Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Χατζησάββας: ΟΧΙ στο κλείσιμο των αστυνομικών τμημάτων Μαυρονερίου και Αξιούπολης Κιλκίς

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Κιλκίς σχετικά με την απόφαση να κλείσουν δύο αστυνομικά τμήματα, μείζονος σημασίας στον Νομό μας.

Το κείμενο της ερώτησης
Στις αρχές του 2015 εκδόθηκε η απόφαση της παύσης λειτουργίας των Αστυνομικών Τμημάτων του Μαυρονερίου και της Αξιούπολης στο νομό Κιλκίς. Η απόφαση δε, προήλθε από πρόταση του τέως Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς.
Το Αστυνομικό Τμήμα του Μαυρονερίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο, εξυπηρετώντας αυτήν την περιοχή του νομού, η οποία απέχει αρκετά από το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σάντας ή της πόλης του Κιλκίς.

Επίσης εξυπηρετεί χωριά τα οποία βρίσκονται εκτός των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης – Κιλκίς και Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (τόσο όσον αφορά τη νέα, όσο και την παλαιά Εθνική οδό). Το κυριότερο είναι ότι η ύπαρξή του αποτρέπει οπωσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές ατόμων που εκδράμουν από όμορες χώρες και διέρχονται από τις κομβικές διασταυρώσεις Βαθύλακου – παλαιού Αγιονερίου και Νέου Αγιονερίου.

Παρόμοιοι λόγοι δικαιολογούν και την ανάγκη ύπαρξης Αστυνομικού Τμήματος στην Αξιούπολη. Οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από το μεταναστευτικό πρόβλημα στην κοντινή περιοχή Ειδομένη – Εύζωνοι, καθώς και η τοπογραφική θέση του Α.Τ. Αξιουπολης, επιτάσσουν την συνέχεια της λειτουργίας του.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Θα εφαρμοσθεί, τελικά η απόφαση για το κλείσιμο των δυο αυτών Α.Τ. και αν ναι, με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν ως προς την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών;

2. Τι ενέργειες θα γίνουν για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν αν ισχύσει η απόφαση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.