Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Κιλκίς: Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα

Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την 18η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Κυριακή.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


ŸΚυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
Την ημέρα αυτή στο νομό Κιλκίς θα πραγματοποιηθούν:

α. Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Περιφερειακών και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Τραπεζών από ώρα 08:00’ μέχρι τη δύση του ηλίου.

β. Φωταγώγηση των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών κτιρίων, Αρχαιολογικών χώρων και μνημείων κατά τις βραδινές ώρες.

γ. Επιμνημόσυνη Δέηση

δ. Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

ε. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για την ελευθερία και τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.

· Ώρα 10:00 π.μ.

Στην πόλη του Κιλκίς η Δοξολογία θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, κ. Δημήτριο Νατσιό.

· Ώρα 10:30 π.μ.

Μετά τη δοξολογία και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, θα ακολουθήσουν στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς οι παρακάτω εκδηλώσεις: 


· Επιμνημόσυνη δέηση.

· Κατάθεση στεφάνων.

· Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

· Στεφάνια θα καταθέσουν:
Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής Αστυνομίας Κιλκίς, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων, οι Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και οι Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.

· Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου, οι Βουλευτές του Νομού, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, οι πρώην Υπουργοί, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, η Πρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρώην βουλευτές, η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, η πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, οι Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και των Πολιτικών Νεολαιών, οι Προϊστάμενοι των Δ. Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ.-Οργανισμών-Τραπεζών, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Εκπρόσωποι όλων των Παραρτημάτων των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, και όλοι οι πολίτες.

· Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
1.Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη δέηση.

2.Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με τη διευθέτηση και τον ευπρεπισμό του χώρου του Μνημείου.

3.Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς-Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση Τιμών.

4.Η Δνση Αστυνομίας Κιλκίς τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων

5.Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς να μεριμνήσουν για την πραγματοποίηση των ομιλιών στα σχολεία του νομού, ώστε να τονιστεί ιδιαίτερα η σημασία του Μακεδονικού Αγώνα στη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας.

· Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Παντελής Ιορδανίδης.

· Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.