Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Βιωματικά εργαστήρια με τίτλο:«Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους»

Την Κυριακή 13.12.2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σειρά βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο: «Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους», που διοργανώθηκαν από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 15ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κα Κ. Βέλκου και την Κοινωνική Λειτουργό κα Γ. Τριανταφυλλίδου. 


Στα εργαστήρια που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2015 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς και στην αίθουσα της «Τέχνης» Κιλκίς, μετά από έκκριση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συμμετείχαν συνολικά εξήντα τέσσερα άτομα, γονείς και παιδιά.

Η βιωματική και εμψυχωτική αυτή δράση έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, γονείς και παιδιά, να εμπλακούν από κοινού στα εργαστήρια, να αξιοποιήσουν τεχνικές αυτοσχεδιασμού, πρωτότυπες πρακτικές διαλόγου και επικοινωνίας. Επετεύχθη με την ολοκλήρωση της δράσης, σύμφωνα με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην αξιολόγηση του εν λόγω προγράμματος, να διαμορφώσουν μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση αλληλεπίδρασης. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι, πέρα από το ψυχαγωγικό μέρος, ανέπτυξαν τη δημιουργική τους φαντασία μέσα από τα ερεθίσματα που τους δίνονταν κάθε φορά, αυτοσχεδιάζοντας, εκπληρώνοντας έτσι τον αρχικό στόχο του προγράμματος «μαθαίνουμε να παίζουμε και παίζουμε για να μάθουμε».

Σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής υπήρξε η συμβολή της συντονίστριας κας Κ. Βέλκου, γι αυτό και επιθυμούμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε, καθώς και την κα Γ. Τριανταφυλλίδου που στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης. Επίσης, ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς και της «Τέχνης» για την παραχώρηση των αιθουσών και της υλικοτεχνικής υποδομής για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων. Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες οφείλουμε στους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και μοιραστήκαμε όλοι μαζί στιγμές ξεγνοιασιάς αλλά και δημιουργίας.

Σας ευχαριστούμε!

Με εκτίμηση
Σωτηρία Α. Καρολίδου
Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.