Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Προβολή ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» σας προσκαλούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 – 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αίθουσα «Μ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η προβολή του αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Μούσα Πολύτροπος». 

Το ντοκιμαντέρ, που αποτελεί συμπαραγωγή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεντρικής Μακεδονίας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», είναι σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπότσου και της Εταιρείας Capri productions. 

Το σενάριο έγραψε η Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, αρχαιολόγος/ θεατρολόγος, Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, η οποία είχε και την επιστημονική επιμέλεια μαζί με τον Γιώργο Καραδέδο, αρχιτέκτονα, αρχαιολόγο, ομότιμο καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η παρουσίαση της Πολιτιστικής Διαδρομής, με άξονα τα μνημεία απ’ όπου διερχόταν η αρχαία Εγνατία Οδός. Η πολιτιστική διαδρομή είναι ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο. 

Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη βιώσιμη - οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική - ανάπτυξη κάθε περιοχής. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.