Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης Γεωργίου Θ. Βαρδάκα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς



Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμος Κιλκίς και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς ν. Κιλκίς πραγματοποίησαν επετειακό αφιέρωμα το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Εκ παραλλήλου έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου, ιστορικού περιεχομένου του Συνταγματάρχη εν αποστρατεία Γεωργίου Θ. Βαρδάκα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς Βασίλης Γεωργουλάς ενώ αναγνώσθηκε μήνυμα του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

Ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της έναρξης του ελληνοϊταλικού πολέμου πραγματοποίησε ο κ. Θωμάς Ζερζελίδης, μέλος της Ένωσης Αποστράτων με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφικού αρχείου και στρατιωτικών χαρτών.

Ακολούθησε η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του κ. Βαρδάκα ‘’Εαρινή επίθεση – 9 Μαρτίου 1941, εκεί όπου οι Έλληνες ταπείνωσαν το φασίστα Μουσολίνι’’.

Για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα μίλησε η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ερευνητική επιμονή και την ανάδειξη άγνωστων για πολλούς πτυχών της στρατιωτικής ιστορίας στο νέο του πόνημα.

Το βιβλίο παρουσίασε ο νομικός Ευστάθιος Τσομίδης ο οποίος εστίασε στο επιχειρησιακό σχέδιο ‘’Primavera’’ που αναπτύχθηκε από τους Ιταλούς, με πρωτοβουλία και προσωπική επίβλεψη του ιδίου του Μουσολίνι για την κατάληψη του υψώματος 731 στην πρώτη γραμμή του μετώπου και την επιτυχή στρατιωτική οργάνωση και αντεπίθεση των ελληνικών δυνάμεων. Ο κ. Τσομίδης αναφέρθηκε και σε ένα συγκινητικό περιστατικό που καταγράφεται στο βιβλίο του κ. Βαρδάκα και περιγράφει την αγωνιώδη προσπάθεια πολεμιστή, συντοπίτη του από τα Τρίκαλα να διαφυλάξει τη σημαία του 5ου Συντάγματος Πεζικού την οποία και παρέδωσε στις αρχές μετά την απελευθέρωση της χώρας.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, φορτισμένος συναισθηματικά, εξομολογήθηκε στο κοινό ότι το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο που έχει γράψει, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των γονέων του και του πατέρα του ο οποίος πήρε μέρος στον πόλεμο. Αποτίει δε την ελάχιστη τιμή σε όλους όσοι έπεσαν στη μάχη για την ελευθερία της Πατρίδας.

Η βιβλιοπαρουσίαση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ. Βαρδάκα για το συγγραφικό του έργο από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας Δημήτρη Τσαντάκη και την παρουσίαση επετειακών τραγουδιών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κιλκίς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Τσογγίδης, ο κ. Μιχάλης Λοκοβίτης ως εκπρόσωπος του βουλευτή ν. Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, ο κ. Χαράλαμπος Χαλκίδης ως εκπρόσωπος της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παπαδάκης, Νίκος Στανημερόπουλος, ο π. Δήμαρχος Κιλκίς Τάσος Αμανατίδης, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου Γιώργος Περπερίδης, ο Πρόεδρος των Σφαγείων Α.Ε. Όθων Γραμματικόπουλος, ο Γιάννης Ελευθεριάδης μέλος της διοίκησης του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς και πολλοί άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.