Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

«Βιωματικά Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους»

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέας του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 15ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κα Κ. Βέλκου και την Κοινωνική Λειτουργό κα Γ. Τριανταφυλλίδου, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ γονέα και παιδιού, συνδιοργανώνουν Βιωματικά Εργαστήρια με θέμα:  «Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους»

Πρόκειται για μια βιωματική-εμψυχωτική δράση που στοχεύει στην προσωπική εμπλοκή των συμμετεχόντων. Αξιοποιώντας τεχνικές αυτοσχεδιασμού και πρωτότυπες πρακτικές διαλόγου και επικοινωνίας, στόχος είναι μέσω βιωματικών δράσεων και εμψυχωτικών διαδικασιών να διαμορφωθεί μια ουσιαστική επικοινωνιακή σχέση μεταξύ των συμμετεχόντων. Εκτός από την ψυχαγωγία, επιδιώκεται η ανάπτυξη μιας σχέσης που προάγει τη δημιουργική φαντασία και τον κριτικό στοχασμό με τρόπο που «μαθαίνουμε να παίζουμε και παίζουμε για να μάθουμε».

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 11.30 π.μ. – 13.30 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς και μπορούν να λάβουν μέρος γονείς με τα παιδιά τους ηλικίας 5 έως και 14 ετών. Η θεματολογία και η ημερομηνία διεξαγωγής των εργαστηρίων είναι:

1ο Εργαστήριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015
Τίτλος: Βιωματικά παιχνίδια ενεργοποίησης

Στόχος: Η υποστήριξη γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ των μελών της ομάδας.

2ο Εργαστήριο Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015
Τίτλος: Παιχνίδια με τα συναισθήματα

Στόχος: Η υποστήριξη αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων

3ο Εργαστήριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015
Τίτλος: Παιχνίδια με παραμύθια και ιστορίες

Στόχος: Η υποστήριξη της φιλαναγνωσίας

4ο Εργαστήριο Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015
Τίτλος: Παιχνίδια με την Τέχνη

Στόχος: Η υποστήριξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας

5ο Εργαστήριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015
Τίτλος: Παιχνίδια Δημιουργικής Γραφής

Στόχος: Η υποστήριξη της δημιουργικής σκέψης

6ο Εργαστήριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015
Τίτλος: Περιμένοντας τα Χριστούγεννα

Στόχος: Να ανακαλύψουμε το αληθινό νόημα των γιορτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν μέχρι και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 την επισυναπτόμενη αίτηση στο email: karolidou.sot@gmail.com ή να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ. 6947326463. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.