Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Επισκέψεις σχολείων τον Νοέμβριο και Χριστουγεννιάτικες δράσεις τον Δεκέμβριο στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Επτά τμήματα σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύνολο 137 μαθητές επισκέφθηκαν τον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς τον μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα από το 11ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς, το κλασσικό και το ολοήμερο τμήμα με τις νηπιαγωγούς Βεζυρτζόγλου Τάνια και Ασλαματζίδου Κασσιανή, από το 1ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς το κλασσικό τμήμα με την κ. Κουλούρη Μαρία και από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς 2 τμήματα της Γ΄ Γυμνασίου με τις καθηγήτριες Ελευθεριάδου Παρασκευή και Χατζηδιονυσίου Αικατερίνη. 

Από το 7ο Δημοτικό σχολείο Κιλκίς η Στ΄ τάξη με τη δασκάλα τους Υφαντίδου Δέσποινα διάβασαν το παραμύθι «Το δώρο της παπλωματούς» του Τζεφ Μπριμπό και έφτιαξαν ένα υπέροχο πάπλωμα με τις χειροτεχνίες των παιδιών, ενώ το Ε2 τμήμα από το 5ο Δημοτικό σχολείο με τη δασκάλα τους Κατερίνα Μπόσκου διάβασαν το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» και ζωγράφισαν μια φανταστική πόλη!!!!!

Με ανάγνωση αγαπημένων παραμυθιών, κατασκευές, ζωγραφική, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα θα υποδεχτούμε τις Άγιες μέρες της Γέννησης του Θεανθρώπου και φέτος στη Βιβλιοθήκη.

Συγκεκριμένα θα γίνουν οι παρακάτω δράσεις:

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, 4:30-5:30 το απόγευμα Τα Χριστούγεννα της Ρόζας!!!
«Σκανδαλιές πολλές, τούμπες φοβερές, καλικαντζαρούμ, ρουμ, ρουμ…!!!» Η σκανταλιάρα Ρόζα και το καλικαντζαράκι Μιμιλίνος!!! Διαβάζουμε την ιστορία «Τα Χριστούγεννα της Ρόζας» από το βιβλίο «Χριστουγεννιάτικος Θησαυρός» των Βάσω Γιαρένη & Δήμητρας Καραμπεροπούλου και ετοιμάζουμε πεντανόστιμες βάφλες!
Με την Μπόσκου Κατερίνα
Για παιδιά Β’ & Γ’ τάξης δημοτικού. Με προεγγραφή

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, 6:00-7:00 το απόγευμα Χριστούγεννα με τα τρία γουρουνάκια και τον «κακό» λύκο?!!!
Ακούμε μια χριστουγεννιάτικη διασκευή του κλασικού παραμυθιού «Τα τρία γουρουνάκια» και ζωγραφίζουμε όμορφες χριστουγεννιάτικες κάρτες!
Αφήγηση με την Κωνσταντινίδου Τολή
Για παιδιά στα μεγάλα νήπια & Α’ τάξης δημοτικού. Με προεγγραφή

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, 4:30-5:30 το απόγευμα «Γουτού-Γουπατού»
Διαβάζουμε το κλασικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ και ράβουμε πάνινα στολιδάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Απαραίτητα μουλινέδες κεντήματος, βελόνα και χρωματιστά κουμπιά.
Με τις Σοφία Μιχαηλίδου και Μάρθα Αραβίδου
Για παιδιά Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης δημοτικού. Με προεγγραφή

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, 6:00-7:00 το απόγευμα Τι είναι τελικά τα Χριστούγεννα;!
Τρία γατάκια μας βοηθάνε να θυμηθούμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων! Διαβάζουμε το παραμύθι «Πού πήγαν τα Χριστούγεννα» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και φτιάχνουμε διαφορετικές χριστουγεννιάτικες κάρτες!
Με τη Μητσακάκη Καλλιόπη
Για παιδιά Γ’ & Δ’ τάξης δημοτικού. Με προεγγραφή

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, 4:00-5:00 το απόγευμα Τα πρώτα Χριστούγεννα!!!
Η ιστορία της γέννησης του Χριστούλη για τους μικρούς μας φίλους! Διαβάζουμε το παραμύθι «Τα πρώτα Χριστούγεννα» και φτιάχνουμε αστεράκια, στολιδάκια!
Για παιδιά στα μεγάλα νήπια & Α’ τάξης δημοτικού. Με προεγγραφή

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, 5:30-6:30 το απόγευμα Ζητούνται επειγόντως βοηθοί!!!
Τι συμβαίνει όταν οι τάρανδοι του Άη-Βασίλη αρρωστήσουν ανήμερα της Πρωτοχρονιάς; Διαβάζουμε το παραμύθι της Λόρα Ρέιντερ «Ο Άη- Βασίλης και η μαγική συνταγή» και κατασκευάζουμε όμορφα ταρανδάκια!
Με τη Ζαφειριάδου Ελένη
Για παιδιά Α’ & Β’ τάξης δημοτικού. Με προεγγραφή

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.