Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

«Καμία μείωση μισθού στο Δημόσιο - Τον Οκτώβριο η αξιολόγηση»

Για την επιστροφή των «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων, την αξιολόγηση, αλλά και τους μισθούς στο Δημόσιο, μίλησε ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σήμερα το πρωί του Σαββάτου, στο MEGA και την εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”

Για το πρώτο θέμα, ο κ. Βερναρδάκης ανακοίνωσε την άμεση κατάθεση Τροπολογίας, που θα κλείνει τα “παραθυράκια" του νόμου “Κατρούγκαλου”, «ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που φαίνεται να έχουν διαπράξει πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα», για να διευκρινίσει, ταυτόχρονα:

«Δεν είναι σωστό να μιλάμε για “επίορκους”. Μιλάμε για διερευνητέες υποθέσεις, που έχουν παραπεμφθεί είτε στη Δικαιοσύνη, είτε σε πειθαρχικά συμβούλια.

Είναι λάθος να ξεκινάμε από το δεδομένο, ότι έχει πιστοποιηθεί ένα έγκλημα ή μία παράβαση.

Οτιδήποτε ρυθμίζουμε ή νομοθετούμε θα πρέπει να έχει το στοιχείο ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον και το τεκμήριο της αθωότητας».

Σχολιάζοντας ακραίες περιπτώσεις, όπου δημόσιοι υπάλληλοι, παρά τα βαριά αδικήματά τους επέστρεψαν στις θέσεις τους, είπε:

«Σε περιπτώσεις που έχουμε παραπομπή για βούλευμα για μεγάλα πειθαρχικά παραπτώματα ποινικού χαρακτήρα εκεί θα πρέπει να παρατείνεται η αυτοδίκαιη αργία».

Ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνέχισε, αναφερόμενος στα θέματα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και της αξιολόγησης αυτών, λέγοντας πως, «καμία μείωση δεν θα γίνει στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων» και πως, «ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι έτοιμος μέσα στον Οκτώβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.