Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τα σημαντικότερα οφέλη του CROSS FIT

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφουν το ενδιαφέρον τους για την υγεία τους και την φυσική τους κατάσταση. Έτσι άνδρες και γυναίκες σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να ενημερωθούν για τις πιο σύγχρονες μεθόδους άσκησης για επίτευξη καλής φυσικής κατάστασης. Μιλώντας για σύγχρονους τρόπους άσκησης ανακαλύπτουμε το Cross Fit, το οποίο είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διάπλασης του σώματος για άριστη φυσική κατάσταση. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τα οφέλη της άσκησης CrossFit.

Τo κυριότερο από τα πολλά οφέλη του CrossFit είναι τα γρήγορα αποτελέσματα που προσφέρει. Σημαντικός παράγοντας είναι ο σύντομος χρόνος άσκησης αλλά και το γεγονός ότι στο τέλος της εκγύμνασης μπορείτε να διαπιστώσετε ότι οι μύες σας έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και ότι η γενική φυσική σας κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Αν το συγκρίνουμε με άλλες παλιότερες μεθόδους, τις οποίες υιοθετούν οι περισσότεροι άνθρωποι που γυμνάζονται, το CrossFit αυξάνει πολύ περισσότερο την δύναμή σας. Όμως, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι εκτελείτε το πρόγραμμα ασκήσεων CrossFitσωστά για να μπορέσετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο.

Επιπλέον, στον μεγάλο κατάλογο με τα οφέλη του CrossFit είναι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα άσκησης που προσφέρει. Καθώς γυμνάζεσται θα πρέπει πάντα να προσέχετε ώστε να συμμετέχει όλο σας το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε ένα σώμα με σωστές αναλογίες και σωστά γυμνασμένο σε όλα του τα σημεία – σε αντίθεση με όσους επιλέγουν να γυμνάζουν μόνο ορισμένα μέρη του σώματος. Παράλληλα , επειδή το CrossFit έχει μία ολιστική προσέγγιση στην άσκηση, θα καταλάβετε ότι προσφέρει διαφορετικά στυλ άσκησης τα οποία γυμνάζουν αποτελεσματικά όλο σας το σώμα.

Το φαινόμενο που παρατηρείται συχνά είναι ότι πολλοί δεν εκτελούν όλες τις ασκήσεις τους και τελειώνουν το πρόγραμμά τους γρηγορότερα από το κανονικό επειδή βαριούνται την επανάληψη και την ρουτίνα. Να είστε βέβαιοι ότι με το CrossFit αυτό δεν πρόκειται να σας συμβεί.

Κάθε μέρα, μπορείτε να επιλέγετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα ασκήσεων που στην ορολογία του CrossFit ονομάζεταιWOD (Workοut of the Day – Η άσκηση της Ημέρας). Είναι βέβαιο ότι με το πρόγραμμα CrossFit δεν πρόκειται να βαρεθείτε ποτέ – αντιθέτως θα διαπιστώσετε ότι το ενδιαφέρον σας θα αυξάνεται μέρα με τη μέρα.



Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της εκγύμνασης CrossFitείναι το χαμηλό κόστος της επειδή δεν είναι απαραίτητο να έχετε ειδικό εξοπλισμό για μελλοντική χρήση. Οι διάφορες ασκήσεις του προγράμματος θέτουν το σώμα σας σε κίνηση με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνετε αποτελεσματικά ένα καλογυμνασμένο σώμα.

Το CrossFit διαφέρει από άλλα προγράμματα άσκησης στα οποία χρειάζεστε να έχετε τα δικά σας όργανα για να εκτελείτε τις ασκήσεις σωστά. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα που θα εκτιμήσετε ιδιαιτέρως σ’ αυτό το πρόγραμμα άσκησης.

Η μοναδικότητα του CrossFit είναι ότι μπορεί να διαμορφώσει το σώμα σας πριν ακόμη μπείτε στην ρουτίνα ενός προγράμματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα σας να μην αισθάνεται στρες. Πριν ξεκινήσετε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι γυμναστές σας θα προετοιμάσουν το σώμα σας βάζοντάς σας σε ένα προκαταρκτικό πρόγραμμα ασκήσεων. Αυτό θα σας διευκολύνει ώστε να μην αντιμετωπίσετε ιδιαίτερες δυσκολίες όταν θα μπείτε στο κανονικό σας πρόγραμμα το οποίο θα είναι και πιο απαιτητικό. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που θα έχετε με το πρόγραμμα άσκησης CrossFit. Η μέθοδος αυτή προσφέρει τις μεγαλύτερες προοπτικές επιτυχίας για να αποκτήσετε το σώμα που πάντα επιθυμούσατε. Προσοχή όμως να απευθυνθείτε σε έμπειρους γυμναστές του CrossFit οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορείτε να εμπιστευθείτε για το πρόγραμμά σας, αφού οι μη εξειδικευμένοι γυμναστές δεν μπορούν να αναλάβουν τέτοια προγράμματα αποτελεσματικά.

Το Kinesis–Gym με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη - αθλητή και σε συνεργασία με τους πιο έμπειρους και εξειδικευμένους γυμναστές σας υπόσχεται γρήγορα και σωστά αποτελέσματα για ένα υγιές και καλλίγραμμο σώμα .

* Παναγιώτης Μαυρογενίδης
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου. Διεθνές αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP & RPM trainer με πολλές συμμετοχές σε διεθνή σεμινάρια με αντικείμενο την μαζική και προσωπική άθληση (Group & personal training) Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Kinesis-Gym στο Κιλκίς και υπεύθυνος ομαδικών προγραμμάτων του γυμναστηρίου. Συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της CrossTraining School και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής.

Από τον Οκτώβριο του 2014 προσκεκλημένος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. στο μάθημα της ειδικότητας «Δραστηριότητες κλειστού χώρου» για σειρά διαλέξεων σε θεωρία και πράξη, με αντικείμενο την λειτουργική προπόνηση με ιμάντες αιώρησης, TRX suspension training.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.