Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Τι λέει το Επιμελητήριο Κιλκίς για τις δηλώσεις Φϊλη

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Η κρίσιμη κατάσταση της χώρας σε όλους τους τομείς δεν επιτρέπει την πολυτέλεια εσωτερικών κλυδωνισμών από εσωτερικές αιτίες. Μας αρκεί η αδυναμία του πολιτικού προσωπικού της κεντρικής πολιτικής σκηνής, να βρει κοινούς τρόπους και στόχους στα καίρια ζητήματα πραγματικής επιβίωσης.

Για τους λόγους αυτούς δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η εμμονή του υπουργού Παιδείας σε μια άποψη που προκαλεί αναστάτωση στο δημόσιο βίο. Μια εμμονή που ξεφεύγει από το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην διαφορετική άποψη. Μια εμμονή που, εν τέλει, δημιουργεί υποψίες συστηματικής προσπάθειας αποπροσανατολισμού πολιτών και πολιτικών από τα εκκρεμή ζητήματα που, η αβελτηρία στην αντιμετώπιση τους, απειλεί την ίδια την υπόσταση της χώρας.

Η άποψη του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη έρχεται σε αντίθεση τόσο με τα ψηφισθέντα από τον ΟΗΕ εδώ και δεκαετίες περί του ορισμού της Γενοκτονίας, όσο και με την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1994.Έρχεται επίσης σε ευθεία αμφισβήτηση και αντίθετη με τα όσα περιλαμβάνονται στα βιβλία Ιστορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το ζήτημα των επίμαχων γραπτών και προφορικών απόψεων του κ. Φίλη, μόνο επιστημονικό δεν είναι. Άπτονται και είναι αποκλειστικής πολιτικής ευθύνης του πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργού Παιδείας. Τις σχετικές του ευθύνες, θα πρέπει να αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απαλλάσσοντας τη Δημόσια ζωή και κοινωνία από εστίες σοβαρών τριβών, εξαιρετικά επιζήμιων για το λαό και το έθνος. Προς την κατεύθυνση αυτή ασφαλώς θα βοηθούσε η κατάθεση πρότασης μομφής προς το πρόσωπό του. Για να αναλάβει έκαστος τις ευθύνες του. Ξεκάθαρα και χωρίς αμφισημίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.