Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μετακίνηση καθηγητών στα ΙΕΚ

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Μετακινούν συναδέλφους χωρίς αίτησή τους.
Αυταρχική απόφαση της νέας μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η απόφαση αυτή υπογράφτηκε κατευθείαν από τον κ. Υπουργό ύστερα από εισήγηση του κ. Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτή την περίοδο τα ΠΥΣΔΕ, δεν λειτουργούν. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι για τα ΙΕΚ όπου τους τοποθέτησαν;

Επειδή τα ΙΕΚ έχουν καθυστερήσει να λειτουργήσουν….. οι συνάδελφοι θα αναγκαστούν από τις διευθύνσεις στα ΙΕΚ να συμπληρώσουν τις χαμένες ώρες του εξαμήνου του ΙΕΚ σύμφωνα με το ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα των ΙΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι θα διδάξουν πολλές περισσότερες ώρες από το προβλεπόμενο ωράριό τους.

Καταγγέλλουμε την πολιτική των περικοπών, των συγχωνεύσεων, της κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας, επιδιώκοντας να δημιουργήσει πλεονάσματα Καθηγητών για να καλύψει την ανεπάρκεια των διορισμών.

Είναι μια τακτική της οποίας οι συνέπειες αποτυπώνονται στην υποβάθμιση των μορφωτικών διαδικασιών μέσα στις τάξεις αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

- Καμία διάθεση στα ΙΕΚ εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υποχρεωτικά, χωρίς αίτησή τους.

- Διατήρηση όλων των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων που ισχύουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για όσους συναδέλφους επιλέξουν να μετακινηθούν στα ΙΕΚ.

* M.Sc., Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Υπεύθυνος Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.