Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Απεργούν στις 3 Δεκεμβρίου 2015, οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή
Σημείο συγκέντρωσης:
10:30 μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή συμμετέχει μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τα Α’ βάθμια Σωματεία και Ομοσπονδίες στην Γενική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη.
Το 3ο Μνημόνιο οδηγεί σε μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή και διάλυση των Προνοιακών δομών. Έχουμε κάθε λόγο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

H 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας, γίνεται για εμάς ημέρα αγώνα απεργίας και διεκδίκησης. Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης το δικαίωμα των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια και στην ποιότητα ζωής αμφισβητείται. Το κοινωνικό κράτος καταλύεται καθώς θεωρείται πολυτέλεια και «μη ανταποδοτικό».

Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία στην χώρα μας δεν εφαρμόζεται. Οι όποιες πολιτικές λειτουργούν ως «τραύμα-πλαστ», προσπαθώντας να καλύψουν μια μεγάλη πληγή που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην εποχή των Μνημονίων και της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Οι μνημονιακές πολιτικές διαλύουν τις προνοιακές δομές Ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Το 2009 η κρατική επιχορήγηση για τα ΝΠΙΔ Πρόνοιας ήταν 24.000.000 €. Σήμερα 2015 το κονδύλι αυτό είναι κάτω από 10.000.000 €. Το 1ο και το 2ο Μνημόνιο μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση κατά 70%.

Για κάθε χρόνο εφαρμογής του 3ου μνημονίου προβλέπεται 0,5 %του Α.Ε.Π. περικοπές για την πρόνοια. Το κοινωνικό αγαθό της Ειδικής Αγωγής βρίσκεται υπό αίρεση.

Η υποχρέωση του κράτους να χρηματοδοτεί τις Προνοιακές δομές μετακυλίεται προς ιδιώτες και τις οικογένειες των ΑμεΑ.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία παρέχοντας υπηρεσίες από 8-12 μήνες απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι στην Ειδική αγωγή και Πρόνοια σε όλη τη χώρα προσφέρουν απλήρωτη εργασία και έργο Ζωής σε συνθήκες ανασφάλειας.

Απεργούμε ενάντια στην διάλυση της Πρόνοιας
και του Κοινωνικού Κράτους και της Κοινωνικής Ασφάλισης

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
· Πλήρη χρηματοδότηση των ΝΠΙΔ των λειτουργικών δαπανών απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό με αυστηρό οικονομικό και κοινωνικό έλεγχο από το Κράτος

· Ενιαίο Θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

· Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις

ΖΗΤΟΥΜΕ :
· Έκτακτη Χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι μισθοδοσίες των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ

· Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα επίπεδα του 2009.

· Να υλοποιείται χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά κολλήματα η διαδικασία της επιχορήγησης προς τις Περιφέρειες .

· Καμία απώλεια θέσης εργασίας στο όνομα της οικονομικής κρίσης


ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - ΟΧΙ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΟΧΙ ΚΕΝΕΣ

ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΠΡΟΝΟΙΑ - ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ - ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.