Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Νατάσα Σωτηριάδου: "Ο κ. Φίλης δε σέβεται τις 353.000 ψυχές Ελλήνων του Πόντου"

Γράφει η Νατάσα Σωτηριάδου 
Ιστορικός-Δημοσιογράφος 
Μέλος ΝΟ.Δ.Ε/Ν.Δ Κιλκίς - Υπευθ. Τομέα Πολιτισμού
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκος Φίλης τη Δευτέρα 2/11/2015 στην εκπομπή "Ενικός" του Ν. Χατζηνικολάου αμφισβήτησε την Γενοκτονία των Ποντίων. Μια άποψη που έχει εκφράσει επανειλλημένως και στο παρελθόν και μάλλον προσωπική του εμμονή.
Το 1994 η Βουλή των Ελλήνων με απόφαση της αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων και κήρυξε τη 19η Μαΐου ως "Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο". 

Το 2014 ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το πολύπαθο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Συγκεκριμένα, ο Νόμος προβλέπει την τιμωρία αυτών που αρνούνται ή ευτελίζουν την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή. 

Και πιο συγκεκριμένα, τιμωρείται με φυλάκιση έως 3 χρόνων και πρόστιμο έως 25.000 ευρώ αν ο αρνητής είναι δημόσιος λειτουργός κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων. Ο κ. Φίλης, λοιπόν, ως Υπουργός της Κυβέρνησης -γεγονός που δίνει ένα πρόσθετο βάρος στην άποψη του- αρνείται την Γενοκτονία των Ποντίων. 

Ο κ. Φίλης δε σέβεται τις 353.000 ψυχές Ελλήνων του Πόντου, καθώς και τους απογόνους των θυμάτων. Ο κ. Φίλης δεν σέβεται Νόμο της Ελληνικής πολιτείας που καλείται να υπηρετήσει. Ο κ. Φίλης δε σέβεται κανέναν από όλους εμάς, παρά μόνο την αριστερή ιδεοληψία του. 

Όλα αυτά την ώρα που ξένες κυβερνήσεις έχουν ήδη αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων και κάποιος κ. Φίλης αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας και αναγορεύεται σε συνήγορο των Τούρκων. Ο κ. Φίλης το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να ανακαλέσει ή να παραιτηθεί άμεσα. 

Επειδή όμως η ευθιξία ίσως είναι μία άγνωστη λέξη για τον εν λόγω κύριο, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας οφείλει να πάρει ο ίδιος αποφάσεις και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. 

Πέρασε ήδη μία ημέρα. 

Αναλάβετε τις ευθύνες σας. 

ΕΜΠΡΑΚΤΑ. ΑΜΕΣΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.