Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη-Σμύρνη: Ακόμη πιο κοντά!

Αποστολή: Πάνος Γεωργιάδης
Μόνο 50΄ χωρίζουν πλέον τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, αφού στο πλαίσιο του χειμερινού προγράμματος των πτήσεών της Ellinair , εγκαινιάστηκε νέο δρομολόγιο από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για το αεροδρόμιο «Adnan Menderes» της Σμύρνης.


Αν και οι πτήσεις ξεκίνησαν ήδη εδώ και λίγο καιρό, η εταιρεία Ellinair και ο Όμιλος Μουζενίδη προσκάλεσαν χθες πλήθος κόσμου σε ένα ταξίδι αστραπή, όπου πραγματοποιήθηκαν και τυπικά τα εγκαίνια της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο πόλεων. 


Μια πτήση, η οποία εφόσον καθιερωθεί αναμένεται να ανοίξει δρόμους τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας ανάμεσα στις δυο περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης. Η επιλογή του νέου προορισμού εντάσσεται στην αναπτυξιακή στρατηγική της Ellinair και στην υλοποίηση του άμεσου στόχου της, να ισχυροποιήσει την παρουσία της ως δυναμική περιφερειακή εταιρεία, προσφέροντας ταυτόχρονα ουσιαστικά οφέλη στον εγχώριο τουρισμό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Στην πολυμελή αποστολή από τη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σπύρος Πέγκας, Δήμαρχοι των περιφερειακών Δήμων της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων της πόλης.

Μετά από μια πτήση διάρκειας μόλις πενήντα λεπτών, το ολοκαίνουργιο αεροσκάφος Airbus A 319 της Ellinair υποδέχθηκαν τα πυροσβεστικά οχήματα του αεροδρομίου δημιουργώντας την καθιερωμένη υδάτινη αψίδα καλωσορίζοντας και «βαφτίζοντας» επίσημα τη νέα πτήση.

Στην σύντομη παραμονή στο αεροδρόμιο «Adnan Menderes», την Ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη, ο Δήμαρχος Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιρτάς, αλλά και στελέχη του αεροδρομίου. Στις ομιλίες τους επεσήμαναν ότι εκτός από τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις Θεσσαλονίκης και Σμύρνης, η αποπεράτωση του νέου υπερσύγχρονου τέρμιναλ του αεροδριομίου και η σύνδεση του με ενενήντα τρεις (93) προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού , το καθιστούν πλέον ως ένα φιλόδοξο αεροπορικό κόμβο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως «είναι λάθος να νομίζουμε πως η Σμύρνη και η Θεσσαλονίκη αποτελούν μόνο προορισμούς διακοπών. Είναι αδελφικές πόλεις και η μητέρα τους είναι η Κωνσταντινούπολη..» ενώ επιπλέον παρότρυνε τους παρευρισκόμενους ώστε να προσπαθήσουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα και το θέμα «σχολικές εκδρομές» Τούρκων αλλά και Ελλήνων μαθητών.

«Η σχέση Σμύρνης-Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει δυνατότερη από αυτήν με την Πόλη. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες Σμυρνιοί αλλά και Τούρκοι που δυσκολευόταν μέχρι τώρα να έρθουν σε επαφή με τη Θεσσαλονίκη. Η αεροπορική σύνδεση, αλλά και η μελλοντική ακτοπλοϊκή θα βοηθήσουν σε αυτό» είπε κλείνοντας.

Ο πρόεδρος της Ellinair Γιάννης Μουζενίδης αλλά και ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Σταύρος Δαλιάκας, ανέπτυξαν τη φιλοσοφία και τα επιχειρηματικά πλάνα της Ellinair, ενώ για τη συγκεκριμένη πτήση ο κ. Μουζενίδης τόνισε πως η Σμύρνη αποτελεί μια σημαντική επιλογή που θα γεφυρώσει ακόμη περισσότερο την επικοινωνία των δύο πόλεων.

Η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου τόνισε με νόημα : « Μια θάλασσα μας χώρισε, ένας αέρας μας ένωσε. Όταν ονειρεύεσαι κάτι πολύ, κάποια στιγμή το πραγματοποιείς. Κάποια από τα δικά μας όνειρα τα πραγματοποιεί ο κ. Μουζενίδης με τις επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και πρέπει οι δυο πλευρές να προσπαθήσουν να γεμίζουν οι πτήσεις για να μην αποτύχει.»

Χαιρετισμό έκανε και ο Έλληνας Πρόξενος στη Σμύρνη Θεόδωρος Τσακίρης, τονίζοντας την ουσιαστική παρουσία και συμβολή του Ελληνικού Προξενείου σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται.

Μια γλυκιά μικρή έκπληξη ετοίμασαν οι άνθρωποι του αεροδρομίου, όπου έφτιαξαν μια τούρτα στα χρώματα και σχέδια της Ellinair, αλλά και τα σύμβολα των δύο πόλεων. 

Λίγο πριν επιστρέψει η Ελληνική αποστολή στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε αγιασμός μέσα στο αεροσκάφος.

Τα δρομολόγια θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τέλη Μαρτίου, με δυο εβδομαδιαίες συχνότητες, κάθε Τρίτη ( αναχώρηση από Θεσσαλονίκη και Σμύρνη στις 18:00 και 20:00 αντίστοιχα) και Σάββατο ( αναχώρηση στις 10:00 και 12:00 αντίστοιχα).

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 100 ευρώ μαζί με τους φόρους.

Πηγή: Omorfa taxidia facebook



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.