Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ Κιλκίς: "Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας"

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Η Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των ανέργων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, των συνταξιούχων, των νεολαίων, των μαθητών και των σπουδαστών, στη σημερινή απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε με μαζικότητα στο Κιλκίς, όπως και σε δεκάδες πόλεις της χώρας, παραμερίζοντας την τρομοκρατία και τις απειλές της μεγαλοεργοδοσίας, ξεπερνώντας το κλίμα της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού με τα ψίχουλα που καλλιεργείται από την κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Σε αυτές τις συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης, είναι κρίσιμο να ξεπεραστούν οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς και του Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, που όχι μόνο δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας αλλά αντιθέτως έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, είναι οι φορείς της λαϊκής παραπλάνησης, της συναίνεσης και της ταξικής ειρήνης, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή πλεύσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Είναι χαρακτηριστική από τη μία η απουσία όλων αυτών των τοπικών συνδικαλιστών από την απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν οι ίδιοι, και από την άλλη η μη συνεδρίαση μιας σειράς ΔΣ πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ μπροστά στην απεργία, η οποία είχε προκηρυχτεί εδώ και βδομάδες.

Στην απεργιακή συγκέντρωση του Κιλκίς συμμετείχαν πέρα από τους δεκάδες ανθρώπους του μόχθου, οι αγρότες που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ και έκαναν ένα ακόμα βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και που θα συνεχιστούν και το επόμενο. Συμμετείχαν οι σπουδαστές του ΤΕΙ της πόλης που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ και με πρωτοβουλία τους πήρε απόφαση συμμετοχής και ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ, ενώ ξεχωριστή παρουσία είχαν οι μαθητές από τα δύο ΕΠΑΛ του Κιλκίς δείχνοντας ότι η νεολαία δεν έχει σκοπό να σκύψει το κεφάλι μπροστά στο βάρβαρο μέλλον που της ετοιμάζουν.

Πέρα από τους χαιρετισμούς εκ μέρους της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, ομιλία πραγματοποίησε στην απεργιακή συγκέντρωση του Κιλκίς, εκ μέρους της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ, ο Θόδωρος Αθανασιάδης, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΕ Κιλκίς – Παιονίας.

Η σημερινή απεργία είναι η αρχή!
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού, τους συλλόγους της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών, των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε συνέχεια της αγωνιστικής δράσης και κλιμάκωση της απάντησης μας!

Σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργοστάσιο και τόπο εργασίας να δοθεί η μάχη της ενημέρωσης για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που είναι στα σκαριά, να πολλαπλασιαστούν οι συζητήσεις και να δυναμώσουν οι συλλογικές διαδικασίες.

Να προετοιμάσουμε γερά το επόμενο βήμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, να απαντήσουμε με νέα γενική απεργία ενάντια στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στα δικαιώματα μας, στη ζωή μας.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας.

Να αρνηθούμε το καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς που μας προετοιμάζουν!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.