Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ερώτηση Γεωργαντά με θέμα: «Καθυστέρηση στις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ»

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Καθυστέρηση στις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ»

Το κείμενο της ερώτησης «Την Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015, κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεσμεύτηκε για την «άμεση και έγκαιρη καταβολή – εξόφληση, ολων των ενισχύσεων που οφείλονται στους παραγωγούς, ακόμη και από το 2012 και των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ του 2014».

Η καθυστέρηση καταβολής των αποζημιώσεων του Ε.Λ.Γ.Α. για εκκαθαρισμένες ζημίες συνεχίζεται προκαλώντας οργή και αγανάκτηση σε μεγάλο αριθμό αγροτών. Η απόγνωση των αγροτών είναι απολύτως δικαιολογημένη αφού αφενός πρόκειται για αποζημιώσεις για τις οποίες έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές και αφετέρου η μη καταβολή των αποζημιώσεων τους αποστερεί την οικονομική δυνατότητα να προετοιμαστούν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι αγρότες του δημοτικού διαμερίσματος Πολυκάστρου Κιλκίς, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τις ζημίες που υπέστησαν από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις την περίοδο Σεπτεμβρίου –Δεκεμβρίου 2014, αν και έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι και διαδικασίες.

Η αγωνία των αγροτών εντείνεται από την αβεβαιότητα και τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για το αν ο Ε.Λ.Γ.Α είναι σε θέση να καταβάλει τις αποζημιώσεις μετά και την μεταφορά τον Απρίλιο 50 εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμα του Ε.Λ.Γ.Α στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Μπορείτε να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την «άμεση καταβολή» των αποζημιώσεων όπως δεσμευτήκατε στη Βουλή προ δύο ημερών;

2) Ειδικά για τους πλημμυροπαθείς δικαιούχους αγρότες του δημοτικού διαμερίσματος Πολυκάστρου Κιλκίς, για ποιό λόγο έχουν αποκλεισθεί από τις όποιες πληρωμές έγιναν μέχρι σήμερα; Πότε ακριβώς θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους, όπως δικαιούνται;

3) Ποιός θα αποκαταστήσει την νέα ζημιά που προκαλείται ήδη στους αγρότες από τη μη συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας καθώς αδυνατούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους κατά την τρέχουσα περίοδο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.