Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

"Οι «εργολάβοι της υγείας», έχουν στόχο το κέρδος και όχι την υγεία των πολιτών"

Δελτίο τύπου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 26ης Οκτωβρίου 2015 που συγκάλεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς, αποφάσισε να συμμετάσχει και να στηρίξει τον αγώνα του Κλάδου για την κατοχύρωση του επαγγέλματος και την επιστημονική αξιοπρέπεια των συναδέλφων από την απαράδεκτη επιμονή των λεγόμενων «Θεσμών» για κατάργηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Πέρα και πάνω από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επιχειρείται να εισβάλουν σε όλη την αλυσίδα διακίνησης και εμπορίας του φαρμάκου οι «εργολάβοι της υγείας» με προφανή στόχο μόνο το κέρδος αδιαφορώντας για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Στόχος τους είναι η άλωση του των φαρμακείων της γειτονιάς, με τις πολλαπλές παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, από πολυεθνικές απρόσωπες αλυσίδες που καμία σχέση δεν θα έχουν με τη σημερινή στενή επαφή με τον ασθενή.

Οι αδίστακτοι νόμοι της αγοράς δεν μπορούν να ισχύσουν και στο χώρο της υγείας. Λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλουν η ιδιοκτησία της άδειας και της λειτουργίας του φαρμακείου να παραμείνει στα χέρια των λειτουργών της υγείας στο χώρο του φαρμάκου, που είναι ο Επιστήμονας Φαρμακοποιός.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή του Συλλόγου και στην προγραμματισμένη πανελλαδική γενική απεργία για το Ασφαλιστικό στις 12-11-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.