Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

"Ντροπή για την πόλη! Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προστατεύει τον ανιστόρητο Φίλη"

Πόντος 1915. Μαθητές ελληνικού σχολείου, στην Τραπεζούντα
Υπογράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Επικεφαλής Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη
Σήμερα το πρωί έλαβα μία επιστολή από τη δημοτική παράταξη «Εντάξει», με την οποία οι δημοτικοί της σύμβουλοι ζητούν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με μοναδικό θέμα την «Έγκριση ψηφίσματος καταδίκης των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας και συμπαράστασης των Ομοσπονδιών του Ποντιακού Ελληνισμού». 

Παρά το ιδεολογικό χάος που χωρίζει τη Χρυσή Αυγή κι εμένα προσωπικά ως επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη» με τη μείζονα αντιπολίτευση και τους λοιπούς δημοτικούς συμβούλους, θεωρώ καθήκον μου να συγχαρώ τους εμπλεκόμενους σε αυτή την πρωτοβουλία, χωρίς βέβαια τούτο να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζω τις βαρύτατες ευθύνες που βαραίνουν το κόμμα της ΝΔ σχετικά με την προκλητική της στάση απέναντι σε όλα τα εθνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του ποντιακού, για το οποίο έδωσε δείγματα γραφής με την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη υπουργού της στο σπίτι του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ.

Το εν λόγω αίτημα, απόλυτα δικαιολογημένο δεδομένου του ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη μητρόπολη του προσφυγικού ελληνισμού, όχι μόνο απορρίφθηκε, αλλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Θεσσαλονίκης, κ. Αβραμόπουλος Δημήτρης, φρόντισε να τεκμηριώσει με «επιστημονικό» τρόπο, ανάλογο της «επιστημονικότητας» του κ. Φίλη, την αδικαιολόγητη απόφαση του επικαλούμενος λόγους… προγραμματισμού των συνεδριάσεων.

Παρά το ότι στην επιστολή αναφέρεται ότι οι δηλώσεις του κ. Φίλη δεν βρίσκουν απήχηση στα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου και παρά το ότι εκφράζεται η καταδίκη στις προκλητικές του δηλώσεις, η διοίκηση Μπουτάρη αρνείται την πραγματοποίηση ενός ανοιχτού διαλόγου με θέμα την γενοκτονία του Πόντου, φοβούμενος την τροπή των γεγονότων, που σε καμία περίπτωση δε λειτουργούν θετικά για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θεωρώ, λοιπόν, πως η έλλειψη διαλόγου πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και η έλλειψη πρωτοβουλιών από την δημοτική αρχή της προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης λειτουργεί προστατευτικά προς την προκλητική συγκυβέρνηση του μνημόνιου.

Πάραυτα, εύχομαι κι ελπίζω οι Πόντιοι στην καταγωγή δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μπουτάρη να μη συμμερίζονται την άποψη του και παρά την άστοχη πρωτοβουλία του, να πράξουν το αυτονόητο για να αποδειχθεί πως πάνω από την οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα αδιαπραγμάτευτη αξία παραμένει η ιερή Ιστορία των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.