Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΥπΑΑΤ: Τροποποίηση για την κατάθεση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε την τροποποίηση της αριθμ. πρωτ. 266355/11-02-2009 (ΦΕΚ 594/Β΄ /2009) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως ισχύει.

Οι Οργανώσεις Παραγωγών με βάση την ανωτέρω απόφαση, δύνανται να υλοποιούν Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΕΠ), διάρκειας 3 έως 5 ετών, ετήσιας εφαρμογής, με ανώτατο ύψος επένδυσης έως το 8,2% της Αξίας Εμπορευθείσας Παραγωγής της ΟΠ του έτους αναφοράς και Ενωσιακή χρηματοδοτική ενίσχυση που ανέρχεται στο 4,1% της ΑΕΠ ή στο 50% των δαπανών που έχουν πραγματοποιηθεί (υπό ορισμένες προϋποθέσεις δύναται να ανέλθει στο 60%).

Οι ΟΠ μέσω των Ε.Π. μπορούν να υλοποιήσουν δράσεις, με τους κάτωθι στόχους:

– Προγραμματισμός της παραγωγής συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης και παρακολούθησης της παραγωγής και της κατανάλωσης

– Βελτίωση και ή/και διατήρηση της ποιότητας νωπών ή μεταποιημένων·

– Ενίσχυση της εμπορικής αξίας των προϊόντων

– Προώθηση των προϊόντων, νωπών ή μεταποιημένων·

– Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων

– Περιβαλλοντικές δράσεις ιδίως όσες αφορούν το νερό, και μέθοδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης της βιολογικής γεωργίας·

Με την νέα τροποποίηση οι Οργανώσεις Παραγωγών μπορούν να καταθέσουν τα Επιχειρησιακά τους Προγράμματα, και τις τροποποιήσεις αυτών μέχρι της 16 Οκτωβρίου του 2015. Οι σχετικοί φάκελοι κατατίθενται στις αρμόδιες ΔΑΟΚ και ένα αντίγραφο αυτών στην Δ/νση Συστημάτων Καλλιέργειας. Με την σχετική παράταση δίνεται δίνει η δυνατότητα και η ευκαιρία να μπορέσουν ακόμα περισσότερες Οργανώσεις Παραγωγών να καταθέσουν τα Επιχειρησιακά τους Προγράμματα με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη απορρόφηση κοινοτικών πόρων για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.