Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Βασικά σημεία της ομιλίας του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στη Χίο


Περιοδεία στη Χίο πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις Αρχές και τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στο νησί, ενώ κατά την πάγια τακτική του συναντήθηκε και συνομίλησε με πολίτες, φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.
Ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του στο ξενοδοχείο Χανδρής, όπουεξέφρασε και πάλι τη βαθιά οδύνη και τον αποτροπιασμό που νιώθουν όλοι οι Έλληνες από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Χίο είναι τα εξής:

-Για τη ναυτιλία:
Μια πολιτική στήριξης και ενίσχυσης της ναυτιλίας από την Ελληνική Πολιτεία θα τη μετατρέψει σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας

Μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις και την κοινωνία θα ξεμπλοκάρουμε όλα τα εμπόδια για να δημιουργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της υγιούς  
επιχειρηματικότητας και προστασίας των κοινωνικά ασθενέστερων. Εξάλλου είναι πολλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που παραμένουν αναξιοποίητα εξαιτίας των λαθών αυτής της κυβέρνησης. Με πρώτο - πρώτο τη ναυτιλία μας, έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας μας, που έχει τις ρίζες του εδώ, στη Χίο, τις Οινούσσες και τα Καρδάμυλα.

Η ναυτιλία μας, που στα έξι χρόνια της ύφεσης, συνέβαλε καθοριστικά στην προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό και πρέπει να ξαναδούμε αυτό τον πυλώνα σε ένα πλαίσιο ανάπτυξης και όχι μέσα από τους γνώριμους λαϊκισμούς και τις ιδεοληψίες.

Μια πολιτική στήριξης και ενίσχυσης της ναυτιλίας από την Ελληνική Πολιτεία θα τη μετατρέψει σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ειδικά για τη Ναυτιλία η Ελλάδα που κρατά τα σκήπτρα σε ολόκληρο τον κόσμο, οφείλει να πρωτοστατεί και στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τις θαλάσσιες μεταφορές.

-Για το συνταξιοδοτικό των ναυτικών:Η κυβέρνηση οφείλει να δει σοβαρά το συνταξιοδοτικό ζήτημα των ναυτικών μας. Είναι άνθρωποι που όλη τους τη ζωή δούλεψαν πολύ σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, στις πιο μεγάλες θάλασσες, μακριά από το σπίτι και την οικογένειά τους. Δεν μπορεί η κυβέρνηση και η Ελληνική Πολιτεία, να παίζει με το μόχθο, με τις θυσίες μιας ολόκληρης ζωής αυτών των ανθρώπων. Υπάρχουν και όρια και προειδοποιώ την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να τα ξεπεράσει.

-Για το προσφυγικό:Η παράταξή μας, πάντα υπερασπιζόταν τα εθνικά μας συμφέροντα και αύριο, ως κυβέρνηση, θα διασφαλίσσουμε τα σύνορά μας, το Αιγαίο, τα νησιά μας
Η απειλή της τρομοκρατικής τυφλής βίας στην Ευρώπη είναι απειλή κατά της δημοκρατικής ελεύθερης και ανοιχτής κοινωνίας που χτίσαμε και τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε. Η Ελλάδα δεν είναι έξω και μακριά από το πρόβλημα και δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να παίζει με ζητήματα υψίστης σημασίας.

 Η κυβέρνηση δίνει τα λάθος μηνύματα μέσα και κυρίως έξω από τη χώρα. Η βαθιά άγνοια του περιβάλλοντος και η αδιανόητα ρηχή για πρωθυπουργό, αντιμετώπιση των θεμάτων, που δεν κρύβεται πια, μας κάνει να ανησυχούμε για το πότε θα γίνει το μεγάλο λάθος, στα εθνικά μας συμφέροντα και εκεί τα λάθη δεν συγχωρούνται.

Και το λέω αυτό εδώ, στη Χίο που είναι τα εθνικά σύνορα της χώρας, αλλά και της Ευρώπης. Έντεκα νησιά του Αιγαίου υποδέχονται -προσέξτε- το 30% των συνολικών μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης. Και όλο το βάρος το σηκώνουν απελπιστικά μόνοι τους οι νησιώτες, μαζί μόνο, με το λιμενικό σώμα, χωρίς την απιτούμενη ενίσχυση από την Πολιτεία, γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα και τα συμφέροντά της.

-Για τη νησιωτική πολιτική:Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τη νησιωτική πολιτική από εθνική επιταγή σε ακάλυπτη επιταγή

Δεν αντιλαμβάνονται, ή δεν θέλουν να αντιληφθούν την κρισιμότητα για τη χώρα, μιας πραγματικά Εθνικής Νησιωτικής Πολιτικής. Δεν έδωσαν μάχη στην Ευρώπη, να εξηγήσουν και να τεκμηριώσουν ότι δεν μπορεί η Χίος να αντιμετωπίζεται, όπως ένας οποιοσδήποτε Νομός στη Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη. Ότι έχει άλλες ανάγκες, όπως έχει και άλλες, μεγάλες δυνατότητες. 

Ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει μία νησιωτική πολιτική, όχι μόνο στο χαρτί, αλλά να την αποτυπώνει σε μέτρα στήριξης των νησιών μας. Ότι επιτέλους, πρέπει το άρθρο 101 του Ελληνικού Συντάγματος, να σταματήσει να είναι απλά μια αποτύπωση και να μετουσιωθεί σε νομοθετικό έργο στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, στην υγεία και την παιδεία, με δημιουργία σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.