Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Κιλκίς: Γραφείο Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ)

Το Κιλκίς επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του φορέα κ. Θωμά Αλγιανάκογλου και τον τεχνικό σύμβουλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μολδαβό κ. Αρτούρ Μουντενάου.

Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου ήταν η ενημέρωση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για τους άμεσους στόχους του ΕΦΕΠΑΕ που αφορούν στην χρηματοδότηση ΜΜΕ επιχειρήσεων. Το κλιμάκιο συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδη και μέλη της Διοίκησης, επισκέφθηκε επιχειρήσεις σε όλο το νομό, ως μια πρώτη επαφή και διαπίστωση των δυνατοτήτων αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ο ΕΦΕΠΑΕ είναι ο φορέας που έχει επιλεγεί από το κράτος για να συντονίσει τους ενδιάμεσους φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα.

Το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο είναι Διασυνοριακό Πρόγραμμα με φορέα υλοποίησης την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι παρόμοια Πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ανταγωνιστικότητας, εφαρμόζονται ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση, εδώ και καιρό.

Η επιλογή του ΕΦΕΠΑΕ είχε σκοπό την αποφυγή των γραφειοκρατικών εμποδίων που λειτουργούν απαγορευτικά για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ της χώρας.

Στους άμεσους στόχους του ΕΦΕΠΑΕ ,όπως ανακοινώθηκε μετά την επίσκεψη του κλιμακίου, είναι η λειτουργία δυο Γραφείων Χρηματοδότησης που θα λειτουργήσουν πιλοτικά σε όλη τη χώρα. Το ένα γραφείο θα λειτουργήσει στο Κιλκίς και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

Το γραφείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2016 και θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση με 3-4 άτομα. Θα λειτουργεί με τραπεζικούς όρους, με μετρήσιμα κριτήρια, χαμηλά επιτόκια και ιδιαίτερη ευελιξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.