικό αξιοποιήσιμο χρόνο. 

Προτού μας ζητήσουν τον λόγο οι Ευρωπαίοι τον λόγο που δεν αξιοποιούμε το έργο που τους στοίχισε επτά εκατομμύρια ευρώ, προτού εκτεθούμε για άλλη μία φορά με αρνητικές συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.