Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κιλκίς: Επιμόρφωση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ και eTwinning

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω σχετικά, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς δια των υπευθύνων του Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων, ΚΕ.ΣΥ.Π. Κιλκίς σε συνεργασία με τους:

· Δρ. Ιωάννη Θωμαΐδη, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 03,

· Δρ. φιλ. Γεώργιο Μανωλίδη, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 02,

· Δρ. Ελένη Μιχαλοπούλου, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ 01,

· Δρ. Πάρη Παπαδόπουλο, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
προτίθενται, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να πετύχουν την αποτελεσματική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, να οργανώσουν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, εισαγωγική επιμόρφωση  διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών με θέμα : Εισαγωγική Επιμόρφωση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ και eTwinning στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, στις 04 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 έως 14:30.

Η επιμόρφωση αφορά σε συναδέλφους που δεν έχουν συμμετάσχει σε επιμόρφωση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (eTwinning – Erasmus+) και ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν ή/και να υλοποιήσουν προγράμματα Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Η εισαγωγική επιμόρφωση απευθύνεται σε πενήντα (50) συναδέλφους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εισαγωγική επιμόρφωση, παρακαλούνται να υποβάλουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής το αργότερο έως και τις 02 Δεκεμβρίου 2015.

Αναλυτικό πρόγραμμα.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
04 Δεκεμβρίου 2015
Αίθουσα Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς


12:00 - 12:15 : Εγγραφές – Χαιρετισμοί 

Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, Ιωακειμίδης Δημήτριος, αν. Διευθυντής Δ.Ε. Κιλκίς, Τσιραμπίδου Μαρία, αν. Διευθύντρια Π.Ε. Κιλκίς,

Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Β/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς

Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κιλκίς



12:15 - 13:00 : «Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ως εργαλείο για την μεταμόρφωση της  Σχολικής Κοινότητας».

Εξεύρεση εταίρων για τη δημιουργία ενός προγράμματος Erasmus+,  μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης (ΚΑ1),  στρατηγικές συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης (ΚΑ2).

Ξεκινώντας … και ολοκληρώνοντας ένα Σχέδιο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού  προγράμματος Erasmus+.
(Κωνσταντίνος Βασιλείου, Εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ70, Συντονιστής  ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Δ/νσης Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης,  Προωθητής ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας  & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.)

13:00 – 13:30 : «Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ : Μετακινήσεις στο εξωτερικό».

(Κρυσταλλία Στάικου, Γραφείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της
Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας).

13:30 – 13:45 : ERASMUS+ : το νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό (2014-2020). Στρατηγικές Συμπράξεις Κριτήρια Επιλογής.

(Δρ. Παπαδόπουλος Πάρης, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης - Αξιολογητής Προγραμμάτων Erasmus+).

13:45 – 14:00 : eTwinning : Εξεύρεση εταίρων για τη δημιουργία ενός προγράμματος Erasmus+.

(Θεοδώρα Γκένιου, Πρεσβευτής eTwinning στην Περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας).

14:00 – 14:30 : Ερωτήσεις – Συζήτηση

14:30 : Λήξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.