Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Σχετικά με την άδεια ανατροφής τέκνου

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν σχετικών ερωτημάτων εκπαιδευτικών:
Δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας χρονικό διάστημα πέραν των τεσσάρων (4) μηνών άδειας ανατροφής τέκνου ηλικίας.


Σε περίπτωση που χορηγήθηκε άδεια μεγαλύτερου διαστήματος, αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας μόνο το χρονικό διάστημα των 4 μηνών.

Η εν λόγω ρύθμιση ανατρέχει στην ημερομηνία ισχύος του νόμου, δηλ. από 11-4-2012 και εφεξής.

Το χρονικό αυτό διάστημα των τεσσάρων (4) μηνών προκύπτει:

α) από την αιτιολογική έκθεση του Ν. 4075/2012 στο κεφ. Ζ για τα άρθρα 50 έως 56 ορίζεται ότι «επέρχονται τροποποιήσεις στο προγενέστερο καθεστώς για τη χορήγηση γονικής άδειας, με τις οποίες αυξάνεται το χρονικό διάστημα της χορηγούμενης άδειας από τους τρεις και μισό μήνες στους τέσσερις και αποσαφηνίζεται ο κύκλος των δικαιούχων της γονικής άδειας ανατροφής παιδιού.»,

β) από την με αρ.πρωτ.13138/516/5-7-2012 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, η οποία σας διαβιβάστηκε με το με αρ. πρωτ.Φ.908/81613/ Η/17-7-2012 έγγραφο της Δ/νσης Διοικητικού του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία (σελ.2) «Με το άρθρο 50 ορίζεται το δικαίωμα της γονικής άδειας ανατροφής, διάρκειας τεσσάρων μηνών, μέχρι το παιδί να φθάσει την ηλικία των έξι ετών,…» και τέλος

γ) την με αρ. πρωτ. Φ.351.5/43/67822/Δ1/5-5-2014 εγκύκλιο της Υπηρεσίας μας.

* M.Sc., Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Υπεύθυνος Γραφείου Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.