Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Παιχνίδι με τις υπογραφές στο Δελφινάριο - και επίσημα υποψήφιος ο Μεϊμαράκης

Και επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στην εισήγηση για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του εμφανίστηκε αιχμηρός για στελέχη της ΝΔ που αποστασιοποιήθηκαν, αν και παράλληλα κάλεσε σε ενότητα για το χτίσιμο και όχι για το γκρέμισμα της παράταξης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ πιστεύω στο χτίσιμο, κι όχι στο γκρέμισμα, στη γοητεία της επανεκκίνησης» είπε απορρίπτοντας λογικές που συμπυκνώνονται στο σύνθημα «γκρέμισέ τα όλα».

Αναφέρθηκε στα χρόνια που υπηρετεί τη ΝΔ. «Από τότε που ιδρύθηκε», όπως είπε, «ήμουν παρών και στα εύκολα και στα δύσκολα, και στις νίκες και στις ήττες».

«Δεν την παράτησα ποτέ. Ήμουν παρών, όπως κι αυτό το εκλογικό καλοκαίρι που δέχτηκαν να την οδηγήσω στη μάχη, παρά την οργανωτική διάλυση» ανέφερε.

Αφήνοντας αιχμές για άλλα στελέχη της ΝΔ είπε ότι άλλοι, αφού την εκμεταλλεύτηκαν παίρνοντας διάφορα αξιώματα, την εγκατέλειψαν. Κάποιοι έφτσαν να συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι έγιναν απολίτικοι, άλλοι έμειναν αμέτοχοι, γιατί το κομματικό χρώμα θάμπωσε, όπως είπε.

Χαρακτήρισε τη ΝΔ συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πυλώνα, που μπορεί να δώσει λύσεις και συμπλήρωσε: «Με την εμπειρία του χθες και την προοπτική του αύριο όλοι μπορούμε τη νέα Νέα Δημοκρατία».

Στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί στρατόπεδα εντός του κόμματος, είπε ότι δεν φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει μέρος της ΝΔ με διαχωριστικές γραμμές.

«Φιλοδοξώ να συνθέσω με ενιαίο πολιτικό λόγο, να χτίσω, όχι να γκρεμίσω, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα, με ανοχή στη διαφορετική άποψη» ανέφερε.

Το κυνήγι του Αδωνη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιτελικών στελεχών του κόμματος, πέραν της υπεροπλίας Μεϊμαράκη, τις 50 υπογραφές έχει εξασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την τελευταία υπογραφή να τη βάζει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ πάνω από το όριο κινείται και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, αντλώντας στήριξη κυρίως από στελέχη της ΟΝΝΕΔ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνεπώς, προβληματική εικόνα μπορεί να υπάρξει για την υποψηφιότητα του Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος παραδεχόταν χθες ότι κυνηγά ακόμη τις 50 υπογραφές (υποστήριζε ότι, προς το παρόν, έχει 30), ενώ η εξασφάλιση των υπογραφών φαινόταν ότι αποτελούσε ένα δύσκολο εγχείρημα και για τον Βασίλη Κικίλια.


Συνεργάτες του, πάντως, τόνιζαν ότι εάν ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης αποφασίσει τελικώς να μη συμμετάσχει στην εκλογική κούρσα, η απόφαση θα ληφθεί με πολιτικά, κομματικά και προσωπικά κριτήρια και δεν θα αποτελούν πρόβλημα οι υπογραφές. Οι ίδιες πηγές άφηναν μάλιστα να εννοηθεί ότι ο Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στις 50 υπογραφές. Το ενδιαφέρον της για εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία απέσυρε χθες η Ολγα Κεφαλογιάννη, μπροστά στην απόφαση καθόδου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.


Ο αρχηγός της ΝΔ, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, θα συνοδεύσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και με ένα πολιτικό μανιφέστο για την επόμενη ημέρα του κόμματος υπό τη δική του καθοδήγηση. Στόχος είναι να καταγραφεί ότι η ηγεσία του θα είναι μακράς πνοής και πως ο ίδιος δεν λειτουργεί ως «τοποτηρητής» κανενός, ενώ μέσω ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης του κόμματος σε όλα τα επίπεδα θα επιδιώξει να αναζωογονήσει σύντομα την εικόνα της ΝΔ.

Το ημερολόγιο. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στο κομματικό παρασκήνιο έχει ξεσπάσει πόλεμος και για την ημερομηνία των εκλογών. Οι υποψήφιοι που προετοιμάζονται να πάρουν θέση στην εκλογική κούρσα κινούνται με διαφορετική στόχευση και οι διαφωνίες τους σχεδόν προεξοφλείται ότι θα προκαλέσουν αναταράξεις και στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, υπό τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο. Η γαλάζια ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα για να κρίνει τις τυχόν ενστάσεις και να ανακηρύξει τους υποψηφίους, ενώ σε επόμενη συνεδρίασή της (με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων) θα οριστικοποιήσει την ημερομηνία των εκλογών.

Από το περιβάλλον Μεϊμαράκη, επικαλούμενοι και την ανάγκη το κόμμα να μην είναι ακέφαλο την ώρα της κρίσιμης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές, αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία εκλογής δεν πρέπει να ξεφύγει από εύλογα χρονικά όρια. «Οταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες» τονίζουν με έμφαση.

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται, ωστόσο, η πλευρά Μητσοτάκη αλλά και η πλευρά Τζιτζικώστα. Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταθέτουν τον χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, αναφέροντας ότι «οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία». «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στις 15 Νοεμβρίου» είναι το δικό τους αίτημα, που θα μεταφερθεί και στην Εφορευτική Επιτροπή.

Η ανάγκη παράτασης, μάλιστα, συνδέεται και με τον Μαραθώνιο της Αθήνας (8/11), κατά τον οποίο δεν μπορούν να διεξάγονται εκλογές στην πρωτεύουσα. Από το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος».

1 σχόλιο:

  1. Μεγάλο το λάθος του Μεϊμαράκη που δεν σκέφτεται το κόμμα αλλά τον εαυτό του.
    Κρίμα. Μιλάει γιά ενότητα και δημιουργεί οδούς διάλυσης της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.