Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

7μελής σπείρα λήστευε βενζινάδικα, μοτοσυκλέτες, ΕΛΤΑ, πρακτορεία και σπίτια

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βενζινάδικα, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. και ταχυδρομικά καταστήματα καθώς και κλοπές μοτοσυκλετών και διαρρήξεις οικιών.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 26-11-2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 22, 23, 23, 25, 27 και 33 ετών και ένας (1) υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 25 ετών, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών κατά συρροή, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών και περί Αθλητικής Νομοθεσίας.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της ηθικής αυτουργίας σε κλοπή.

Ειδικότερα και όπως διαπιστώθηκε από την πολύμηνη και συστηματική έρευνα, οι συλληφθέντες οι οποίοι είναι νεαρά άτομα, από πενταμήνου τουλάχιστον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους, που διέπραττε κυρίως ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, ταχυδρομικά καταστήματα και πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. καθώς και κλοπές μοτοσυκλετών και διαρρήξεις οικιών, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν προμηθευθεί τα απαραίτητα μέσα για τη διάπραξη των ληστειών, όπως πιστόλια, κράνη, υλικά κάλυψης των χαρακτηριστικών τους και κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

Για τη διάπραξη των κλοπών είχαν προμηθευθεί ειδικές συσκευές παραβίασης των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, ώστε να παρακάμπτουν το σύστημα immobilizer των οχημάτων που αφαιρούσαν, τα οποία στη συνέχεια είτε τα πωλούσαν αυτούσια, είτε ως ανταλλακτικά, είτε τα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι για τη διάπραξη των ληστειών.

Μετά από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι

Δύο (2) αεροβόλα πιστόλια

Ένα (1) μαχαίρι και ένα (1) σπαθί

Τριάντα επτά (37) φυσίγγια

Τρεις (3) μοτοσυκλέτες

Οκτώ (8) πινακίδες κυκλοφορίας

Δεκατρείς (13) εγκέφαλοι οχημάτων

Εξαρτήματα, σκελετοί και κινητήρες μοτοσυκλετών

Πλήθος κλειδιών οχημάτων

Πλήθος κινητών τηλεφώνων

Ποσότητες κάνναβης και αναβολικών ουσιών

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις εκ των οποίων:

Έξι (6) ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι, Παλλήνη και Νέα Μάκρη

Μία (1) ένοπλη ληστεία σε ταχυδρομικό κατάστημα στην Αγία Παρασκευή

Μία (1) ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. στην Αγία Παρασκευή

Πέντε (5) κλοπές μοτοσυκλετών από το Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Νέα Μάκρη

Μία (1) διάρρηξη-κλοπή από οικία στο Χαλάνδρι

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.