Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

"Η αλήθεια για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στο Κιλκίς"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Πολλά και διάφορα αυτές τίς ημέρες για τους μετανάστες, δέν θέλω να αναφερθώ στά γεγονότα επειδή έχουν σχολιαστεί από πολλούς και με διάφορα σχόλια ακόμα με το κολπάκι τώ διαρροών.


Τό Σάββατο 21/11/15 όταν έμαθα απο τον τοπικό τύπο και από τήν συνάντησή μου με τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Βεργίδη και τόν Δήμαρχο κύριο Σισμανίδη για το πρόβλημα που υπήρξε έστειλα στο υπουργείο Άμυνας μία μικρή ερώτηση.

"Γίνεται πολύς θόρυβος, συζήτηση για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κιλκίς, υπάρχουν κενά στρατόπεδα και συζητήσεις γύρο από αυτά και σε άλλες περιοχές, θέλω μία έγκυρη απάντηση στο θέμα αυτό που αναστατώνει την τοπική κοινωνία και μάλιστα αυτα γίνονται σε άγνοια τών τοπικών αρχών"

Σήμερα 23/11/15 πήρα την απάντηση

"Σχετικά με τα δημοσιεύματα για δημιουργία κέντρου μεταναστών σε στρατόπεδα του νομού Κιλκίς σας ενημερώνω ότι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει κατατεθεί μέχρι σήμερα καμιά επίσημη πρόταση από αρμόδιο κρατικό φορέα.Είναι γεγονός ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις από την δράση των τζιχαντιστών στη Γαλλία τα ευρωπαικά σύνορα κλείνουν ή γίνεται αυστηρότερη η διακίνηση των πλυθησμών ακόμη και των ευρωπαίων πολιτών.

Αντιλαμβάνεστε ότι ελοχεύει ο κίνδυνος με τον εγκλωβισμό στην περιοχή σας χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι μη έχοντας διέξοδο και συνθήκες διαβίωσης να αποτελέσουν κίνδυνο ομαλής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας και εστία ευρύτερης αναταραχής, άρα θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να μεθοδεύσει μια αξιόπιστη λύση. Αυτό θα πρέπει να είναι και δικό σας αίτημα ως πολίτες του Κιλκίς. Οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να παρθεί με συνενενόηση κια συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες."

Η απάντησή μου

Ευχαριστώ πολύ για τήν άμεση απάντηση και ικανοποίηση στο θέμα συνεννόησης με τήν τοπική κοινωνία. Ελπίζω να μας ενημερώνετε για τις εξελίξεις επι του θέματος, και εμείς τους πολίτες του Κιλκίς.

Εμείς οι πολίτες στο Κιλκίς αποδείξαμε πόσο φιλόξενοι είμαστε με τίς μέχρι τώρα δραστηριότητες ως πρός τήν βοήθεια τών προσφύγων. Η συμπεριφορά όμως του υπουργού κ Μουζάλα ήταν να τορπιλίσει αυτή τήν ήπια προσφορά των Κιλκισιωτών πρός τους πρόσφυγες. 

Η απόφασή του να ερευνήσει την περιοχή με ανθρώπους του από ΜΚΟ και χωρίς να ενημερώσει τούς τοπικούς άρχοντες χαρακτηρίζει άλλες εποχές, εποχές με διαπλοκές, όπου μας βρίσκουν αντίθετους, εμείς οι ΑΝ.ΕΛ καταδικάζουμε τήν εποχή τής διαπλοκής και δέν θέλουμε με κανένα τρόπο να την ξαναζήσουμε για αυτό θέλουμε πλήρη ενημέρωση, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στο πρόβλημα με τους πρόσφυγες που σίγουρα θα υπάρξει αφού οι γείτονές μας κλείνουν τα σύνορα.

Αυτά πρός ενημέρωσή σας, μπορείτε νά βγάλετε τα συμεράσματά σας.

Εύχομαι την καλύτερη λύση για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.