Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Κιλκίς: Επιτυχές το ''Ταξίδι στη Μητρότητα''

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κιλκίς στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας θηλασμού.

Στο ζεστό και και φιλόξενο χώρο της Αυστροελληνικής Καπναποθήκης Κιλκίς, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, επιχειρήθηκε το ταξίδι της μητρότητας με οδηγό τις εισηγήσεις καταξιωμένων επιστημόνων που άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο το κοινό. Θηλάζουσες και μη γυναίκες αλλά και νεαροί μπαμπάδες, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες και ενημερώθηκαν σφαιρικά για όλα τα στάδια που συνθέτουν τη σύλληψη της ζωής, από την εγκυμοσύνη μέχρι το θηλασμό

Παράλληλα λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας της Ζωής Παπαδοπούλου με θέμα το θηλασμό ενώ οι λιλιπούτειοι συμμετέχοντες, που έδειξαν ανύπαρκτο ενδιαφέρον για τις εισηγήσεις, πέρασαν ευχάριστα το χρόνο τους με παιχνίδι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήθηκε.

Συνδιοργανωτές στο ''ταξίδι της μητρότητας'' ήταν η Μονάδα Yγείας Π.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας ''Αριστοτέλης'', φορέας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, η Εθελοντική Διαδικτυακή Ομάδα Θηλασμού και Μητρότητας Κιλκίς

Στην εκδήλωση, την οποία υποστήριξε πλειάδα χορηγών, ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας Άννα Δημάκη η ενίσχυση του έργου της μονάδας Π.Ε.Δ.Υ Κιλκίς, μέσω των δωρητών, με τη δωρεάν παροχή σημαντικού εξοπλισμού (CD player για το δωμάτιο θηλασμού, πλήρη εξοπλισμό του χώρου δημιουργικής απασχόλησης και αναμονής των παιδιών, χρώματα για να φρεσκαριστούν οι χώροι, μαξιλάρια ξεκούρασης για τα μαθήματα ψυχοπροφύλαξης, μπανιερό για τα μαθήματα φροντίδας, και μια τηλεόραση για το δωμάτιο ψυχοπροφύλαξης).

Κληρώθηκαν ακόμη πλούσια δώρα, προσφορά των χορηγών εταιρειών και διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Γιάννης Τσογγίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς Χριστόφορος Πιπερίδης, Δημήτρης Τσαντάκης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Μωϋσίδου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, ο Πρόεδρος της Μονάδας Υγείας του ΠΕΔΥ Ευάγγελος Χλιουνάκης, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί γονείς.

Με την πραγματοποίηση της πρώτης της εκδήλωσης, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κιλκίς έθεσε νέα standards και έβαλε ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για μια παρουσία και δραστηριοποίηση που θα αφήσει θετικό το αποτύπωμά της, προσφέροντας ουσιαστικό έργο υποστήριξης στους πολίτες σε μια κοινωνία όπου άνδρες και γυναίκες θα επωφελούνται ισότιμα σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.